Despre rugaciune

Despre rugaciune | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

"Orice crestin care este prea ocupat ca sa se roage,
este mai ocupat decat il vrea Dumnezeu."

"Cine are credinta, cand se roaga pentru ploaie tine mana pe umbrela."

M-am intrebat de multe ori de ce cateodata raspunsul lui Dumnezeu la unele rugaciuni este NU, de ce uneori ne raspunde cu intarziere? apoi cum sa ne rugam eficient? oare putem sa fim siguri ca rugaciunile noastre ajung la Dumnezeu ? Unii spun ca este de ajuns sa spui rugaciunea Tatal nostru si nu este nevoie sa te rogi specific sau pentru lucruri "marunte". Oare asa sa fie ?

As vrea sa aud si parerile voastre si sa va spun si eu parerea mea.

O sa incep cu un eseu, care este o conversatie imaginara intre Dumnezeu si un om care se ruga, spunand Tatal nostru. Mi s-a parut interesant pentru ca ne atrage atentia cum de multe ori ajungem sa ne rugam din reflex, din obligatie, si in loc sa ne gandim la semnificatia cuvintelor pe care le spunem, recitam rugaciunea doar ca pe o poezie invatata pe de rost, lucru care inclin sa cred ca nu ii poate fi pe plac lui Dumnezeu.

Daca Dumnezeu ar putea vorbi
(Clyde Herring)

