"Supa de pui pentru suflet de femeie!!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by alina morostes

Multumim Sorina-Alexa pentru cate ne-ai scris din "Supe...",sunt foarte frumoase povestioarele.
Azi le-am primit si eu ,trebuie sa le scoata sotul de la posta,abia astept sa citesc.

alina

Placerea este de partea mea
Asteptam sa ne spui daca iti plac cartile pe care le-ai primit.
Numai bine!

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

quote:

Oana draga,ai mare dreptate....si pe mine ma impresioneaza pevestile despre tati,nici al meu numai este.
Si a fost un om minunat,inca imi amintesc ce frumos era cand ma plimba prin locuri minunate,ca avea mereu o vorba buna pentru fiecare.....imi lipsesc clipele alea....dar asta este viata,uneori nedreapta.

Al meu mai este, Sorina, dar este departe de mine si nu pot sa ma duc sa il vad, din pacate, dar sper ca acea zi sa vina cat mai repede.

Oricum, pana atunci mai astept sa_mi spui povesti la gura sobei...

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Azi am primit supele( 3 la numar,dar mai comand 3).Sunt foarte fain,nici nu stiu cand le voi citi,ca vreau sa citesc din toate in acelasi timp.Va mai scriu si voua cand am timp.

"Ca femei,daruim celorlalti o atat de mare parte din inimile si sufletele noastre.Supa de pui pentru suflet de femeie te va umple din nou de iubire,bucurie si insufletire si te va ajuta sa celebrezi spiritul feminin plin de mister." (Barbara DeAngelis)

ADEVARATA FRUMUSETE

Pentru ziua mamei,Jennie se straduise si facuse planuri peste planuri ca sa-i faca un cadou cu totul aparte mamei ei,Bess.Stransese cu grija din primele ei salarii banii pentru o sedinta de infrumusetare care oferea un certificat de frumusete.In ziua programarii,tanara fiica isi aduse mama,o femeie simpla,timida,la cabinetul meu.
In timp ce aplicam machiajul si culorile,Bess mi-a marturisit ca ani de zile se concentrase asupra familiei,neglijandu-se pe sine.In consecinta,nici macar nu se gandise vreodata ce haine ii veneau mai bine sau cum sa se machieze.
Pe masura ce incercam sa vad ce culori i se potrivesc mai bine,Bess a inceput sa infloreasca desi parea ca nu-si da seama de asta.Dupa ce am aplicat ultimele nuante de fard si ruj ca sa accentuez culorile,am invitat-o sa se priveasca in oglinda mare,rabatabila.A stat mult si s-a privit,ca si cum ar fi studiat o persoana straina,apoi s-a apropiat si mai mult de imaginea ei din oglinda.In cele din urma,cu ochii mari de uimire si cu gura cascata,a atins usor oglinda."Jennie",ii facu ea semn,"vino putin".Tragand-o langa ea,ii arata imaginea din oglinda."Jennie,uitate la mine.Sunt frumoasa!"
Tanara femeie zambi la cea varstnica din oglinda care avea lacrimi in ochi."Da,mama,intotdeauna ai fost asa - frumoasa."
(Supa de pui pentru suflet de femeie)

alina

Mergi la inceput

Multumesc, alina! Foarte frumos...

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

"Nu citim prea des o carte care te amuza,te inalta si te misca pana la lacrimi.Supa de pui pentru suflet de femeie este una din aceste carti.O recomand din toata inima." (Susan Jeffers,Ph.D)

"SUNTETI DUMNEZEU?"
Intr-o seara geroasa,in timpul sarbatorilor,un baietel de vreo 6-7 anisori statea in frig,in fata unei vitrine.Copilul n-avea pantofi,iar hainele erau numai zdrente.O tanara care trecu pe-acolo vazu copilul si intelese dorinta din ochii lui albastri.Lua copilul de mana si-l duse in magazin.Ii cumpara pantofi si un set complet de haine groase.
Revenira in strada si femeia ii spuse:"Acum te poti duce acasa sa te bucuri de sarbatori."
Baietelul isi ridica privirea si o intreba:"Sunteti Dumnezeu,doamna?"
Ea se uita la el zambind si-i spuse:"Nu,fiule,sunt doar unul din copiii Lui."
Atunci,baietelul zise:"Stiam eu ca sunteti ruda cu El."

