Sarcina & streptococ beta-haemolytic B

Sarcina & streptococ beta-haemolytic B | Autor: AC

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare. Exact inainte de nasterea fetitei mele am fost diagnosticata ca fiind pozitiva la infectia cu un *beta-haemolytic group B Streptococcus*. Din cate am inteles tratamentul cu antibiotice are efect de scurta durata si e necesar la nastere sau fisurarea membranelor.
As dori sa mai avem un copil. Intrebarea este care este riscul infectarii copilului inainte de nastere?

Multumesc mult.

Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Draga Andreea,

Desi nu sunt medic, imi permit sa raspund la intrebarea ta pt. ca am studiat serios problema in timp ce eram insarcinata.

Iti recomand sa vizitezi www.gbss.org.uk, unde poti gasi raspunsul la toate intrebarile care te framanta. Vei afla ca aproximativ un sfert dintre femeile aflate la varsta reproducerii sunt purtatoare de streptococ beta hemolitic de grup B. Acesta nu produce in general infectii, ci doar "colonizeaza" organismul la un moment dat. Desi pentru mama streptococul beta hemolitic de grup B nu produce in majoritatea cazurilor nici un fel de simptom, nou nascutul venit in contact cu secretiile materne in timpul nasterii se poate infecta, fiind mai sensibil. Nu toti nou nascutii cu mame purtatoare de streptococ beta hemolitic se si infecteaza, cei mai susceptibili sunt prematurii si dismaturii.

Cat despre infectarea fatului inainte de nastere, din cate am inteles este imposibila. Infectarea se face numai in timpul nasterii sau prin membrane fisurate. Prevenirea infectiei se face prin administrarea de perfuzii cu penicilina mamei in timpul travaliului (se apreciaza ca un minim de patru ore de perfuzii in timpul travaliului este suficient pentru a feri copilul de infectie).

Pana iti raspunde un medic, viziteaza situl pe care ti l-am recomandat. Are o multime de informatii foarte clare si detaliate.

Sa-ti traiasca mititica si sa va bucurati de ea in fiecare clipa si sa-i faceti un fratior (sau surioara) sanatos si frumos.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Multam mult de tot Danais.
E intr-adevar super site-ul.. si incurajator.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput