Certificat de nastere!!! Urgent!
Am nascut-o pe Emi pe 11 martie 2003 in Tailanda si am primit de aici un certificat de nastere in thai si altul in engleza. Asta e tot ce am pentru ea. Acu' problema e ca merg acasa in Romania pe nepusa masa si nu am nici o idee cum sa ii scot certificatul de nastere dupa care sa ii fac pasaport si sa plec din nou cu ea din tara.
Va rog ajutati-ma... ce acte tre' sa iau cu mine, unde tre' sa merg si mai ales cat dureaza pana intru in posesia certificatului? Pot sa incep procedura inainte de a ajunge acasa? Am pe cineva in Bucuresti care m-ar putea ajuta. Noi suntem din Falticeni/Suceava, dar am inteles de aici de la Ambasada ca certificatul il primim din Bucuresti.
Multumiri mii,
Mamamariana
Raspunsuri
OtiliaLia spune:
S-a discutat de curand pe tema asta !
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20229
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20359
mamamariana spune:
Multumesc mult Lia, dar nici unul din linkuri nu mi-a dat raspunsul... E vorba pur si simplu de certificat de nastere. Deci am doua intrebari:
1. Cat dureaza (la primaria sect. 1)
2. Ce acte trebuiesc depuse???
Ideea e ca daca dureaza mai mult de o saptamana eliberarea certificatului, imi mai trebuie o saptamana ca sa o trec pe unul din pasapoartele noastre si se fac mai mult de doua saptamani ceea ce nu se aproba. Adica nu pot sta mai mult de 2 saptamani acasa.
Stie cineva??? Ati fost pe acolo dupa certificate recent? ca si legile astea se schimba peste noapte si nu te poti baza pe o treaba facuta anul trecut...
Multumiri,
Mamamariana
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by mamamariana
Multumesc mult Lia, dar nici unul din linkuri nu mi-a dat raspunsul... E vorba pur si simplu de certificat de nastere. Deci am doua intrebari:
1. Cat dureaza (la primaria sect. 1)
2. Ce acte trebuiesc depuse???
Ideea e ca daca dureaza mai mult de o saptamana eliberarea certificatului, imi mai trebuie o saptamana ca sa o trec pe unul din pasapoartele noastre si se fac mai mult de doua saptamani ceea ce nu se aproba. Adica nu pot sta mai mult de 2 saptamani acasa.
Stie cineva??? Ati fost pe acolo dupa certificate recent? ca si legile astea se schimba peste noapte si nu te poti baza pe o treaba facuta anul trecut...
Multumiri,
Mamamariana
Pai ideea e ca inca il mai poti face la ambasada in Tailanda ! Pana implineste un an puiutul, certificatul se poate elibera de catre ambasada, iar de trecut in pasaportul unui parinte... nu se mai face de mai bine 1 an ! Trebuie pasaport individual ! Sorry.
OtiliaLia spune:
Intreaba la ambasada, in tara o sa ai nevoie de "aprobarea legalizata" din partea sotului ca e de acord cu certificatul si pasaportul (daca sotul e roman, vei avea nevoie de declaratie doar pt pasaport)
bubu spune:
Aici in Japonia certifcatul de nastere si alui Melany si a lui Brian ni l-au dat de la ambasada, dar fara codul numeric personal. Asa ca am trimis acasa ceritficatul si ne-au spus ca curs de 3 luni ni-l va pune. Le trebuie celor de la Bucuresti confirmarea ca copilul s-a nascut aici si dupa aceea il va putea pune CNP.
Dar tie nu ti l-au dat de la ambasada in romaneste?
Delia
corianai spune:
Buna Mariana! uite ce mi-a raspuns mie Liviu referitor la problema cu certificatul de nastere http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21219
Tot acolo este si intrebarea mea, poate stie cineva sa ma lamureasca :)
Corina