Revoltator: Exportul de copii al Romaniei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Categoric nu e de acceptat atitudinea duplicitara a Guvernului.Pe de alta parte chestia asta cu dusurile reci iarasi nu mi se pare in regula, ba suntem Ok., ba tocmai incalcam regulile si ne-o luam peste bot, ca de, trebuie sa stim cine e sefu'.Clar, chestia asta cu adoptiile internationale cu derogare speciala a devenit o obisnuinta dupa noiembrie 2001 dar abia acum au aflat? Iar articolul citat mi se pare cel putin rauvoitor la fel ca si afirmatiile oficialilor europeni.Cum poti sa afirmi ca desi Romania este o tara saraca si familiile asistentilor maternali n-au piscine, totusi copiii beneficiaza de aceleasi conditii ca in celelalte tari? Oare la fel traiesc copiii aflati in dificultate si in tari ca SUA, Germania, Franta, etc.? Sincer ma-ndoiesc.In Romania meseria de asistent maternal e facuta de multe ori din lipsa unei alternative, asta nu inseamna ca femeile acestea n-au grija de copii dar cred ca poate fi Ok. ca o solutie temporara. Si celelalte afirmatii cu fete virgine, retele de pedofilie, am auzit..., suna asa, a barfa de coltul strazii, si nu stiu dar imi dau si eu cu parerea, la acest nivel, un oficial european n-ar trebui sa-si bazeze afirmatiile pe ceva, nu pe zvonuri? Si inca n-a prezentat nici unul un caz concret.
Banii, da, s-au vehiculat sume imense insa in timp ce intr-o tara civilizata, agentia de adoptie solicita o suma de bani, la ei se cheama taxa, la noi spaga.De fapt faceau aceleasi lucruri si agentiile de adoptii straine si corespondentele lor din Romania, fundatiile, intermediau adoptiile.
Si toate aceste familii care au adoptat din Romania sau de aiurea, inaintea acestui pas trebuiau sa parcurga in tarile lor de origine alti multi pasi pana sa obtina dreptul de a adopta iar dupa ce se-ntorc cu copilul acasa sunt monitorizati de organismele abilitate. A, ca noi n-am putut sa ne coordonam si sa solicitam rapoartele periodice sa vedem evolutia si eventuale probleme, de acord, dar acesti copii n-au plecat in tari semi-salbatice ci in lumea civilizata.
Eu cred, ca indiferent ce ajutoare ni se ofera pentru imbanatatirea conditiilor din camine, ca vor avea unde sa se spele, o haina mai buna cu care sa se imbrace, o bucata de carne in plus la masa,acestor copii li se refuza un drept elementar, acela de a avea o familie, o viata normala.Si lipsa unei familii nu poate fi inlocuita de nimic altceva.
E doar parerea unui om obisnuit, dar cui ii pasa....

