OUG 28/2002
as dori sa ma consult cu cineva care poate sa-si spuna o parere specializata in urmatoarea privinta
O societatea pe actiuni detinuta public devine de tip inchis , daca in urma unei oferte publice de achizitie actiuni facuta de o societate de investitii financiare SIF ( care este si actionar majoritar la acea societate cota de 98% ) ?
in urma acestei oferte actiunile se mai tranzactioneaza pe piata RASDAQ sau nu ? .
Soceitatea pe actiuni trebuie sa respecte in continuare pervederile dispozitiilor OUG 28/2002 privind valorile mobiliare ........ ?
Se mentine contractul de evidenta a actiunilor incheiat cu o societate de registru autorizat ?
va multumesc .
este un fapt concret ; daca doriti lamuriri suplimentare spuneti .
nu am acum mai mult timp
va multumesc
Raspunsuri
luca74 spune:
Nu stiu daca vor fi suparati moderatorii, nefiind o tema obisnuita pe acest forum..dar totusi voi raspunde..
Actionarii care detin mai mult de 90% din actiunile unei societati deschise sunt obligati sa efectueze o oferta publica de preluare la un anumit pret(calculat de evaluatori autorizati de CNVM). Dupa inchiderea ofertei societatea va deveni inchisa, nefiind subordonat in continuare CNVM si legislatiei sale...Actiunile nu vor mai fi tranzactionabile pe o piata organizata. Societatea se va supune numai legislatiei societatilor comerciale(L31/1990, republicat si modificat). Actiunile societatii vor fi tinute de un registru independent numai daca societatea doreste acest lucru..dar nu e obligatie in nici un caz.
Sper ca te-am lamurit:)
Am lucrat la o societate de servicii de investitii financiare..dar acum sunt in CIC:))))))))
marius spune:
Gabriella inainte de toate tin sa precizez ca rolul moderatorilor www.desprecopii.com este altul. Faptul ca uneori mai raspundem atunci cand stim sau presupunem ca stim este doar o coincidenta. Noi speram sa fim de folos fiind moderatori ai www.desprecopii.com.
Nu in al doilea rand tin sa iti multumesc in mod personal pentru raspunsul dat. Multumesc! Acelasi raspuns si aceleasi multumiri le adresez si altor persoane care in ultima perioada ma determina sa nu mai revad anumite subiecte la care vad raspunsuri date de ele dintr-un motiv simplu de inteles - profesionalism.
Marius (www.desprecopii.com)