- Tatal nostru care esti in ceruri..
- DA.
- Nu ma intrerupe, ma rog!
-DA, DAR M-AI CHEMAT.
- Te-am chemat? Eu nu te-am chemat, eu ma rog, "Tatal nostru care esti in ceruri.."
- VEZI? M-AI CHEMAT IARASI.
- Ce-am facut?
- M-AI CHEMAT. TU AI SPUS "TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI". IATA-MA! AICI SUNT. LA CE TE GANDESTI IN MINTEA TA ACUM?
- La nimic. Am vrut doar sa spun o rugaciune. Eu totdeauna spun.. "Tatal nostru". Ma face sa ma simt bine dupa ce o spun ca si cand mi-am implinit o datorie.
- BINE, ATUNCI CONTINUA.
- Sfinteasca-se Numele Tau..
- STAI. CE VREI SA SPUI PRIN ACEASTA?
- Prin ce?
- PRIN "SFINTEASCA-SE NUMELE TAU"?
- Oh (surprins).. nu stiu ce inseamna.Cum as putea sa stiu? E doar o fraza din rugaciune. Apropo ce inseamna?
- ASTA INSEAMNA:ONORAT, SFANT, MINUNAT.
- Da, are sens. Niciodata nu m-am gandit la insemnatatea cuvantului "sfinteasca-se". "Vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant.."
- CREZI, INTRA-ADEVAR CE-AI SPUS?
- Desigur, de ce nu?
- CE FACI CU PRIVIRE LA ACEASTA?
- Ce fac? Nimic, presupun. Ma gandesc doar ca ar fi minunat daca tu ai avea control peste toate lucrurile aici pe pamant asa cum ai acolo in cer.
- AM EU CONTROL PESTE VIATA TA?
- Paaaai... merg la biserica !
- DAR NU ASTA TE-AM INTREBAT. CE POTI SA SPUI DESPRE LUCRURILE RELE DIN VIATA TA ? CE FACI CU TEMPERAMENTUL TAU NERVOS? STII CA ACEASTA ESTE O PROBLEMA PENTRU TINE.
- Hei, opreste-te de a ma mai critica! Sunt la fel de bun ca si restul de fatarnci care merg la biserica.
-SCUZA-MA, TE ROG, DAR EU CREDEAM CA TU TE ROGI CA VOIA MEA SA SE FACA. DACA ACEASTA AR FI SA SE INTAMPLE, ATUNCI VA TREBUI SA INCEAPA CU ACEI CARE SE ROAGA PENTRU EA, ADICA CU TINE.
- Bine, recunosc ca am ceva cusururi si pentru ca Tu ai mentinonat cateva, ma gandesc ca as mai putea numi si altele.
- CRED CA SI EU AS MAI PUTEA NUMI CATEVA.
- Nu m-am gandit prea mult la ele pana acum, dar intr-adevar mi-ar placea sa ma las de unele din ele. Si atunci as fi cu adevarat liber.
- BINE, ACUM ESTI PE DRUMUL CEL BUN. VOM LUCRA IMPREUNA - TU SI EU. PUTEM CASTIGA MULTE BIRUINTE IMPREUNA.
- Asculta, Doamne, trebuie sa termin aici. Rugaciunea asta mi-a luat mai mult timp ca de obicei. "Da-ne noua painea cea de toate zilele.."
- RUGACIUNEA ESTE UN LUCRU PERICULOS. POTI SFARSI PRIN A FI COMPLET SCHIMBAT, STII ASTA! ESTE CEEA CE EU DORESC CA TU SA ALEGI. TU M-AI CHEMAT SI IATA-MA, SUNT AICI. ACUM ESTE PREA TARZIU SA TE OPRESTI. CONTIUNA-TI URMATOAREA PARTE DE RUGA, MERGI MAI DEPARTE.
- Mi-e frica!
- FRICA? DE CE TI-E FRICA?
- Pentru ca stiu deja ce-o sa spui.
- INCEARCA-MA SI VEI VEDEA.
- "Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.."
- CE SA INTAMPLA INTRE TINE SI MARIA!
- Vezi? Am stiut! Am stiut ca o sa-mi amintesti de ea. Doamne, ea spune minciuni despre mine si niciodata nu mi-a platit datoria ce o are la mine. M-am jurat ca am sa o pun la punct.
- DAR RUGA TA CUM A FOST? CUM TE-AI RUGAT?
- Nu asta am vrut sa spun.
- BINE.CEL PUTIN ESTI SINCER, DAR NU CRED CA ESTE DELOC PLACUT SA PORTI POVARA AMARACIUNI IN INIMA TA, NU-I ASA?
- Nu, cel putin ma voi simti mai bine dupa ce mai voi razbuna pe ea, oh.. am facut deja planul cum sa ma razbun pe ea. O fac sa-i para rau de ce mi-a facut.
- N-O SA TE SIMTI MAI BINE, CI TE VEI SIMTI MAI RAU. RAZBUNAREA NU ESTE DULCE, GANDESTE-TE CAT DE NEFERICIT ESTI DEJA, DAR EU POT SCHIMBA TOTUL.
- Tu poti schimba starea? Cum?
- IART-O PE MARIA SI ATUNCI EU TE IERT PE TINE. TU POTI PIERDE BANI, DAR CEL PUTIN AI PACE IN INIMA TA.
- Dar, Doamne nu pot sa o iert!
- ATUNCI NICI EU NU POT SA TE IERT.
- Bine ai dreptate, mai mult decat sa ma razbun pe Maria vreau sa am pace in inima. Bine, o iert!
- FOARTE BINE! MINUNAT! CUM TE SIMTI ACUM?
- Hhmmm, bine, chiar foarte bine. Stii, cred ca nu voi mai merge la culcare diseara atat de incordat ca si pana acum, pentru prima data de cand pot sa imi aduc aminte. Nici nu mai sunt obosit ca pana acum..
- DAR NU TI-AI TERMINAT INCA RUGA, CONTINUA..
- Bine. "Si nu ne duce pe noi in isipita si ne izbaveste-ne de cel rau.."
- BINE, AM SA FAC SI ASTA, NUMAI NU TE PUNE PE TINE INSUTI IN LOCUL UNDE POTI FI ISPITIT.
- Ce vrei sa spui cu asta?
- SCHIMBA-TI PRIETENII, DACA EI TE INDEAMNA LA RAU ! SCHIMBATI OBICEIURILE DACA ELE TE INDEPARTEAZA DE MINE. NU TE FOLOSI DE MINE CA UN TAP ISPASITOR.
- Nu inteleg!
- DESIGUR CA INTELEGI. ASA PROCEDEZI TOTDEAUNA ,TE BAGI IN PROBLEME SI APOI FUGI LA MINE: DOAMNE, AJUTA-MA SA IES DIN INCURCATURA ASTA SI ITI PROMIT CA NU AM SA MAI FAC! TI-A ADUCI AMINTE DE TOATE TARGUIELILE FACUTE CU MINE?
- Da, Doamne, mi-e rusine, imi pare rau!
- MERGI MAI DEPARTE SI TERMINA-TI RUGA.
- Pentru ca a Ta este imparatia, puterea si slava in veci. Amin!
- STII CE MI-AR ADUCE MIE SLAVA? CE M-AR FACE CU ADEVARAT BUCUROS?
- Nu, dar as vrea sa stiu. Vreau sa iti fac placere, sa pot face numai lucrurile care sunt dupa Voia Ta
- AI RASPUNS DEJA LA INTREBAREA MEA.
- Da?
- DA, LUCRUL CARE IMI ADUCE SLAVA ESTE SA AM OAMENI CA SI TINE CARE MA IUBESC.
- Doamne vreau sa vad ce poti face tu din mine, bine?
- DRAGUL MEU, INCREDE-TE IN MINE SI VEI FI UIMIT CUM ITI VOI TRANSFORMA VIATA.

