listeria

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

multumim mult pentru info ruxi
eu am atatea ganduri negre, incat povestea ta e ca o raza de soare intr-o zi mohorata...

marcela si margeluta din burtica - DPN 5 septembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaE spune:

Astazi m-am dus la Cantacuzino sa-mi repet analiza pentru listeria si miercuri o sa iau rezultatul si am sa va scriu cum mi-a iesit. Sper sa fie bine de data asta. Am ajuns in saptamana 31 si ma rog la Dumnezeu sa pot duce sarcina pana la capat si sa nasc un bebe sanatos... sa nu-l afecteze listeria asta idioata... ma streseaza la culme...

Mergi la inceput

oana,

multa bafta la analize! sa dea Domnul sa iasa mai bune!!
merg si eu poimaine pentru tura a doua de analize pt titrul listeriei.
doctorul tau ce zice in privinta riscurilor? te-a avertizat in vreun fel?

Mergi la inceput

vrabiuta,

doctorul meu ma incurajeaza, cu toate ca eu am titrul de 1/640. Mi-a spus sa tin tratament cu ampicilina si o sa fie bine. A spus ca nu sunt singura femeie care a nascut cu listeria. O stii el ce o stii, dar eu tot am emotii iti dai seama. Saptamana trecuta, una peste alta, m-am mai si intoxicat de la oua cred (eu de mica sunt alergica la oua). Sper sa fie bine... acum mi-a trecut intoxicatia si doctorul m-a asigurat ca nu-i face rau lui bebe. Dar ma gandesc sa nu mi se fi marit titrul de la listeria.. Doamne fereste! n-as mai suporta...

Mergi la inceput

oana,

te felicit pentru curaj!
eu sunt tare speriata, doctorul mi-a zis sa stau linistita, dar eu am "mancarici la degete" si am inceput sa caut pe net informatii. m-am speriat si mai rau cand am citit...
dar daca tie ti-a zis sa stai linistita, o sa incerc si eu.

ai grija de tine si de bb.

Mergi la inceput

vrabiuta,

am fost ieri la Cantacuzino sa-mi iau rezultatul pentru listeria si spre surprinderea mea mi-a scazut titrul de la 1/640 la 1/160. Nu-mi venea sa cred... eu dinaninte de a ramane insarcinata am avut 1/320, pe urma in timpul sarcinii mi-a crescut la 1/640, iar acum dupa atata timp a scazut... Sunt asa de fericita! Oricum luna viitoare trebuie sa-mi repet analiza, ca daca cumva imi creste titrul iar, trebuie sa fac tratament cu ampicilina pana nasc.

Mergi la inceput

oana, felicitari!!!
excelenta veste mi-ai dat!!
doamne-ajuta sa nu mai creasca pana la sfarsitul sarcinii si sa nu mai iei nici macar o pastiluta de antibiotic!

ai grija de tine si de bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, cum se ia listeria asta? De la lactate in special?

Crinuta

Mergi la inceput

crinuta,
din pacate listeria este destul de raspandita...
pentru noi, orasenii, riscul de contaminare este in primul rand din lapte si produse lactate nepasteurizate. mai exista si alte surse de pericol, dar cu potential mai mic: fructele si legumele insuficient spalate, mezelurile cumparate de la vitrina asistata (care sunt manipulate in depozit si in vitrina fara protectie), mancarea cumparata de la firmele de catering (trebuie sa stii de la cine cumperi) si chiar de la restaurante.
bacteria este rezistenta la refrigerare, dar este distrusa de temperaturile inalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

ce bine oana felicitarieu am terminat ampicilina si peste 2 spatamani ma duc la analize sa dea domnu sa fi scazut (la mine a fost ultima oara 1/640)
o sa va tin la curent cu totul oricum

laureta si bebita de 24 de saptamani(dpn 18 iunie)

Mergi la inceput