PIATRA FEMEII INTELEPTE
Calatorind prin munti,o femeie inteleapta a gasit o piatra pretioasa in apa unui izvor.A doua zi a intalnit un calator caruia ii era foame,iar femeia cea inteleapta a desfacut traista sa imparta merindea cu el.Calatorul infometat a zarit piatra pretioasa in desaga femeii,a admirat-o si a rugat-o pe femeia cea inteleapta sa i-o dea lui.Femeia ia dat-o fara sa stea pe ganduri.
Calatorul a plecat,bucurandu-se de norocul ce daduse peste el.Stia ca piatra valora destul cat sa-i asigure o viata tihnita.
Dar dupa cateva zile s-a intors si a cautat-o pe femeia cea inteleapta.Cand a gasit-o,i-a dat inapoi piatra si i-a spus:"M-am tot gandit.Stiu cat pretuieste aceasta piatra,dar ti-o dau inapoi cu speranta ca poti sa-mi daruiesti ceva mult mai pretios.Da-mi,daca poti,acel ceva din launtrul sufletului tau care te-a facut sa-mi dai piatra."

(Supa de pui pentru suflet de femeie)

alina

Mergi la inceput

quote:

Nu citim prea des o carte care te amuza,te inalta si te misca pana la lacrimi.Supa de pui pentru suflet de femeie este una din aceste carti.O recomand din toata inima." (Susan Jeffers,Ph.D)

Iti multumesc, Alina

oana-cannes

Mergi la inceput

Oana,imi cer scuze ca nu ti-am mai scris.Promit c-o fac maine...acum este tarziu la mine,ma duc la nani.
Pe maine!Sa scriu ceva de mame neaparat,ca-i ziua mamei mele...
Sa ne traiasca mamele!!!!!!!!!!

Sorina

Mergi la inceput

Nu-i nimic, Sorina, astept sa_mi scri cand poti! Eu intru de fiecare data aici. La multi ani mamei tale! Sa ne traiasca mamicile tuturor, asa cum ai zis tu!

oana-cannes

Mergi la inceput

Multumesc mult Oana pentru urare.

Darul vorbirii

Desi imi spusese sa nu vorbesc cu necunoscutii,mama facea asta tot timpul.La rand,asteptand sa fim verificate.Intr-un lift care mergea incet,in vreme ce ceilalti se uitat chioras la butoane.In aeroporturi,la meciuri de fotbal,pe plaja.
Multumesc lui Dumnezeu,i-am ascultat sfatul numai cand era vorba despre indivizi periculosi.
Obiceiul mamei de-a intra in voba cu oamenii de langa ea ma face sa zambesc acum,dar in anii adolescentei mele mi se parea de-a dreptul stanjenitor."Si lui Lynn i-l cumpar tot pe primul"s-a confesat ea unei femei care facea cumparaturi cu fiica ei adolescenta in raionul de sutiene din supermarket-ul din orasul nostru.Mi-a venit sa fug si sa ma ascund sub un halat de baie expus in apropiere,dar in loc de asta,m-am facut ca para focului ,si i-am suflat mamei scarsnind din dinti"Mamaaaaaa".Nu m-am simtit mai usurata cand mama fetei a zis:"Incercam sa gasim unul pentru Sarah ,dar toate sunt prea mari".
Nu toata lumea raspundea cand mama facea cate o observatie,incercand sa aprinda scanteia unei scurte conversatii.Unele persoane ii aratau un zambet dezaprobator si-i intorceau spatele .Foarte putini o ignorau complet.De cate ori o insoteam in anii aceia,observam ca asta o indurera putin ,dar ridica din umeri si mergeam mai departe.
Si totusi,de cele mai multe ori simteam nevoia sa plec undeva departe si sa ma intorc casa descopar ca nu mai are darul vorbirii.Erau ocazii cand ma temeam c-am pierdut-o in aglomeratie,dar ii auzeam rasul melodios si un comentariu de genul"da,da,si eu la fel"
Cu aceste sporovaieli instantanee mama m-a invatat ca lumea e mult prea mare - sau prea mica ,ia-o cum vrei - ca sa ai timp sa intinzi mana tuturor .Ea mi-a amintit ca noi,femeile,ne bucuram de un anumit tip de inrudire ,chiar daca nu suntem unite prin firi comune.
Poate ca aceste e motivul pentru care ne place hartia si nu materialul plastic ,sau pentru care consideram ca un pulover e intodeauna o buna achizitie,sau pentru care imnul national ne da inca fiori.
Una dintre ultimele amintiri despre mama ,din vremea cand se afla in spital,cu cateva ore inainte de a se stinge din cauza unui cancer mamar care a macinat-o pana a ajuns la 40 kg,este cea in care zambind cu greu,ii explica asistentei cum sa sadeasca bulbii de lalele .Am stat,tacuta,in pragul usii,simtind nevoia sa plang ,dar inundata de un imens sentiment de dragoste si caldura .Mama m-a invatat sa vad in ceilalti primavara.Am sa tin minte toata viata ,mai ales cand ma intorc spre cineva si spun simplu:"Nu-i asa ca-i minunat cand...."