Iata ce am extras din mai multe articole pe tema rugaciunii:

Isus ne-a oferit un model fundamental de rugaciune. "Iata dar cum trebuie sa va rugati: Tatal nostru care esti in ceruri..." (Mat.6:9). Dintr-o data acest model dezvaluie o relatie dintre cel care o rosteste si Dumnezeu.
Care este relatia ta cu Dumnezeu?
Slava Domnului, ca prin Isus Hristos pot sa am o minunata relatie tata-fiu. "Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu!" (1 Ioan 3:1). Ginditi-va numai la asta! Am fost numiti copii ai lui Dumnezeu. Asadar pot acum sa vin la El si sa-i spun, "Tata!"
Insa numai prin Isus Hristos noi putem sa fim copii. Aceia in afara lui Isus Hristos au o relatie distanta cu Atotputernicul si Eternul Dumnezeu. Dar prin Isus Hristos voi ati patruns intr-o relatie intima. Voi puteti spune, "Tatal nostru care esti in ceruri".
Ioan a spus ca "tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu" (Ioan 1:12). Dumnezeu ne-a dat fiecaruia dintre noi duhul infierii care ne face sa strigam, "Tata!" (Rom.8:15). Duhul Sau impreuna cu duhul meu adeveresc sau altfel spus, marturisesc impreuna, ca sint un copil al lui Dumnezeu. Si fiindca sint copil al Lui, fireste ca-i spun, "Tata". De aceea, relatia este atit de importanta in rugaciune.
Isus isi continua rugaciunea Sa model cu lauda si inchinare. "Sfinteasca-se Numele Tau" (Mat.6:9). Inchinarea este o importanta parte a rugaciunii. "Intrati cu laude pe portile Lui, intrati cu cintari in curtile Lui!" (Psalmul 100:4) Prea de multe ori noi dam buzna acolo si ne glasuim cererile noastre. Pentru o mai deplina viata de rugaciune laudati-L intai, iar dupa aceea prezentati-va cererile.
Primele doua cereri din rugaciunea model a lui Isus sint sub forma de mijlocire. "Vie Imparatia ta; faca-se voia Ta" (Mat.6:10). Isus a spus sa, "Cautati mai intii Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste [celelalte] lucruri [pentru care voi va rugati] vi se vor da pe deasupra" (Mat.6:33). "Domnul sa-ti fie desfatarea, [intii]; si El iti va da tot ce-ti doreste inima [in al doilea rind]" (Psalmul 37:4).
Atit de multe ori oamenii cauta fericirea cu orice pret. Insa fericirea nu poate fi niciodata gasita cu orice pret. Fericirea poate fi gasita numai ca rezultat al unei relatii personale cu Dumnezeu, iar daca ai o relatie buna cu Dumnezeu atunci vei fi foarte fericit!
Astfel, in rugaciune, cautati mai intii Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate celelalte lucruri va vor fi date pe deasupra. Ele vor fi produsul secundar al unei potrivite perspective a vietii: "Vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta". Puneti acestea in capul listei dumneavoastra si veti descoperi ca Dumnezeu se va ingriji de toate celelalte lucruri care v-au pricinuit necazuri si pe care nu ati reusit sa le realizati.
Puteti veni la Dumnezeu si sa dati glas nevoilor si cererilor voastre. Puteti sa va deschideti inima Lui si sa-i dezvaluiti cele mai launtrice secrete ale sufletului. Puteti avea momente atit de binecuvintate vorbindu-i Tatalui, avind ajutorul, taria si calauzirea Lui.

