Passion ---Mel Gibson

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Probabil ca voi fii alungata cu rosii dar as vrea sa exprim si eu parerea mea.

Sint de acord ca este un film bun DAR:

1. Am avut o mare problema cu faptul ca in opinia mea filmul te rascoleste foarte mult prin violenta excesiva. Se atinge scopul de a te impresiona mai mult prin reactia fizica pe care o ai. Mi se pare ca spiritualitatea este pe planul doi.

2. Alta problema o am cu faptul ca filmul este prezentat ca un adevar absolut cind cele mai multe scene nu sint ridicate din Biblie ci din viziunile (halucinatiile) unei calugarite (Catherine Emmerich). Mel Gibson pur si simplu a copiat fidel aceste "viziuni" si le-a servit ca adevar.

Am mai multe probleme dar astea ar fii cele majore.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Vreau sa va spun ca avem filmul pe hard dar parca avem o retinere in al viziona!
Asteptam sa fie o zi in care suntem relaxati!

Ione`
www.saracut.go.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Uite Liris... vad ca si pe tine te framanta opozitia fata de film. Eu tocmai am venit din State. New York-ul ca stat este extrem de polarizat si am incercat sa inteleg opiniile atat de divergente asupra filmului. Una crestina si cea de-a doua a evreilor. Si am gasit un articol al unui tip, care desi evreu, a fost invitat personal de Mel Gibson sa-l vada. Si omul s-a simtit in 28 Oct 2003 dator sa scrie ce a scris.

Si mi-a placut foarte mult ce a scris. Pe scurt tipul spunea ca in fata aceluiasi film crestinii si evreii vad doua filme complet diferite. Mie mi s-a parut sincer ce spunea. Daca sunteti curioase va puteti uita la
http://www.townhall.com/columnists/dennisprager/dp20031028.shtml

By the way, tipul socotindu-se evreu nu-si permite sa discute in nici un fel sursele utilizate de Mel Gibson. E o controversa legata de ele, dar tipul nu se baga. Si asta mi se pare o chestie de mare bun simt.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Mie nu-mi place ca parca legitimizeaza cumva (folosind figura Mintuitorului)folosirea violentzei in filme.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

mie nu mi se pare ca legitimeaza asa ceva...in sfirsit ...partea asta mi-a placut

However, what Jews need to understand is that most American Christians watching this film do not see "the Jews" as the villains in the passion story historically, let alone today. First, most American Christians -- Catholic and Protestant -- believe that a sinning humanity killed Jesus, not "the Jews." Second, they know that Christ's entire purpose was to come to this world and to be killed for humanity's sins. To the Christian, God made it happen, not the Jews or the Romans (the Book of Acts says precisely that). Third, a Christian who hates Jews today for what he believes some Jews did 2,000 years ago only reflects on the low moral, intellectual and religious state of that Christian. Imagine what Jews would think of a Jew who hated Egyptians after watching "The Ten Commandments," and you get an idea of how most Christians would regard a Christian who hated Jews after watching "The Passion."

Jews also need to understand another aspect of "The Passion" controversy. Just as Jews are responding to centuries of Christian anti-Semitism (virtually all of it in Europe), many Christians are responding to decades of Christian-bashing -- films and art mocking Christian symbols, a war on virtually any public Christian expression (from the death of the Christmas party to the moral identification of fundamentalist Christians with fundamentalist Muslims). Moreover, many Jewish groups and media people now attacking "The Passion" have a history of irresponsibly labeling conservative Christians anti-Semitic.

e intr-adevar de bun simt comentariul

Mergi la inceput

Si pentru completare:

For two hours, Christians watch their Savior tortured and killed. For the same two hours, Jews watch Jews arrange the killing and torture of the Christians' Savior.

In order to avoid further tension between two wonderful communities that had been well on their way to historic amity, it is crucial for each to try to understand what film the other is watching and reacting to.

First, what Jews see. The Jews in the film (except, of course, for those who believe in Jesus) are cruel and often sadistic. One prominent Christian who saw the film along with my wife and me said that while watching the film he wanted to take a gun and shoot those who had brought such pain to Jesus. I couldn't blame him. The Jews in the film manipulate the Romans -- who are depicted as patsies of the Jews and in the case of Pilate, as morally far more elevated -- into torturing and murdering a beautiful man.

