scutire impozit case prin credit ipotecar ????

scutire impozit case prin credit ipotecar ???? | Autor: bebetica

Link direct la acest mesaj

Am auzit ca in conformitate cu noul Cod fiscal casele cumparate prin credit ipotecar in derulare AR FI SCUTITE ???? de impozit .

Daca cineva m-ar putea lamuri as fi recunoascatoare .

Multumesc.

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

ce stiu sigur ca asigurarea casei este deductibila din punct de vedere fiscal dar in limita sumei de 200 EURO .,In rest maI SAPAM. aM AUZIT DE CEVA FACILITATI ...
daca vrei iti voi trimite prin mai codul fiscal
a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:
Originally posted by adi_dalma

ce stiu sigur ca asigurarea casei este deductibila din punct de vedere fiscal dar in limita sumei de 200 EURO .,In rest maI SAPAM. aM AUZIT DE CEVA FACILITATI ...
daca vrei iti voi trimite prin mai codul fiscal
a

AM VRUT SA TI SPUN CA ITI TRIMIT PRIN EMAIL CODUL FISCAL ... NU PRIN MAI .... SCUZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

ART. 250 din Codul fiscal:
.....
(3) Impozitul pe cladiri nu se datoreaza pentru cladirea unei persoane fizice daca:
a) cladirea este o locuinta noua realizata in conditiile Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; sau
b) cladirea este realizata pe baza de credite, in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte, aprobata si modificata prin Legea nr. 82/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Scutirea de impozit prevazuta la alin. (3) se aplica pentru o cladire timp de 10 ani de la data dobandirii acesteia. In cazul instrainarii cladirii, scutirea de impozit nu se aplica noului proprietar al cladirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Am si eu o intrebare pt Liviu sau cine se pricepe,

Am cumparat o garsoniera in 2002 prin credit ipotecar printr-o banca, creditul fiind pe 10 ani. La plata impozitului ni s-a spus ca nu s-ar plati impozitul la casele/apartamentele luate prin credit ipotecar de la ANL. Este adevarat? Si care este temeiul legal?

Va multumesc anticipat

ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Aceeasi intrebare, dar eu am casa luata prin credit ipotecar de la BCR, pe 10 ani, trebuie sau nu sa platesc impozit pe casa?

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

"Aceeasi intrebare, dar eu am casa luata prin credit ipotecar de la BCR, pe 10 ani, trebuie sau nu sa platesc impozit pe casa?" - Ruxi

Aceeasi intrebare o pun si eu.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Liviu's te rugam, ne dai si noua un raspuns?

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 5 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orzu irina spune:

In situatia asta sunt si eu . Astept raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orzu irina spune:

Azi m-am interesat la administratia finanicara de aceasta scutire de la plata impozitului pt locuintele obtinute prin credit ipotecar. Este adevarat , se aplica insa pt creditele derulate prin CEC. Eu am creditul la BCR deci nu voi avea parte de aceasta scutire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cred ca se fac niste confuzii, cine stie poate ne ajuta sa ne lamurim, mai ales ca se apropie termenul de plata a impozitului pe cladiri:
1. e vorba doar de constructii noi sau si de locuinte construite in ultimii ani si cumparate cu credit ipotecar?
2. e vorba de credite pentru CONSTRUIRE sau si de cele pentru CUMPARAREA unei case din fondul de locuinte existent?
3. Nu cred ca e corecta discriminarea intre CEC si BCR; probabil e vorba de credite acordate pe legi diferite.

Exemplu: credit ANL, prin BCR, pentru CUMPARAREA unei locuinte existente, deci nu pentru a astepta sa contruiasca ANL-ul pentru mine.
In aceast caz se mai aplica scutirea?!

Mergi la inceput