Am nevoie de voi...

Am nevoie de voi... | Autor: Inspirata

Link direct la acest mesaj

Daca printre mamici este vreun expert tehnic in specialitatea constructii civile si industriale si vreun avocat poate ma poate ajuta sa rezolv o problema de natura juridica.
Daca nu tu esti cea de la care am nevoie de consultanta dar cunosti pe cea in masura te rog foarte mult sa ma ma ajuti>
Despre ce este vorba?In noiembrie 2002 expertiza asupra apartamentului aflat in litigiu cu fostul sot stabilea valoarea apartamentului la 190.700.000 lei.
In urma apelului facut de fostul sot instanta i-a aprobat pe 3 decembrie 2003 reactualizarea valorii apartamentului aflat in litigiu
in functie de inflatie .
Raportul de expertiza anexat la dosar stabileste valoarea apartamentului la 486. 000 .000 lei.
Va imaginati? In 13 luni de zile inflatia calculata de experta este de 254%
Dar ea nici nu recalculat valoarea apartam in functie de inflatie . A facut o noua expertiza tehnica a apartamentului la care a modificat coeficientul de actualizare fata de cel din expertiza initiala si a adugat si un coeficient de ecart de 75% despre care expertul pe care l-am consultat spune ca nu stie la ce refera ptrc erau deja trecuti toti coeficientii necesari ptr calcularea valorii apartam adica-coeficientul de corectie ptr regimul de inaltime,coef. de corectie ptr nivelul de amplasare ,coef de corectie ptr zona de amplasare,coefic de uzura in timp,coef de actualizare Ei bine,acest coeficient de ecart a dublat valoarea apartamentului intrucat calculand valoarea actuala a apartam ,experta a inmultit valoarea tehnica cu coeficientii numiti iar la coef de ecart a inmultit cu 1,75
Este corect asa?
Abia am reusit sa strang sulta precizata in hotararea initiala.
Daca o sa am de platit sulta potrivit acestei noi expertize care mi se pare incorecta ,acest fapt vrand sa-l demonstrez in instanta,nu am de unde sa dau acesti bani, Apartam se va scoate la licitatie ,acolo se va vinde cu un pret derizoriu ,fostul sot isi va incasa sulta iar eu ,actualul sot si baietelul meu de 8 luni .......nici nu vreau sa ma gandesc....
Iata care sunt,in ordine,intrebarile mele
1. instanta a admis reactualizarea valorii apartamentului in inlitugiu in functie de inflatie dar in adresa catre experta i se cere acesteia reevaluarea apartamentului in litigiu in functie de inflatie .acest lucru modifica cu ceva ceea ce a admis instanta?
2 . consider ca experta trebuia sa inmulteasca valoarea rezultata cf expertizei initiale cu indicile de inflatie care este de cel mult 17%-
pentru a reacutualiza valoarea apartamentulu iin litigiu, in functie de inflatie,lucru confirmat si de expertul tehnic pe care l-am consultat.

3 experta insa a facut o noua expertiza a apartam si a folosit un coeficient de ecart care aproape a dublat valoarea lui. Ce este coeficientul de ecart? L-a folosit corect in calcularea valorii actuale a apartam?
Imi poate raspunde cineva la aceste intrebari? Doresc sa fac o intampinare si vreau sa stiu daca ceea ce am dedus eu este adevarat?
In speranta ca voi primi raspuns,
inspirata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Cand ai vazut suma uriasa rezultata in urma reevaluarii de ce nu ai cerut o contraexpertiza cu un expert tot agreat de instanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

o sa cer o contraexpertiza dar trebuie sa mis e aprobe
pentru aceasta trebuie sa o combat cu argumente puternice pe aceasta

Mergi la inceput