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Mie mi se pare cel putin bizar focul acesta incrucisat al autoritatilor Parlamentului european impotriva guvernului Nastase, chiar in prag de alegeri. Acei 1000 de copii despre care se vorbeste au fost dati pe parcursul a 3 ani, nu de-o jumatate de an incoace. Daca stiau de aceste lucruri de ce izbugnesc numai acum? Nu sunt PSD-ista, nu iubesc actualul guvern dar tot mi se pare ceva in neregula.
In privinta adoptiilor, eu as da drumul adoptiilor de tot felul si interne si internationale cu conditia ca toti copiii sa fie urmariti dupa adoptie pe o perioada de cativa ani, iar romanii sa aiba prioritate in adoptia unui copil (ceea ce de fapt se si intampla).
Eu am umblat prin casele de copii si chiar am fost o perioada "de-a casei" intr-un astfel de locas. In aceste case de copii nu este angajat personal de specialitate. Aici se angajeaza aproape orcine solicita un loc de munca. Nu stiu ce se intampla cu femeile romance care cu puii lor sunt atat de grijulii, dar in aceste case de copii sunt niste fiare salbatice. Si vreau sa va spun ca am tras aceasta concluzie intr-o casa de copii cu o faima deosebita, patronata de maicute catolice, cu o situatie financiara deosebita. Ei bine aceste maicute nu puteau urmari si stapani fiarele de femei care ingrijeau copiii. Imi aduc aminte o situatie care m-a socat: in timp ce vizitam copilul meu, una dintre ingrijitoare a venit de mana cu un copilas cam te 3.5 ani. Copilasul respectiv a venit spre mine iar ingrijitoarea l-a luat si l-a strunit spunandu-i: "Stai cuminte ca nu te ia doamna pe tine. Cine sa te mai ia pe tine, ca iesti prea mare!" In momentul acela as fi dat-o afara pe ingrijitoarea aceea. Sufletul ingrijitoarelor nu poate fi controlat. Poti sa controlezi daca copiii sunt spalati, daca au mancat, daca sunt sanatosi, dar nu poti controla ca micutii sa primeasca un pic de calura sufleteasca. Am vazut si o ingrijitoare deosebita care muncea cu sufletul dar era singura!
Asa ca eu nu as lasa nici un minut in plus acesti copii sa mai stea in casele de copii. As face tot posibilul ca ei sa fie adoptati in tara sau strainatate. Sunt peste 5000 de copii adoptabili in Romania. Romanii sunt reticenti la adoptie si in plus saracia aceasta din tara face ca multe familii care ar avea dispozitia sufleteasca sa adopte sa nu isi permita acest lucru. Atunci de ce sa tinem copiii in tara cu orice chip si sa nu le dai drumul la o viata mai buna peste hotare? Strainii nu se prea uita la culoarea pielii. Ei adopta cu acelasi suflet si tigani si romani pe cand eu nu am vazut familie de romani care sa adopte un tigan. Cred ca, cu prea mare usurinta este numita adoptia internationala vanzare de copii. De asemenea, eu pot sa pun pariu ca la maternitatea din Ploiesti a fost o pura neglijenta si imbecilitate specific romaneasca si nici un caz o activitate organizata de vanzare a unor prematuri in strainatate, pe bani grei. Oricum, vom trai si vom vedea!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Romania e supusa la tot felul de presiuni, nu numai in aceasta privinta. Copiii au dreptul la un viitor mai bun, la o casa, o familie, scoala si mai ales la iubire. Daca unii sint nascuti si abandonati, evident nu e vina micutilor, care sufera fiind trimisi in acele case de copii neprimitoare.
Ce se intimpla insa cu ei in momentul cind sint adoptati ? Dar cei care se pare au fost vinduti si parintii nu au stiut nimic unde anume au ajuns ? Nu cred ca presa, mass-media ar face atita zgomot daca nu ar fi adevarate cazurile de coruptie, de ilegalitati, cred ca detin si dovezi . Ce mi se pare mai grav e ca deja oamenii se obisnuiesc si li se pare normal ca niste copii abandonati sa fie lasati in voia sortii, lipsiti de orice bucurie, rapinduli-se copilaria .

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

E ingrozitor si inadmisibil! mi se fac pur si simplu pielea gaina! brrrr! ar trebui sa se termine odata cu toata coruptzia asta! bietzii copii
Chiar nu se poate face nimic???????????????????????????

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

E foarte trist ce se intampla !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Stirea zilei din EV zilei de azi:

Guvernul Nastase, in corzi
Aseara, intr-un discurs televizat, premierul Nastase a minimalizat, ca de obicei, problemele cu UE
Vineri, 6 Februarie 2004

Coruptie, lipsa de consecventa in respectarea angajamentelor, subordonarea justitiei, presiuni asupra presei, toate aceste acuzatii vin in aceste zile asupra guvernului condus de Adrian Nastase. Problema adoptiilor si acuzatiile tot mai raspicate privind inexistenta unui stat de drept arunca asupra Romaniei spectrul amenintator al suspendarii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana. In plus, Comisia Europeana ridica obiectii fata de incredintarea, de catre Executivul de la Bucuresti, a lucrarilor de constructie a 450 kilometri de autostrada firmei americane Bechtel Group Inc. Pus cu genunchii pe coji de nuca la Parlamentul European, criticat de ambasadorul american si de reprezentantul Comisiei Europene la Bucuresti, atacat de opozitie, guvernul Nastase traverseaza, chiar la inceputul anului electoral, cel mai delicat moment de la investitura sa. (Simona Gheorghe, Gelu Trandafir, Ovidiu Nahoi)
In scrisoarea adresata de Guenther Verheugen lui Adrian Nastase, comisarul european sugereaza ca autoritatile romane au abuzat de portitele care, cu acceptul oficialilor europeni, permiteau unele adoptii internationale. Autoritatile romane puteau aproba unele dosare care erau in lucru in momentul suspendarii adoptiilor internationale, acum doi ani si jumatate. Guenther Verheugen i-a scris premierului roman, in scrisoarea prezentata de ziarul “Ziua”, ca: “Pe baza informatiilor existente, apare ca aceste decizii recente (inclusiv aceea in privinta adoptarii a 105 copii de catre familii italiene) au depasit cu mult ceea ce era permis de regulile “cazurilor aflate in desfasurare””.