Mi-a placut foarte mult acest citat:

Ce privilegiu este de a te ruga! Fie ca Dumnezeu sa va ajute sa descoperiti deplina si minunata experienta a rugaciunii, nu ca o munca, ca o sarcina, sau ca o povara si nici ca o obligatie, ci ca cel mai incintator privilegiu din lume! (CHUCK SMITH)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cat e multa dreptate este in aceasta asa-zisa "discutzie" cu D-zeu...Ce poate fi mai frumos decat sa stii ca cineva, acolo, sus, te asculta in orice clipa a vietzii, ca esti trist, ca esti fericit...Multzi ar trebui sa se gandeasca(ca si mine, de altfel) ca mai important decat un "prieten"n care poate sa te dezamageasca in orice clipa, il potzi avea prieten pe bunul D-zeu. Si asta prin rugaciune...Stiu ca multora le-ar trece prin cap acum, citind aceste cuvinte ale mele:"asta e nebuna, cum sa satu far prieteni...cand D-zeu nu imi raspunde cand vorbesc cu el..." Sa stitzi ca cele mai bune raspunsuri numai de la el le veti primi...Si eu consider ca aceste raspunsuri vin in momentul rugaciunii...Poate de multe ori nu ne dam seama...Dar cred ca asa este...
Vai ce bine mi-a facut si mie sa va scriu aceste randuri! Va pup!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Asa este, Oana, cele mai bune raspunsuri pentru problemele noastre de la El le primim. El stie cel mai bine nevoile noastre.

Dar uneori se intampla ca raspunsul Lui la cererile noastre sa fie NU.
Cind raspunsul este "NU"
S-ar putea ca Domnul sa nu ne dea ceea ce noi ii cerem Lui atunci cind El are in minte un plan deosebit pentru vietile noastre.
Moise s-a rugat ca Dumnezeu sa-i ingaduie sa intre in Tara Fagaduintei. Insa Dumnezeu a spus, "Nu, Moise. Din pricina poporului nu poti sa intri in tara caci m-ai nesocotit inaintea acestui popor. Acum, ei trebuie sa invete lectia ascultarii". Lui Moise, acelui gigant care a vorbit fata-n fata cu Dumnezeu nu i s-a ingaduit sa intre in Tara Fagaduita (Num. 20:7-12).
Incepind de atunci si de-a lungul secolelor, parintii si-au tinut copiii pe genunchi si le-au povestit de minunatele lucrari ale lui Dumnezeu in izbavirea copiilor lui Israel din Egipt si aducerea lor in propria lor tara. Povestesc cum Moise s-a dus sus pe munte si cum in mijlocul focului si cu tunete a primit Legea lui Dumnezeu. Povestesc de cel a carui fata a stralucit atit de tare incit a trebuit sa se acopere singur cu un val. De Moise cel care si-a intins toiagul iar Marea Rosie s-a despartit. Iar dupa aceea in soapta le spun copiilor lor: "Insa Moise nu a putut sa intre in tara fiindca l-a nesocotit pe Dumnezeu". Pentru a invata pe poporul lui Israel lectia absolutei ascultari, Dumnezeu nu a raspuns rugaciunii lui Moise.
Apoi tepusul in carne al lui Pavel. El a spus, "De trei ori am rugat pe Domnul sa mi-l ia". Dar Dumnezeu nu l-a izbavit. De ce? Dumnezeu i-a oferit lui Pavel o multime de descoperiri iar acel tepus in carne era menit sa-l tina cu picioarele pe pamint. "Mi-a fost pus un tepus in carne, un sol al Satanei, ca sa ma palmuiasca, si sa ma impiedice sa ma ingimf". Pentru ca Dumnezeu sa-i ofere mai multe, Pavel a spus: "De aceea ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sa ramina in mine" (2 Cor. 12:7-10). De fapt , Pavel a invatat sa se bucure de acel ghimpe ingrozitor, fiindca a experimentat puterea lui Dumnezeu ca rezultat al acelei infirmitati sau slabiciuni.
Ginditi-va la rugaciunea fara raspuns a lui Isus. Desi El s-a rugat de trei ori, "Tata, daca este cu putinta fa ca acest pahar sa fie departat de la Mine", a baut paharul. De ce? Fiindca Dumnezeu a vrut sa ne aduca mintuire fiecaruia dintre noi. Ar trebui remarcat ca desi Isus isi exprima dorinta Lui, Tatalui, a adaugat ceea ce este atit de important fiecarei rugaciuni: "Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta" (Luca 22:42). Aceasta este cheia supunerii si a rugaciunii. "Iata Doamne ceea ce eu vreau. Aceasta este dorinta mea. Cu toate acestea faca-se nu voia mea, ci a Ta". Nimic nu mai poate fi adaugat la aceasta!

