Un sfat urgent, va rog dl doctor

Un sfat urgent, va rog dl doctor | Autor: betilina

Link direct la acest mesaj

Sper sa nu va retin mult cu problema mea si va multumesc oricum anticipat.
Sunt insarcinata in 8 saptamani. Am avut o infectie urinara mai serioasa si a trebuit sa iau antibiotic 7 zile, Zinnat 500mg, in urma caruia am facut o candida, cred. Am vb cu dr mea la telefon, nu m-a consultat, deci nu am vreo analiza sau control facut. Acum 8 zile mi-a recomandat un tratament cu ovule si crema de clotrimazol, 10 zile. La farmacie mi-a spus ca nu este indicat tratamentul, iar apoi am citit si prospectul unde scria ca nu este indicat(sau interzis, nu mai retin exact) in trim 1 de sarcina. Mi-a fost frica sa le iau, dar dupa cateva zile am folosit totusi crema. In exterior pare totusi ca s-a dus roseata, dar in interior pare totusi ca persista. Va rog sa-mi spuneti daca am facut o prostie, daca trebuia sa iau tratamentul, daca mai are vre-un rost sa continui acum tratamentul si daca am cauzat cumva bb-ului meu cu ceva. Candida se extinde in interior si cat anume? Poate face rau fatului in dezvoltarea lui?
Va multumesc mult si astept raspunsul dvs.
Betina DPN 5septembrie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kamiska spune:

Betina, stiu ca pe prospect scrie sa se foloseasca cu precautie in trim I de sarcina, insa si mie mi-a dat avule d-ra mea in primul trimestru si mi-a zis ca nu e nici o pb. si mai stiu gravide care au luat.Acum abia am intrat de o sapt in trimestrul II si mi-a dat iar clotrimazol, dar de data asta crema si azi o sa mi-o cumpar sa ma dau cu ea. Eu zic sa le iei macar ovule, iar crema doar extern. Candida poate cauza bb ului, doar e ciuperca.
Sanatate!
Kamy 14 sapt

Mergi la inceput