Incurcati in explicatii

Putem vorbi de o radicalizare a pozitiei comisarului pentru extindere bazata, probabil, pe alte informatii decit cele furnizate de guvernul roman. Pe 27 ianuarie, dupa o convorbire telefonica purtata cu Adrian Nastase, domnul Verheugen parea tranchilizat de asigurarile premierului roman. Comisarul european declara atunci corespondentei BBC la Bruxelles: “Adoptiile aprobate de guvern sint ultimele cazuri din seria de dosare de adoptie initiate inainte de moratoriul impus acum peste doi ani”.
Banuiala de pe urma a comisarului european (cum ca s-ar fi abuzat copios de exceptiile de la lege) poate fi intarita si de recomandarea pe care o facea Grupul Independent pentru Analiza Sistemului de Adoptii Internationale (GIASAI), la citeva luni dupa ce adoptiile internationale fusesera interzise.
In martie 2002, GIASAI estima ca “vor mai fi necesare cel putin trei memorandumuri pentru rezolvarea tuturor dosarelor de adoptie internationala depuse inainte de Ordonanta de Urgenta 121”. Exprimarea “cel putin trei” parea vaga, putea insemna ca se asteptau la inca patru, cinci, zece memorandumuri. Guvernul a mai emis zece memorandumuri care sa permita adoptiile internationale. Apoi, unii copii trimisi spre adoptie “se aflau in centre de plasament sau alte situatii de ingrijire potrivite, multe sprijinite financiar de programul PHARE”, spune in scrisoare Guenther Verheugen. Cit timp Uniunea Europeana aloca fonduri pentru ingrijirea copiilor din anumite centre de plasament, guvernul nu parea indreptatit sa-i trimita pe acestia, spre adoptie. Guenther Verheugen afirma: “Daca aceste informatii sint corecte, observ o contradictie clara intre atitudinea declarata a Guvernului Romaniei in aceasta problema privind sprijinirea dezinstitutionalizarii si crearii unor posibilitati alternative, inclusiv ingrijirea, si scoaterea acestor copii din cadrul unor asemenea posibilitati alternative in scopul realizarii de adoptii internationale, in vreme ce moratoriul este inca in vigoare. Aceasta stare de lucruri ridica intrebari serioase fata de adeziunea Romaniei la implementarea reformei pentru protectia copilului, care, dupa cum stiti, face parte din criteriile politice pentru aderarea la Uniunea Europeana”, il avertizeaza Guenther Verheugen pe Adrian Nastase.

A raspuns guvernul?

“Inca asteptam un raspuns”, ne declara miercuri purtatorul de cuvint al comisarului Verheugen. Tot miercuri, ministrul integrarii europene, Alexandru Farcas, spunea ca guvernul analizeaza scrisoarea si “va elabora un raspuns detaliat ce va fi trimis forurilor europene in cel mai scurt timp posibil”. In acelasi timp insa, la Slobozia, Adrian Nastase avea o alta varianta: “I-am trimis si un raspuns. Raspunsul cred ca l-am semnat ieri sau alaltaieri”. La Antena 1, Serban Mihailescu sustinea ca raspunsul fusese deja inminat la Bruxelles de ministrul Puscas.

Emma stia?

Adrian Nastase nu si-a ascuns iritarea cind a fost intrebat de jurnalisti de ce guvernul nu a informat-o pe Emma Nicholson. “Dar trebuia, exista undeva o obligatie...?”, a replicat Nastase. Pe de alta parte, Serban Mihailescu, fostul secretar general al guvernului, a declarat, la Antena 1, ca in mod sigur raportorul pentru Romania stia despre ultimul grup de copii trimisi spre adoptie in Italia.

