Despre rugaciune

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Pentru toti cei care citim aici:
- ne-am rugat de dimineta sa-i multumim lui Dumnezeu ca a avut grija de noi inca o noapte si ne-am trezit sanatosi la o noua zi?
- ne-am rugat la masa sa-i multumim pentru ca avem ce manca ?
- ne-am rugat sa-i multumim ca avem ce imbraca si ca suntem sanatosi?
- l-am rugat sa ne ajute sa ne rezolvem problema " x " ?
.....
Putem sa-I multumim pentru orice si sa-L rugam orice. Numai sa nu uitam sa o facem, si sa nu uitam ca El e acolo si asteapta ca noi sa vorbim cu El!!

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Anda,cred ca de multe ori uitam sau nu avem timp sa ne rugam pentru tot ceea ce primim de la Dumnezeu.Poate uitam uneori sa-i multumim pentru imbracaminte si pentru hrana care ne-o da in fiecare zi,suntem prea ocupati ca sa-i mai multumim,dar nu uitam sa-l rugam cand avem de rezolvat o problema.
Avem nevoie zilnic de ajutorul lui Dumnezeu pentru a nu fi coplesiti de stresul timpului actual."Rugaciunea este calea de acces spre ajutor",spunea cineva.

alina

Mergi la inceput

Iata ce ne spune Domnul Isus cu privire la rugaciune in Evanghelia dupa Matei , cap.7,7-11

"Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide.
Caci ori si cine cere, capata; cine cauta, gaseste; si celui ce bate, i se va deschide.
Cine este omul acela dintre voi, care, daca-i cere fiul sau o paine, sa-i dea o piatra?
Sau, daca-i cere un peste sa-i dea un sarpe?
Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru, care este in ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer. "

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput

RUGACIUNE

O, Doamne, da-mi putere sa accept si esecul,
Si ura, si prigoana, si tot ce e mai rau,
Apoi imi unge rana si fa sa infloreasca,
Mai viguros iubirea, sa simt ca sunt al Tau.

O, Doamne, nu ma pierde cand uit de bunatate,
De pace, de-ndurare, de tot ce e mai sfant
Si cand nu mai sunt tare, nu-Ti arata mania,
Caci nu sunt decat abur purtat de-al vietii vant.

O, Doamne, ma primeste sa fiu alaturi Tie,
In ziua ce-o sa vina cu bocete si-alai,
Spalandu-mi orice vina in a lui Isus sange,
Sa fiu gasit in ceata ce-o vei primi in Rai.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by anda141

Pentru toti cei care citim aici:
- ne-am rugat de dimineta sa-i multumim lui Dumnezeu ca a avut grija de noi inca o noapte si ne-am trezit sanatosi la o noua zi?
- ne-am rugat la masa sa-i multumim pentru ca avem ce manca ?
- ne-am rugat sa-i multumim ca avem ce imbraca si ca suntem sanatosi?
- l-am rugat sa ne ajute sa ne rezolvem problema " x " ?
.....
Putem sa-I multumim pentru orice si sa-L rugam orice. Numai sa nu uitam sa o facem, si sa nu uitam ca El e acolo si asteapta ca noi sa vorbim cu El!!

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Ma rog mereu. Cred ca e testul meu de "roaga-te neincetat". De fiecare data cand mi-e mintea libera ma rog. Acum am motive serioasa. Intotdeauna avem motive serioase. Dar ma rog acum pentru doua vieti: a mea si a puiului meu. Mi-am incredintat viata mea si a puiului meu micut in mana Domnului. Doresc sa se faca voia Lui, indiferent care ar fi, fara teama ca nu corespunde cu voia mea. Tot El sa ma ajute sa suport, sa accept ce doreste El pentru mine.
Domnul stie cat imi doresc acest copil, El stie cel mai bine ce e in sufletul meu. Am incredere si credinta in El. Sa ma ajute sa fiu sanatoasa, sa ma fac sanatoasa, sa duc sarcina cu bine. La Dumnezeu nimic nu e imposibil, la El totul e cu putinta. Pot spune cu certitudine oricui, in viata mea
DUMNEZEU A FACUT O MINUNE!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Ma rog mereu. Cred ca e testul meu de "roaga-te neincetat". De fiecare data cand mi-e mintea libera ma rog. Acum am motive serioasa. Intotdeauna avem motive serioase. Dar ma rog acum pentru doua vieti: a mea si a puiului meu. Mi-am incredintat viata mea si a puiului meu micut in mana Domnului. Doresc sa se faca voia Lui, indiferent care ar fi, fara teama ca nu corespunde cu voia mea. Tot El sa ma ajute sa suport, sa accept ce doreste El pentru mine.
Domnul stie cat imi doresc acest copil, El stie cel mai bine ce e in sufletul meu. Am incredere si credinta in El. Sa ma ajute sa fiu sanatoasa, sa ma fac sanatoasa, sa duc sarcina cu bine. La Dumnezeu nimic nu e imposibil, la El totul e cu putinta. Pot spune cu certitudine oricui, in viata mea
DUMNEZEU A FACUT O MINUNE!