Why does this bother Jews so much? Because for nearly 2,000 years, attacked as "Christ-killers," countless Jewish men, women and children were tortured and murdered in ways that often caused more suffering than even Jesus endured (e.g., not only tortured and murdered themselves, but also seeing their families and friends raped, tortured and murdered). For Jews to worry that a major movie made by one of the world's superstars depicts Jews as having Christ tortured and killed might arouse anti-Semitic passions is not paranoid. Even though Islam denies the crucifixion, it is difficult to imagine that this film will not be a hit in the virulently anti-Semitic Arab world.

Si concluzia era:

Nevertheless, if the vast majority of Christians and Jews of goodwill try hard to understand what film the other is watching, some good can yet result. The last thing Jews need is to create tension with their best friends. And the last thing Christians need is a renewal of Christian hatred toward Jesus' people.

Mergi la inceput

toti nemtii pot fi condamnati ptr al doilea razboi (sau primul)?! nu!
si atunci Lista lui Shindler a facut sa ni se urce la cap ura ptr poporul german care atitea suferinte le-a adus evreilor si la altii?nu cred.
atunci ? ce-i roade pe evrei acum ?
si daca a fost vina lor ca popor sa zicem...au trecut 2000 de ani...
Carti au existat , cine voia sa-i urasca ii ura deja doar citind viata lui Isus. sau poate sa ardem si cartile ca nu vorbesc frumos de evrei?
Concluzia era : sa nu mai facem filme care sa spuna adevarul... , daca se poate sa facem filme frivole , fara nici un mesaj perfect!

de fapt ura fata de evrei nu e rascolita de un biet film ci de incapatinarea asta lor de a fi in tot si toate si de preferinta cei mai buni, de a fi numai unde sunt bani gramada .
Asta-i frustreaza pe restul si le alimenteza ura , nu filmul lui Mel Gibson.

Parerea mea.

Mergi la inceput

Imi pare rau ... mie mi-a placut articolul in ansamblul lui...pentru ca incerca sa priveasca din ambele puncte de vedere. Eu nu ma pricep prea tare si eram curioasa sa stiu ce-i cu polarizarea aceasta.

Si cum tie Liris iti placuse o parte din el si o postasei ... am vrut sa o postez si pe a doua pe care tu oricum pareai s-o fi citit.

Cu drag si numai bine tuturor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monstrunel spune:

Vreau sa va spun ca am vazut filmul acum doua zile pe CD pirat (ca se pare ca nu vine in Romania anul asta)si nu am putut sa dorm noaptea, nu din cauza violentei despre care se vorbeste atata, dar fiindca m-a pus pe serios pe ganduri. M-au pus si mai tare pe ganduri criticile pe care le-am citit pe internet dupa ce am vazut filmul. Critici care se legau mai ales de Mel Gibson si de "inclinatiile lui sadomasochiste",, si cum ca filmul ar fi fost atat de violent incat sa rascoleasca spiritul si nu sa-l inalte si ca regizorul ar fi incearcat sa-si transmita propriile credinte. Si acum stau sa ma gandesc, chiar nu poti face ceva sincer pe lumea asta , fiindca de la atatea interese ascunse risti sa-ti sara lumea in cap.
Cu toate astea putem invata ca daca esti sincer si insisti, pana la urma castigi si uite cum se inghesuie lumea la film.
Toata lumea poate sa aiba propriile critici pozitive sau negative la adresa filmului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam cu noroi in initiativa unui om care cred ca a vrut sa faca ceva pentru arta, ceva sincer. Altfel cred ca nu s-ar fi zbatut atata si s-ar fi importivit unei intregi bande de oameni din industria cinematografica.
Si pana la urma filmul nu impune nimic, nici macar nu ti-l pune pe Isus intr-o lumina speciala. Ideile sau crezurile pe care le ai cand intri la film, hotarasc felul in care privesti filmul.

Mergi la inceput

pai articolul mi-a placut ...eu ma legam de criticile evreilor in general , nu de opinia din articolul citat , care cu exceptia fragmentului ca asta e gen de film care stirneste ura , este o.k .

Obiectiv, ptr un articol scris de un evreu.

ai idee cind vine si-n olanda ca m-am saturat sa vorbersc pe "uscat"?

Mergi la inceput