Elena&Laura

Mergi la inceput

De ce uneori Dumnezeu ne raspunde cu intarziere ?
Aici ma gandesc in mod special la toate femeile care se roaga Domnului pentru a avea copilasi si totusi El intarzie uneori atat de mult (chiar si ani de-a randul) sa le raspunda.
De multe ori Dumnezeu intirzie raspunsul la rugaciunile noastre avind un motiv foarte bun.
Un motiv pentru care Dumnezeu s-ar putea sa intirzie un raspuns la rugaciunea voastra este ca El doreste sa va dea mai mult decit cereati in momentul respectiv. Un bun exemplu al acestui fapt este Ana. Ea era stearpa de ani de zile. Sotul ei a avut o alta sotie care i-a facut multi copii. Astfel zi de zi Ana era urgisita de nerodnicia ei. Intr-o zi Ana impreuna cu sotul ei s-au dus la cort in timp ce cealalta nevasta impreuna cu copiii, a ramas acasa. In timpul calatoriei lor la Ierusalim barbatul ei a intrebat-o: "Ana de ce esti atit de trista?" La care Ana a raspuns cu, "Da-mi copii". Atunci reprosindu-i el i-a replicat: "Sint eu Dumnezeu ca sa pot sa-ti dau copii?" "Oare nu pretuiesc eu pentru tine mai mult decit zece fii? Nu esti multumita oare cu mine?"
Atunci cind Ana a ajuns la cort agonia inimii ei era atit de mare incit ea nici macar nu putea sa dea glas cererii ei. Ea isi resimtise atit de profund tristetea incit in Templu n-a facut decit sa se trinteasca pe pamint inaintea Domnului, cu buzele miscindu-i-se insa fara ca glasul sa i se auda. Eli, preotul, tocmai trecea pe acolo si a vazut-o pe Ana prosternata inaintea Domnului. El a crezut ca era beata si a poruncit ca sa fie aruncata afara din Templu. Ana insa a spus, "Nu, domnul meu, nu sint beata, ci sint o femeie care sufere in inima ei fiindca este stearpa si care isi varsa sufletul inaintea Domnului. Il imploram pe Dumnezeu sa-mi dea un fiu si i-am fagaduit ca daca mi-l va da, ii voi dedica Lui toate zilele vietii lui" (1 Sam. 1).
Asta este ceea ce Dumnezeu dorea sa auda de la Ana fiindca Dumnezeu avea nevoie de un om. Starea natiunii Israel era atit de degradata incit nu exista in preajma nici un barbat pe care Dumnezeu sa-l foloseasca. Insa inainte ca Dumnezeu sa poata folosi un barbat, El a trebuit sa foloseasca o femeie. Prin urmare a lucrat la inima Anei.
Ana se ruga pentru un fiu de multi ani, un fiu pentru propria ei bucurie si placere, un fiu care sa puna capat batjocurilor din partea celelaltei sotii. Ana se rugase, "Doamne, da-mi un fiu. Inlatura de la mine rusinea", dar in final ea a spus: "Doamne, da-mi un fiu si ti-l voi da inapoi Tie, Ti-l voi inchina Tie pentru toate zilele vietii lui". Astfel, in cele din urma Ana a venit in armonie cu intentiile lui Dumnezeu.
Preotul i-a spus ei, "Du-te in pace. Domnul ti-a auzit rugaciunea ta. Vei avea un fiu". Ana s-a dus acasa iar Dumnezeu i-a dat un fiu, Samuel. El a devenit un profet, un preot si unul dintre cei mai remarcabili conducatori ai poporului lui Dumnezeu din Vechiul Testament.
Intr-adevar, Dumnezeu a dorit tot timpul sa-i dea Anei un fiu, insa El a intirziat raspunsul la rugaciunea ei pentru ca sa poata lucra in inima ei pina ce ea va fi aliniata la planul Sau.
Nu va lasati descurajati atunci cind Dumnezeu amina raspunsurile la rugaciunile voastre. S-ar putea ca El sa vrea sa va dea cu mult mai mult decit cereati.
Dumnezeu cunoaste momentul potrivit cind sa raspunda la rugaciunile noastre. Isus le-a spus uceniciilor Sai sa astepte in Ierusalim pina ce vor primi "fagaduinta Tatalui, 'pe care', le-a zis El, 'ati auzit-o de la Mine. Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfint'...'veti primi o putere, cind se va pogori Duhul Sfint peste voi, si-mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pina la marginile pamintului'". Dupa ce Isus a spus aceste lucruri si in timp ce ucenicii Sai stateau impreuna cu El pe Muntele Maslinilor din Betania, El s-a inaltat la cer si un nor l-a ascuns din ochii lor. Ucenicii s-au intors la Ierusalim si au continuat cu staruinta in rugaciune cu un cuget. Biblia spune ca ei au continuat timp de zece zile sa astepte fagaduinta lui Dumnezeu. Dumnezeu ar fi putut sa verse asupra lor Duhul Sfint in primele zece minute, insa in conformitate cu intentiile Lui a considerat potrivit ca sa astepte zece zile (Fapte, capitolele 1 si 2).
Atunci, cit de mult trebuie sa insisti in rugaciune? Pina ce primesti un raspuns!