[/quote]

Rici, inca o data iti spun ca ma bucur muuult ca ti-a ascultat Dumnezeu rugile...

Da, sunt de acord cu tine... Si eu ma rog la Dumnezeu ca El sa faca voia Lui si nu a mea si sa imi dea intelepciunea de a trece peste tot... Si sunt mult mai linistita...

Pupici SANATATE MAXIMA TIE SI LUI BEBICA DIN BURTICA. Sa te intareasca Dumnezeu!

Mergi la inceput

Fetelor, va provoc, daca tot suntem la subiectul despre rugaciune, sa ne povestim experientele legate de raspunsuri la rugaciune.Cum ne-am rugat si cum ne-a raspuns Dumnezeu la o anumita problema. Cred ca am avea multe de invatat si ne vom incuraja unele pe altele.
Asteptam relatari!

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by anda141
Cred ca am avea multe de invatat

Si multe de povestit
"Experiente legate de raspunsurile la rugaciune?" Cate nu sunt zilnic? Sunt si fara rugaciune (din pacate), si nu ne dam seama
Va dati seama oare din cate necazuri, pericole, probleme ne scapa Bunul Dumnezeu in fiecare minut? Oare exagerez daca as spune secunda? Nu cred!
Si ce nerecunoscatori suntem
Uff, deja mi-e rusine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Raspunsuri la rugaciuni primesc multe si in fiecare zi. Fie ca sunt probleme personale sau de serviciu (da, chiar si pentru rezolvarea unor asemenea probleme ma rog Lui) cer ajutor si primesc. Si in fiecare zi spun cuvantul "Multumesc" tot de atatea ori cat am cerut ajutor. Mi-am lasat viata in mana Lui si este atat de bine... Sunt sanatoasa, am painea zilnica asigurata, toti ai mei sunt bine si nici nu stiu ce altceva mi-as putea dori.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Daca tot am zis sa vorbim de raspounsuri la rugaciuni, uite una care m-a impresionat :

Helen Roseveare, doctor si misionar englez in Zair, a povestit ce i s-a intamplat in Africa. A spus aceasta intamplare in marturia ei de miercuri seara, la Biserica Baptista Thomas Road. Miercuri seara urmatoare, Jerry Falwell, inabusindu-si cu greu tulburarea, a spus: "Aproape ca ma simt vinovat sa stau la acest amvon dupa cea care a vorbit aici saptamana trecuta."

Intr-o noapte am lucrat din greu ca sa asist o mama la nastere, dar in ciuda tuturor stradaniilor noastre, ea a murit lasand in urma un bebelus mititel, nascut prematur, si o fetita de doi ani, plangand. A fost dificil sa pastram bebelusul in viata, deoarece nu aveam incubator (nu era electricitate pentru alimentarea unui incubator) si nimic care sa faciliteze metodele necesare si speciale de hranire.

Cu toate ca ne aflam la ecuator, noptile erau deseori friguroase, cu accese inselatoare. Una din moasele studente a mers dupa cutia pe care o aveam pentru asemenea copii si dupa scutecul de bumbac in care bebelusul avea sa fie infasurat. Alta a mers sa puna lemne pe foc si sa umple o sticla cu apa fierbinte. Putin mai tarziu, a venit inapoi suparata si mi-a spus ca, in timp ce umplea sticla, aceasta s-a crapat. Cauciucul se distruge usor in climatul tropical.

"Si era ultima noastra sticla pentru apa fierbinte!" exclama ea. Asa cum in Vest nu are nici un rost sa plangi pentru laptele varsat, asa si in Africa Centrala poate fi considerat fara rost sa plangi dupa sticle sparte. Dar nu cresc in copaci si nu sunt nici magazine pe cararile padurii. "Bine", i-am spus "pune copilul langa foc cat se poate de aproape ca sa fie in siguranta si tu culca-te intre bebelus si usa ca sa-l aperi de curent. Misiunea ta e sa tii copilul cald."

