acidul folic

acidul folic | Autor: xena

Link direct la acest mesaj

Salut!Am inteles ca inainte de conceptie este recomandat sa iau acid folic! Intrebare: pot cere la farmacie sau trebuie prescrisa o doza anume de catre medicul de familie (ginecolog)? Xena

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Buna Xena, intr-adevar unii medici recomanda administrarea acidului folic, dar depinde cred si de antecedentele viitoarei mamici.
Mie de ex mi-a prescris dupa ce am pierdut o sarcina, inainte nu, iar oricum nu am pierdut sarcina din cauza lipsei acestui acid dar cica sa fiu pregatita dpdv fizic sa iau acid folic si fier. Pe aici pe forum am citit ca unele iau pur si simplu de la farmacie. Doza o stabileste dr, depinde de lipsurile tale. Eu iau 1 pe zi, oricum scrie si pe prospect.
Sper sa te fi ajutat raspunsul meu.
Cu bine si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Xena, citeste si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19963

Succes,
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicag spune:

O mare rugaminte. Ati gasit acid folic simplu - Sicomed? Si unde? Eu am cautat in 3 farmacii si n-am gasit. Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E criza de acid folic! Cica nu se mai produce pentru ca este foarte ieftin. Si eu am cautat indelung acum trei luni cand mi-am luat si pana la urma am gasit la un sensi blu si am luat tot ce mai avea adica vreo 7 flacoane. Ce este drept ca de atunci nu am mai cautat dar la putin timp dupa am auzit o stire la tv cum ca s-a sistat productia din cauza pretului foarte scazut. Ma refer la cel simplu si produs de Sicomed. Ca produs in strainatate si de 10-12 ori mai scump e plin peste tot.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Bey fetelor io am luat ultima data acid folic de la o farmacie nu atat de modernizata undeva pe langa noul Carfeour din Bucuresti.(Io nu-s dn capitala si deci stau tare prost cu numele strazilor sau macar a l zonelor de acolo.Da stiu ca undeva pe colt cand intoarce tramvaiul intr-o cladire usor invechita la parter e o farmacie.Acolo am gasit acid folic.

sper sa fi ajutat cumva

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Este criza intr-adevar de acid folic si mie mi-au zis de la farmacie, ca atare mi-au dat un inlocuitor: Tardyferon Fol, contine si acid folic, sulfat feros, mucoproteaza si acid ascorbic, iar dr mea a fost de acord. A inca ceva, este mai scumput, de unde am luat eu era 152.700, era farmacia policlinicii.
Sa auzim numai de bine, succes!

Mergi la inceput