Citesc acum o carte despre G. Mueller care a fost prin excelenta un om al rugaciunii. Intrebat daca a crezut cu adevarat ca cei doi oameni pentru care s-a rugat mai bine de cincizeci de ani vor fi mintuiti, George Mueller a replicat: "Crezi ca Dumnezeu m-ar fi tinut toti acesti ani in rugaciune daca nu ar fi avut intentia sa-i mantuiasca?"

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Mare dreptate ai, Elena, prin ceea ce scri aici! Ce bine ar fi, insa, ca multzi, ca tine sa gandeasca la fel si sa staruie in rugaciuni, caci numai asa D-zeu le va da ceea ce vor...Asta ar insemna ceea ce noi totzi de dorim, pace pe Pamant...Caci acesti oameni, daca ar fi mai mult timp din viatza lor in rugaciune, in dialog cu duhul sfant nu cred ca ar mei avea puterea sa faca rau, sa fie invidiosi, sa doreasca ceea ce este interzis, sa dusmaneasca pe ceilalti din jurul sau...Ceea ce numai in viatza de dupa, din pacate o sa apucam sa vedem...Si asta tot la fel, daca o meritam cu adevarat...Deci tot ceea ce vrem sa avem in vietzile noastre tot prin credinta si prin dialogul nostru cu Iisus vom obtzine...Cum se numeste aceasta carte pe care o citesti acum? Te pup si-ti doresc sa convingi multa lume in jurul tau de aceste cuvinte extraordinare pe care le spui...Si chiar potzi sa mai scri, ca eu citesc si tare bine imi face...

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Eu cred ca este bine sa ne rugam pentru lucruri specifice, dar si pentru lucruri generale. Si mai cred ca rugaciunea colectiva are o putere mai mare.
Dar Dumnezeu nu ne da totul pe tava, trebuie sa mai facem si noi cate ceva, ne-A lasat si noua dreptul la o alegere, care poate fi buna sau mai putin buna.
Era un banc: un om se ruga zilnic sa castige la loto; intr-o zi se aude o voce in biserica: dar pune si tu un bilet daca vrei sa castigi ! Nu ca as fi de acord cu ruga pentru bani, dar de aici putem invata ceva...
Fiecare dintre noi am putea face cate ceva (si chiar ar trebui sa facem !) daca dorim o lume mai buna si mai frumoasa.
Cateodata nu stim ce ne dorim sau nu ne dorim ce este cel mai bun pentru noi in momentul respectiv sau pur si simplu nu suntem pregatiti sau nu intelegem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Elena, sunt impresionata de tot ceea ce ai scris.
As dori insa sa adaug ceva. Rugaciunea este de mai multe feluri. Oamenii gresesc cand au senzatia ca prin rugaciunea trebuie sa ceara ceva. Rugaciunea este in primul rand puntea de legatura dintre noi si Dumnezeu. Prin rugaciune noi ne apropiem de Dumnezeu, invatam sa il " auzim".
In afara de regaciunea de cerere, care este poate cea mai putin semnificativa, mai exista rugaciunea de preamarire, rugaciunea prin care il adoram pe Dumnezeu, fara insa a cere nimic pentru noi.

Mai exista rugaciunea interioara, sau rugaciunea inimii, practicata de calugari din anumite ordine. Prin acest tip de rugaciunea inveti sa il asculti pe Dumnezeu, deschizandu-ti inima.

Sa nu uitam ca Dumnezeu stie ce ne dorim, stie cel mai bine ce avem noi nevoie, deci, cel mai bine este sa ne abandonam VOINTEI LUI.