Sorina

Mergi la inceput

Putina magie de sarbatori!

Ajunul Craciunului a fost mereu ziua mea preferata din an.Decembrie,24,1969 - eram pe picioarele mele ,locuind singura in primul meu apartament .Cu cateva ore la dispozitie inainte de a ma alatura familiei acasa la mama,m-am hotarat ,pe ultima suta de metri ,sa mai fac mici cumparaturi.
La aetajul 3 al celui mai vechi magazin din orasul nostru ,am cumparat un cos mare de branzeturi Gourmet ,stridii afumate ,o sticla de vin si pahare pentru toata familia.La coborare,liftul s-a oprit la etajul 2,unde a coborat toata lumea ,cu exceptia mea si a unei perechi in varsta - si unde s-a urcat un barbat inalt,chipes,in uniforma de marina . Liftul a inceput sa coboare din nou; apoi,deodata,s-a auzito bufnitura .Liftul s-a clatinat ,apoi s-a oprit .Eram blocati - in Ajunul Craciunului !
Din fericire,liftul avea telefon,iar batranul a sunat pe cineva de la intretinere ,care ne-a asigurat ca ne vom pune in curand in miscare.
Au trecut trecut 30 min ,timp in care am vorbit de una,de alta,apoi am mai dat un telefon.
Am aflat ca liftul avea nevoie de-o piese noua si mai aveam de asteptat.
In acest punct,unul cate unul - perechea in varsta ,d-na si d-l Phillips ,John ,barbatul chipes din marina si eu - ne-am asezat pe podea ,si ne-am apucat sa depanam amintiri de Craciun.
A trecut o ora;apoi alte doua;ne-am trezit ca eram ca eram atat de absorbiti de discutii,ca am uitat ca suntem blocati.
In timp ce povesteam,pe rand,franturi din trecut ,am impartit cu ceilalti branza si vinul.Nu mi-am dat seama atunci,dar ceea ce faceam noi faurirea unei alte amintiri de Craciun.
Dupa 5 ani,liftul s-a pus,in sfarsit,in miscare.Cand s-au deschis usile,directorul magazinului,plin de ingrijorare,dar usurat ca ne-a gasit bine dispusi ,ne-a dat in dar,cate un cos cu branzeturi.
Lundu-ne la revedere,ne-am dat adresele si am promis sa ne trimitem felicitari in anii ce vor urma.
Am ajuns la mama,la traditionalul Craciun in familie,putin cam tarziu,dar am ajuns.
Cand am inchis ochii,in noaptea aceea,nu cadourile mi-am venit in minte,ci un barbat chipes in uniforma de marina.
In seara de Craciun m-am intors acasa incarcata de cadouri.Ma asteptau un fir de trandafir rosu si un plic stercurat pe sub usa:"As avea nevoie de mare ajutor pentru cosul de branzeturi"Jos,pe pagina,era nr lui de telefon...
Ne-am casatorit in Ajunul Craciunului urmator,in amurg,pe o plaja din Hawaii.Asta s-a petrecut cu multi ani in urma,dar noi tot schibam felicitari cu d-l si d-na Phillips si avem un cos cu branza Gourmet si o sticla de vin la miezul noptii in fiecare Ajun.Si ma trezesc in fiecare Ajun cu emotia acelei zile fermecate....

Sorina

Mergi la inceput