PD acuza: Trafic de influenta in scandalul adoptiilor

Presedintele executiv al PD, Emil Boc, i-a cerut, ieri, premierului Adrian Nastase sa prezinte in fata parlamentului explicatii cu privire la adoptiile internationale. Dupa cum a solicitat liderul democrat, Nastase ar trebui sa lamureasca actul normativ care instituie drept unul dintre criterii pentru infierile peste hotare faptul ca “bonitatea familiilor adoptive este probata prin interventia personala a unor oficialitati romane si straine”. “Daca nu exista o baza legala, atunci este vorba de trafic de influenta, facut cu semnatura unora dintre cei mai de seama oameni politici”, a spus Emil Boc. El i-a cerut lui Nastase sa arate si cine sint persoanele respective, “romane si straine”. Boc a facut public un memorandum din 9 septembrie 2002, prin care a fost avizata adoptia in strainatate a 149 de copii din Romania, cu virste cuprinse intre 5 si 17 ani. In document se afirma ca pentru acesti copii nu s-a gasit o familie din Romania care sa doreasca sa-i adopte, dar si ca solicitarile de adoptie au fost formulate, printre altele, “de persoane sau de familii de cetatenie straina pentru a caror solutionare favorabila au intervenit diverse personalitati ale vietii publice din Romania sau strainatate”. Dupa cum reiese din document, majoritatea copiilor au fost infiati in Italia. Boc i-a mai cerut lui Nastase sa spuna parlamentului care au fost situatiile exceptionale care au justificat incalcarea moratoriului. Intr-o dezbatere la Antena 1, liderul PD Traian Basescu l-a intrebat pe Serban Mihailescu ce inseamna fraza despre bonitatea “probata prin interventia personala a unor oficialitati romane si straine”, din documentul confidential semnat de fostul secretar general al guvernului si Adrian Nastase. Luat prin surprindere, Mihailescu nu a putut explica de ce era necesara “interventia unor oficialitati romane si straine” pentru adoptarea copiilor si nici care sunt aceste personalitati. Singurul raspuns la critica liderului PD care l-a acuzat ca de fapt este vorba despre “adoptii pe trafic de influenta” a fost “nu e adevarat” si “eu am fost investit prin lege pentru treaba asta”. (A.V., A.I.)