Greseala celor mai multi dintre noi este ca asteptam ceva in urma rugaciunii, asteptam un fel de rasplata, insa ceea ce nu intelegem inca, este ca fara rugaciunea nu avem nici un contact cu Dumnezeu, iar, acest lucru este de fapt esenta.

Rugaciunea este intalnirea fiecaruia dintre noi cu Dumnezeu. Nu este nevoie de nu stiu cate rugaciuni facute mecanic pentru a-l multumi pe Dumnezeu. Putem folosi cuvintele noastre, simple, insa plina de iubire si adoratie. Asta e tot ceea ce doreste Dumnezeu.
Intrebarea se pune cum Il poti iubi pe Dumnezeu daca nu il cunosti? Este greu sa te rogi, si sa crezi cu adevarat ca esti ascultat, insa exact acest lucru se intampla.
Daca ne-am imagina in timpul rugaciunii ca Isus se afla in fata noastra si ne asculta, am plange de fericire.

Este nevoie de multa rugaciune pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu, dar rugaciune profunda, nu mecanica. Sfintii au experimentat acest lucru, ajungand sa aiba locutiuni interioare, ajungand la acea pace pe care ne-o dorim cu totii, insa care se obtine atat de greu.
Inimile noastre sunt inchise, iar aici trebui lucrat. De aceea este atat de recomandata rugaciunea inimii.
Nu stiu cati dintre voi ati incercat-o, pare ceva foarte greu, si de fapt este greu la inceput, insa, prin perseverenta se vor obtine rezultate extraordinare.

Am sa revin mai tarziu, deoarece acum a putina treaba.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dragilor, vremurile astea in care traim sunt tulburi, sunt dominate de tot ceea ce este rau. Oamenii se inchina banului, sexului si toate astea vin de la diavol.
Fecioara Maria a avertizat omenirea prin nenumaratele aparitii din diverse locuri ale lumii, mai ales la Medjugorje ( catolicii stiu despre ce vorbesc), si in fiecare mesaj se indeamna sa ne rugam. Este singura noastra salvare. Prin rugaciune putem salva suflete din purgator, putem ajuta oamenii sa revina pe calea cea buna, putem opri catastrofe.
Bine a spus Mihai despre rugaciunea colectiva. Are o putere extraordinara.
Rugaciunea este singura noastra salvare. Daca toti oamenii ar intelege importanta rugaciunii, multe lucruri s-ar schimba in lume, insa din pacate oamenii sunt prea ocupati cu carierele lor, prea ocupati sa castige bani. Banul a ajuns dumnezeul majoritatii, iar cine nu vede asta este orb.

Mai mult ca niciodata trebuie sa ne rugam in zilele astea. Sa ne rugam pentru pace, pentru intoarcerea oamenilor la Dumnezeu. Cei mai multi L-au parasit.

Crinuta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oana cretu

Cum se numeste aceasta carte pe care o citesti acum?
oana-cannes

Oana, cartea se cheama “Answers to prayer” si in fiecare pagina a acestei carti gasesti cat de minunat a raspuns Dumnezeu acestui om, George Mueller, care a fost un filantropist englez ce a trait in sec. XIX. El a deschis mai multe orfelinate, fara sa ceara nimanui personal nici o lira pentru aceste orfelinate, ci numai s-a rugat lui Dumnezeu ca El sa puna in inima oamenilor ca ei sa ii trimita bani si cele necesare pentru aceasta lucrare. Ceea ce Dumnezeu a si facut.
Asa cum iti spuneam toata cartea de la un cap la altul e plina de exemple impresionante cum Dumnezeu a raspuns rugaciunilor acestui om. Una din cele mai impresionante marturii de credinta ale autorului a fost atunci cand singura lui fiica s-a imbolnavit de tifos. El scrie (traducerea mea e aproximativa, pt. ca in carte este folosita engleza veche): “Parintii stiu ce inseamna sa ai un singur copil, un copil mult-iubit….Ei bine, Tatal din ceruri mi-a spus prin aceasta incercare “Esti tu gata sa imi dai acest copil mie ?” Inima mea a raspuns “daca asa crezi tu ca e bine, Parinte ceresc, faca-se voia Ta.” Apoi el mai scrie “dintre toate incercarile prin care am trecut, aceasta a fost cea mai mare; si prin mila nemarginita a Domnului, am fost in stare sa imi gasesc placere in voia Domnului; pentru ca am fost perfect sigur, ca, daca Domnul imi ia prea-iubita mea fiica, aceasta va fi spre binele parintilor ei si spre binele ei, si mai mult pentru gloria lui Dumnezeu decat daca ar fi trait….si astfel inima mea a avut pace, perfecta pace, si nu am avut nici un moment de tulburare.”