Urmatoarea zi, pe la pranz, asa cum faceam in majoritatea zilelor, am mers sa ma rog cu fiecare dintre copiii orfani care voiau sa ma insoteasca. Le-am dat celor mici diferite sugestii pentru motive de rugaciune si le-am spus si despre bebelus. Le-am explicat problema noastra, aceea de a tine copilul tot timpul destul de cald, mentionand si despre sticla pentru apa fierbinte. Bebelusul putea muri imediat daca facea friguri. Le-am spus si despre sora lui de doi ani, care plange pentru ca mama ei a murit. O fetita de zece ani, Ruth, s-a rugat cu obisnuita sinceritate concisa a copiilor nostri africani. "Doamne, te rog", s-a rugat ea "trimite-ne o sticla. Nu maine, ca n-ar mai fi de nici un folos pentru ca maine copilul va fi mort, ci trimite-o, te rugam, in dupa-amiaza asta." In timp ce ma sufocam in mine din pricina indraznelii rugaciunii, ea a adaugat in incheiere: "Si daca tot te ocupi de asta, n-ai vrea sa trimiti si o papusica pentru fetita, astfel incat sa stie ca Tu te gandesti la ea?"

Asa cum se intampla deseori la rugaciunile copiilor, eram pusa intr-o situatie dificila. Puteam sa spun din toata inima: "Amin"? Pur si simplu nu credeam ca Dumnezeu ar putea face asta. O, da, stiam ca El poate face orice. Asa spune Biblia. Dar sunt limite, nu-i asa? Singurul mod prin care Dumnezeu putea raspunde acestei rugaciuni aparte era primirea unui pachet de acasa. Eram in Africa de mai mult de patru ani si niciodata nu primisem nici macar un pachet de acasa; si chiar daca cineva mi-ar fi trimis un pachet, cine ar fi pus in el o sticla pentru apa fierbinte? Eram doar la ecuator!

La jumatatea dupa-amiezii, in timp ce predam la scoala de asistente, am primit un mesaj ca era o masina la usa din fata a casei mele. Cand am ajuns acasa, masina plecase, dar acolo, pe veranda, era un pachet mare, de mai multe kilograme. Am simtit cum mi se adunau lacrimi in ochi. N-am putut sa deschid singura pachetul, asa ca am trimis dupa copiii orfani. Impreuna am scos snurul, desfacand cu grija fiecare nod. Am impaturit hartia, avand grija ca sa nu o rupem degeaba. Curiozitatea si emotia cresteau. Treizeci sau patruzeci de ochi priveau cu cea mai mare atentie cutia cea mare de carton. Intai am scos pulovere impletite, frumos colorate. Ochii le straluceau cand le-am impartit. Apoi am gasit bandaje tricotate pentru pacientii leprozeriei si copiii pareau putin plictisiti. A urmat o cutie de stafide - aveam sa facem umplem un cuptor cu minunate chifle pentru week-end. Cand am controlat din nou cu mana in cutie, am simtit... ar fi putut fi? Am apucat si am scos din cutie – “da, o sticla de cauciuc pentru apa fierbinte, nou-nouta!” am strigat. Nu-I cerusem lui Dumnezeu s-o trimita; de fapt nici n-am crezut ca el va trimite asa ceva.

Ruth era in primul rand de copii. S-a repezit in fata, strigand: "Daca Dumnezeu a trimis sticla, sigur este si papusa!" Scotocind prin cutie, ea scoase o papusa mica, imbracata minunat. Ochii ii stralucira! Nu se indoise deloc. Uitandu-se la mine, intreba: "As putea merge cu tine, mami, sa dau papusica acelei fetite ca sa stie ca Isus cu adevarat o iubeste?" Acel pachet calatorise timp de cinci luni. Fusese trimis de fostul meu instructor de la Scoala Duminicala, al carei lider a auzit si a ascultat indemnul lui Dumnezeu de a trimite o sticla pentru apa fierbinte chiar la ecuator. Si o fetita pusese inauntru o papusa pentru un copil african - cu cinci luni inainte - ca raspuns la rugaciunea plina de credinta a uneia de zece ani care a spus "in dupa amiaza asta". "Inainte ca sa ma cheme, le voi raspunde!"
Isaia 65:24

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)

Mergi la inceput