Cu genunchii pe coji de nuca

Anul 2004 a inceput prost pentru guvernul Nastase, nevoit sa constate ca politica vorbelor mestesugite in exterior si a lipsei progreselor interne este sortita falimentului. Semnalele negative s-au repetat cu regularitate matematica. Si de-abia s-a terminat prima luna a anului...
10 ianuarie: Buiter Willem: reformele inainteaza dureros de lent
Buiter Willem, economistul-sef al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), afirma, in cadrul unui forum economic desfasurat la Sinaia, ca procesul de reforma din Romania se deruleaza “dureros de lent”, in pofida progreselor inregistrate pina in prezent. El se intreaba daca, in aceste conditii, se poate pune problema unei aderari a Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007.
11 ianuarie: Jonathan Scheele: Guvernul roman “petrece prea mult timp in sedinte”
Comentind stadiul indeplinirii angajamentelor Romaniei privind integrarea la Uniunea Europeana, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti afirma ca Guvernul roman “petrece prea mult timp in sedinte pentru chestiuni care ar trebui rezolvate la nivel ministerial”.
21 ianuarie: Arie Oostlander: “Coruptie inspaimintatoare”
Arie Oostlander, membru al Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European, comenteaza in termeni negativi situatia Romaniei in cadrul dezbaterii proiectului de raport privind evolutia tarii in procesul de aderare. El avertizeaza ca Romania nu este “un stat de drept”, din cauza “coruptiei inspaimintatoare” si a “situatiei catastrofale a copiilor orfani”.
21 ianuarie: Emma Nicholson: “Romania a incalcat moratoriul adoptiilor”
Baroana Emma Nicholson de Winterbourne critica dur “incalcarea de catre Romania a moratoriului asupra adoptiilor internationale si a Conventiei Natiunilor Unite pentru Drepturile Copilului”. Baroana, care este vicepresedinte al Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul European, sustine ca a aflat ca, dupa vizita in Romania a premierului italian Silvio Berlusconi, autoritatile romane au decis sa trimita 105 copii orfani spre infiere.
22 ianuarie: Oostlander “Voi cere oprirea negocierilor”
Arie Oostlander atrage atentia Romaniei: “Voi cere ca negocierile sa fie oprite, pentru a ne concentra pe remedierea problemelor politice”, precizeaza Oostlander.
28 ianuarie: Michael Guest: “Asistenta oferita de SUA, in pericol”
Ambasadorul SUA la Bucuresti se arata nemultumit de esecul numeroaselor semnale de avertisment lansate in privinta coruptiei din Romania: “Fara un efort serios si sustinut din partea Guvernului Romaniei, asistenta oferita de SUA este in pericol”.
31 ianuarie: Emma Nicholson il sustine pe Oostlander
Emma Nicholson sustine propunerea de suspendare a negocierilor de aderare la UE, sugerind ca ar fi in “interesul Romaniei sa se concentreze asupra crearii unui sistem juridic eficient si bine condus”.
2 februarie: Michael Guest: “Am vazut vreo inculpare la nivel inalt?”
Intr-un interviu acordat publicatiei timisorene “Timpolis”, ambasadorul SUA la Bucuresti afirma: “Masurile care trebuie luate sint simple. S-au terminat conflictele de interese? (...) Sint privatizarile suficient de transparente chiar si acum? Am vazut vreo inculpare la nivel inalt, in ciuda tuturor acuzatiilor de coruptie, care abunda, sau vreo declaratie a PNA ca aceste acuzatii au fost verificate si a reiesit ca sint nefondate?”.
4 februarie: Verheugen cere explicatii
Comisarul european pentru extindere, Guenther Verheugen, adreseaza o scrisoare guvernului roman in care solicita explicatii in legatura cu cele 105 cazuri de adoptii efectuate de familii italiene, considerind ca s-a depasit cu mult limita cazurilor in desfasurare.
5 februarie: Financial Times: Autostrada la control!
Comisia Europeana investigheaza atribuirea de catre guvernul roman firmei americane Bechtel Group Inc. a lucrarilor pentru constructia unei portiuni de 450 de kilometri din autostrada Bucuresti-Oradea, in valoare de 2,5 miliarde de dolari, relateaza Financial Times.

Incearca sa dreaga busuiocul

Pentru a salva aparentele in scandalul adoptiilor, cabinetul Nastase a facut doua demersuri prin care incearca sa-si dreaga imaginea. Unul din ele il constituie scrisoarea trimisa ieri de purtatorul de cuvint al guvernului, Despina Neagoe, conducerii “Daily Telegraph”. Scrisoarea, mai curind un drept la replica decit un demers public, are intentia sa corecteze “citeva informatii partinitoare si inexacte” pe care articolul din “Daily Telegraph”, avind titlul “Comisia Europeana da un ultimatum Romaniei: opriti exportul copiilor”, le-ar contine. O a doua miscare de imagine a guvernului PSD, indirecta insa, este comunicatul trimis ieri de Ambasada Italiei la Bucuresti prin care se instiinteaza opinia publica de faptul ca executivul italian isi exprima “deplina solidaritate” cu guvernul roman fata de criticile “nejustificate” si “tendentioase” aduse acestuia in legatura cu adoptiile internationale. (Adriana Istodor)

Nastase a cerut PNA sa cerceteze adoptiile internationale

Parchetul National Anticoruptie va verifica modul in care a fost respectata legislatia in cazurile de adoptii internationale din ultimii zece ani. “Am fost sesizati si urmeaza sa stabilim daca in realizarea acestora au fost implicate si fapte de coruptie”, a afirmat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvint al PNA, Alexandru Chiciu. Premierul Adrian Nastase a solicitat sesizarea PNA in vederea analizarii si cercetarii modului de respectare a legislatiei in privinta adoptiilor internationale din ultimii zece ani, a declarat ieri, la Palatul Victoria, presedintele ANPCA, Gabriela Coman.
Presedintele ANPCA a mai precizat ca executivul va elimina articolul cuprins in Moratoriul instituit asupra adoptiilor internationale, care permite derularea acestor operatiuni in cazuri exceptionale. (Ch.L.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Stire din Monitorul