Elena&Laura

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by m34

Eu cred ca este bine sa ne rugam pentru lucruri specifice, dar si pentru lucruri generale. Si mai cred ca rugaciunea colectiva are o putere mai mare.
Mihai

Da, Mihai, si eu cred ca rugaciunea colectiva are o mare putere. In Matei 18.19-20, scrie cum Domnul Iisus a spus. “daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal meu care este in ceruri. Caci acolo unde sunt doi sau trei stransi in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.”
De exemplu, rugaciunea colectiva de pe acest forum, mie mi se pare un lucru extraordinar !!! Si sunt convinsa ca rugaciunile noastre, ale celor de aici chiar au ajutat pe cei care au avut nevoie (si nu a fost o simpla coincidenta), pe Andreea, bebe Rares, bebe Alvaro, etc.
Si mai vreau sa deschid aici o mica paranteza - eu cred ca noi suntem in locul in care suntem pentru ca asa a fost/este voia lui Dumnezeu. De exemplu, tu, Mihai, am vazut ca ai devenit membru pe forum pe 15 nov; Cristina a postat subiectul despre Andreea pe 26 nov.; deci iata ca la nici doua saptamini de cand tu ai intrat in familia DC, micuta Andreea a avut nevoie de ajutor; Domnul I-a pus intai pe suflet Cristinei sa deschida subiectul, iar tie ti-a pus pe suflet s-o ajuti, asa cum cu toata inima ai si facut-o. Prin urmare eu cred ca nu intamplator tu ai venit aici pe forum chiar in luna nov.
Legat tot de ce scriam mai sus, de locul unde suntem fiecare intr-un anumit moment, am citit undeva cum doi oameni au scapat cu viata pe 11 Sept. 2001. Unul dintre ei, a intarziat la servici pentru ca era prima zi de gradinita a copilului lui; al doilea- pentru ca era randul lui sa cumpere doughnuts in acea zi. Dumnezeu a facut, prin intamplari marunte, ca ei sa fie in acele locuri si nu in WTC.
Asa ca daca va aflati vreodata prinsi in trafic, sau nu porneste masina si trebuie sa luati autobuzul, copilul va mai tine 10 minute in plus ca de obicei,etc., etc. nu va enervati !!! poate ca este spre binele vostru sa fiti acolo unde sunteti si nu unde ar trebui sa fiti!

Elena&Laura

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crinuta

In afara de regaciunea de cerere, care este poate cea mai putin semnificativa, mai exista rugaciunea de preamarire, rugaciunea prin care il adoram pe Dumnezeu, fara insa a cere nimic pentru noi.

Asa este, Crinuta. In plus, pe langa aceste doua rugaciuni-de cerere si preamarire, exista si rugaciunea de mijlocire (care e tot o rugaciune de cerere, de fapt, dar nu se refera la noi insine), in care ne rugam pentru altii.

Greseala celor mai multi dintre noi este ca asteptam ceva in urma rugaciunii, asteptam un fel de rasplata, insa ceea ce nu intelegem inca, este ca fara rugaciunea nu avem nici un contact cu Dumnezeu, iar, acest lucru este de fapt esenta.

De asteptat, asteptam cu totii ceva- si anume raspunsul implinit la rugaciune, dar, desigur, daca asteptam cumva vreo medalie de onoare ca ne-am rugat, cu siguranta nu o vom primi.

Rugaciunea este intalnirea fiecaruia dintre noi cu Dumnezeu. Nu este nevoie de nu stiu cate rugaciuni facute mecanic pentru a-l multumi pe Dumnezeu. Putem folosi cuvintele noastre, simple, insa plina de iubire si adoratie. Asta e tot ceea ce doreste Dumnezeu.

Perfect de acord cu tine !!!! foarte frumos spus.

Intrebarea se pune cum Il poti iubi pe Dumnezeu daca nu il cunosti? Este greu sa te rogi, si sa crezi cu adevarat ca esti ascultat, insa exact acest lucru se intampla.

As mai adauga ca, in afara de momentul rugaciunii, il mai poti cunoaste pe Dumnezeu din Biblie. Acolo El ni se descopera si ii putem vedea toate calitatile.

Elena&Laura

Mergi la inceput