pasiuni.. singulare
Daca aveti un hobby - de exemplu ski sau mers pe munte - pe care partenerul nu-l impartaseste si deci nu este interesat sa va insoteasca, dar in acelasi timp pune botic daca va propuneti sa mergeti fara el - cu argumente de genul: de ce trebuie sa mergi sa faci x singura/cu prietenii tai si sa nu facem mai bine y impreuna ; oricum nu avem foarte mult timp liber, in loc sa-l petrecem impreuna tu pleci singura etc. - ce faceti? Renuntati? Continuati oricum chiar daca el se supara? Aveti o metoda de a-l convinge ca nu e motiv de suparare? Sau chiar este? Sau o metoda de a-l convinge sa va insoteasca? (sa presupunem ca hobby-ul respectiv nu este "viata voastra", dar e o activitate care va face placere si la care v-ar parea rau sa renuntati; iar contextul ar fi unul in care aveti si destule activitati in comun cu partenerul, deci - din punctul vostru de vedere cel putin - nu il neglijati).
Lai
Raspunsuri
lena spune:
Lai eu cred ca o relatie se mentine daca cei doi parteneri au timp si pentru ei singuri, chestia cu cordonul ombilical nu e buna nici in relatia sot-sotie, nici in cea mama-copil, creaza dependenta...eu sunt de principiul vechi, taranesc, dar sanatos...sufocarea duce tocmai la atatarea curiozitatii...mie imi mai place sa ies cu fetele la cumparaturi, la o o mica barfa, etc. Si el are activitatile lui care nu sunt comune cu ale mele si atunci eu ma fac bella sau ma chatuiesc cu prietenii...cred ca ar fi groaznic de obositor si plictisitor sa nu am cateodata si timpul meu, dar doar al meu...sa stii ca e valabil si la ei, dar poate uneori nu o spun, dar se acumuleaza si atunci iese aburul de sub presiune.
Eu joc baschet fara el, nu stie sa joace si nici nu-i place, el canta intr-o formatie cu baietii intr-un garaj toate 60-70-urile, melodii pe care le-au mai cantat cand erau intr-adevar o trupa...acum ce-ar insemna, eu sa renunt la baschet si el la muzica...nu se poate!!
Eu tocmai asta cred ca e minunat ca fiecare persoana e diferita.
Si dragoste adevarata este cand ne respectam partenerii cu ce-si doresc ei si cu ce ne dorim noi in acelasi timp.
Numai bine, Lena
ralucami spune:
Eu cred ca intr-o casnicie e normal ca ambii parteneri sa respecte micile tabieturi sau ticuri ale consortului. De exemplu hobbiul meu e sa stau in fatza calculatorului si sa vorbesc cu voi, dar sotzul meu nu intzelege o boaba din ce scriu sau ce citesc eu aici. Si nici nu e treaba lui. Mania lui e sa joace golf. Nici eu nu intzeleg nimic ce se intampla acolo, pe teren. Si nici nu e treaba mea Asa ca ne "completam" cum putem mai bine: in timp ce unul joaca golf, celalalt sta cu okii cat cepele pe monitorul laptopului si tasteaza in disperare. Totul, dar absolut totul facut impreuna cu partenerul duce uneori la "oboseala" relatziei.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
sirod spune:
Cam asta doream si eu sa-ti spun ... el joaca bridge si go si mie imi place sa ies la birfa cu fetele, asa ca ne aranjam 'ploile' si in functie de BB si totul este ok!
doris
Ubi spune:
Eu citesc, citesc, citesc carti si el se joaca pe calculator. Nici unul nu ne "topim" dupa pasiunea celuilalt dar ne respectam preferintele si ne e bine impreuna!
Sabina spune:
Ne respectam pasiunile, dar avem si regrete ca nu le impartasim, ca de, ne place sa credem ca ne potrivim perfect!!!!
Sabina & Sofia Galagia
acina spune:
Mie imi place sa merg pe role.Imi place mult de tot
Si pt ca nu aveam cu cine sa ies, prietenii mei erau
f ocupati, i-am propus lui Dan (prietenul meu)sa-si
ia role ca sa mergem impreuna .M-a refuzat , ca lui
ii place sa aiba picioarele intregi .
Asa ca a iesit cu mine el a stat la un suc , o tigara
eu m-am plimbat cu rolele.
Si toata lumea e multumita.
Acina
Crystinne spune:
Cand am decis sa locuim impreuna, desi eu inca nu cunosteam pe nimeni aici, am cazut de comun acord de la inceput sa nu renunte la pasiunile lui, jazz-ul, corul, concerte de jazz, intalnirile cu prietenii iar eu sa imi petrec timpul dupa cum am vreau.
Cu primele lui doua pasiuni merge fara probleme, eu nu am chef sa cant in cor sau in formatia lui de jazz si chiar daca il simt ca se intristeaza ca nu ma atrage sa particip la repetitiile lui de jazz, intelege ca avem si puncte diferite de vedere.
Dar cu prietenii este mai greu, pentru ca are prea multi , si daca ar vrea sa-i intalneasca suficient de des pe toti, ar insemna sa nu mai avem deloc timp pentru noi. Eu nu ma omor sa ies cu toti prietenii lui, desi sunt draguti dar nu genul meu, iar uneori ma terorizeaza ideea ca trebuie sa iesim cu altii si nu doar noi doi. La asta contribuie si faptul ca eu nu inteleg 100% ce se discuta si nu sunt nici capabila sa discut in germana ce doresc. Dar totusi ies de cele mai multe ori si asta pentru ca stiu ca lui ii face placere. El mai iese cu noile cunostiinte , care poate nu sunt exact cum ii doreste el, si tot asa. Incercam sa facem si placerea celuilalt. Intr-o zi am sa ma duc si la jazz, cine stie... poate o sa-mi placa.
Dar in general fiecare isi ia timpul lui si incercam sa nu ne sufocam.
Am hotarat asta mai ales dupa o intamplare care ne-a pus pe amandoi pe ganduri: intr-o zi ne-a povestit o amica ce divortase dupa 30 de ani de casnicie, ca sotul ei - care a cerut divortul - i-a reprosat ca nu mai suporta, ca regreta ca toata casnicia nu si-a luat timpul sa faca atatea lucruri pe care el le-a dorit dar ea nu, si a renuntat la ele in favoarea timpului petrecut in doi.
Ne-am spus atunci ca nu vrem sa ajungem intr-o astfel de situatie si sa avem frustrari.
adriatica spune:
pai da sotul meu are 4 biciclete si normal participa la tot felul de competitii si intreceri si etc etc etc si imi mai si vine din paduri si de pe coclauri plin de noroi si vanat tot (singura mea teama e sa nu vina cu snavel-u spart si fara dinti in gura).
nu am comentat niciodata nimic ..
mie imi place sa stau SINGURA in camera si sa citesc in pat, sa nu aud zgomote prin casa sa in jur, sa nu ma toace la capatzana ca fac urat .
pasiuni comune: pescuitul.
aaaaaa....ce ma enerveaza e obiceiul sotului de a se uita la ...exagerat de mult cateodata.