""Site-ul nostru va pune la dispozitie copii romani“
Dezvaluirile senzationale ale unei frantuzoaice despre vinzarea copiilor romani
In ciuda asigurarilor oferite de Guvernul roman, in Occident se stie ca barierele din calea adoptiilor pot fi ocolite. O ascultatoare din SUA a semnalat BBC un site care face reclama in acest sens. BBC a descoperit o femeie din Franta care, sub pseudonimul Sylvie, a facut unele dezvaluiri socante despre ceea ce baroneasa Nicholson ar numi „exporturile de copii din Romania“. De la interzicerea adoptiilor internationale, agentiile de intermediere a adoptiilor au gasit mai multe cai de ocolire a adoptiilor legale, sustine Sylvie. „Stiu aceasta de la persoane care au lucrat in ambasadele franceza si germana de la Bucuresti. Este vorba despre cetateni francezi sau germani, care sint racolati din tari europene pentru a adopta copii din Romania“, afirma Sylvie. „Este vorba despre copii foarte mici, de nou nascuti. Contractul este pregatit de agentia X care cauta o tinara viitoare mama, cu care negociaza un pret. Acest copil va fi vindut unor cupluri franceze sau germane, care vin ulterior in Romania pentru a fi prezente la nastere“. In Romania, noul tata isi recunostea oficial copilul, in calitate de tata biologic, desi nu era asa, iar in acelasi timp, tinara mama renunta la drepturile sale maternale. Astfel, tatal putea pleca legal cu copilul din Romania, dupa ce acestuia i se elibera un pasaport de catre ambasada straina respectiva.
„Alta modaliate este aceea a tinerelor insarcinate, care pleaca de la Bucuresti in Franta si revin fara copil. Stiu acest lucru de la amabasada franceza, de la persoane care lucreaza acolo“, afirma Sylvie. „Sa faci un copil ca sa-l vinzi asta este imoral. Sint de asemenea de condamnat aceste agentii care fac bani de pe urma unui trafic uman“, a declarat aceasta.

O fetita este mai scumpa ca un baiat

Sylvie a marturisit ca, in urma cu un an sau sase luni in urma, „o fetita costa 6000 de dolari, iar un baietel 5000 de dolari. Fireste, acesti bani nu merg in intregime la mama. Mama primeste doar o parte din ei. Exemplul ce s-a dat a fost ca, din 5000 de dolari, 3000 au mers la agentie iar 2000 la tinara mama.“ Sylvie sustine ca a primit aceste informatii de la cunostinta foarte buna pe care o avea la ambasada Germaniei din Bucuresti, care a descoperit aceasta masinatie impreuna cu citiva dintre colegi. „Acesti angajati cred ca deja au vorbit cu Guvernul lor, dar acum persoana pe care am cunoscut-o nu mai este la Bucuresti. A fost transferata la Berlin“, a incheiat Sylvie.""

~~ Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Cam asta-i pretul pe care-l platim pentru ca in istorie sa se consemneze.." Romania a intrat in UE sub guvernarea / datorita lui Adrian Nastase"!

PProblema este ca romanii tot psd voteaza si tot pe el presedinte! Cred ca asta-i adevarata tragedie.

Unde mai pui si dificultatile romanilor de a adopta copii romani!?!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Mda... urat din partea guvernantilor... traficul de influenta si schimbul de favoruri nu place nimanui. Ce ma sperie pe mine este provenienta copiiilor (unii sunt furati ??? v speculatiile asupra maternitatii din ploiesti) .

Dar am si eu o intrebare mare de tot ::: ROMANUL ADOPTA COPII??????

eu sincer nu prea am auzit.... Amaratii de copii parasiti de parinti zac prin case de copii sau ajung pe strazi....
Oare este mai bine asa??

Ma supara guvernantii nostrii... Imi este frica de necunoscut (copii aceia merg la familii decente sau sunt maltratati???)

Dar oameni buni, daca s-ar face totul corect DE CE NU AM DA O SANSA COPIILOR SA TRAIASCA MAI BINE????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Adi, sunt romani care ar vrea sa adopte si trec rpin furcile caudine pentru asta. Nu mai spun de spagi! Au fost diverse discutii pe forum.. stiu si eu pe cineva care a trebuit sa plateasca mii de dolari spaga sa adopte un copil si, culmea, nu i-au dat voie sa adopte si surioara desi cuplul voia sa-i ia pe amandoi. dupa multe interventii au reusit sa-i ia pe amandoi... deh.. erau altii care ofereau muuuult pentru fetita sa fie adoptata de o familie din strainatate.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput