anestezia epidurala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Traisca epidurala!!!!! ca am nascut razand.
Unde si cum se face au explicat fetele mai sus, iar de durut "doar atat?" a fost intrebarea mea.E o nimica toata.Efecte secundare la mine nu prea au au fost si incepand cu momentul in care au inceput sa o administreze(mi-au pus o sticla intreaga) nu am mai simtit nimic, nimic,nimic.Fericire totala!Mi-au pus si cateter la vezicuta ca nu mai ai control nici acolo.A incetinit un pic travaliul dar puteam sa stau si 2 zile ca nu mi-a mai pasat si am vomitat de 3 ori in timpul impinsului.De impins am impins o ora jumate. Nu am simtit contractii sau presiune nici macar cand l-am nascut.doar dupa 2 ore au venit sa vada daca pot sa stau pe picioare, un pic ametita dar asta a fost tot.
Nastere usoara si toate cele bune!

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

In primul rand doresc sa urez tuturor parintilor sa le traisca copiii, sa fie sanatosi si sa le aduca numai bucurii, iar viitoarelor in-curand-mamici o nastere cat mai usoara, copii sanatosi, frumosi si cuminti.
Eu am nascut acum zece luni jumatate o fetita sanatoasa -primul meu copil. Nasterea a fost normala, fara cezariana, insa sub anestezie epidurala. Exact ca si in cazul mamicilor dinaintea mea, epidurala a fost o experienta mai degraba buna decat rea. Nu o sa repet ceea ce deja a fost scris despre ea.
As vrea doar sa dau detalii dupa cum le-am trait eu.
Citisem inainte tot ce mi-a picat in mana despre epidurala si, sincer, explicatiile "tehnice" m-au cam speriat.
Cand am inceput dilatarea, din cauza ca bebe se asezase intr-o pozitie in care ma apasa la baza coloanei, durerile erau ingrozitoare. Din doua "rele" l-am ales repede pe cel mai mic: epidurala! Ma ingrijora faptul ca nu stiam cum voi sta perfect nemiscata pentru ca anestezistul sa-si poata face treaba fara complicatii cand contractiile mele erau asa de rele. Doctorul a fost, din fericire, un profesionst adevarat! Nu am simtit cand mi-a pus furtunelul. In zece minute nu mai stiam ce e aia durere la contractie. Au trecut 5 ore pana cand m-am dilatat de la 3 pana 9 cm, ore pe care in loc sa ma chircesc in dureri le-am petrecut stand de vorba cu asintenta care imi masura contractiile, cu sotul care era langa mine si cu doctorii care va vizitau. Am fost ascultatoare - cand mi s-a spus sa imping am facut tot ce am putut desi nu prea stiam eu ce inseamna. Vreo ora jumatate a durat joaca, pana l-am auzit pe doctorul de familie care era atunci in in cea mai buna pozitie sa vada ce se intampla scotand o exclamatie... In cateva secunde, toata armata de medici+ surori care erau in camera (ginecologist, anestezist, pediatru, chirurg) erau in pozitie de interventie. Agitatia lor m-a speriat. Am impins cum trebuia si ... asa s-a nascut Diana.
Epidurala nu a avut efecte adverse nici asupra mea, nici a copilului. Avantaj "suplimentar": ca sa ma coasa dupa, nu am mai avut nevoie de alta anestezie. De fapt, nici nu stiu cand si-au facut doctorii treaba lor. Eu eram cu ochii dupa fetita tot timpul cat a fost masurata, cantarita, curatata, verificata de pediatru. Imediat ce a fost gata, am primit-o in brate. De aici incolo incepe alta poveste...

Numai bine!
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ericuta spune:

Uite ca ma alatur si eu fetelor cu epidurala mea de la capatul Pamantului.Deci este exact cum s-a decris mai sus de toate fetele, la mine travaliul a durat 18 ore....am avut parte de doua doze de epidurale si pot spune ca a decurs totul foarte bine.Dar.....la cei doi ani jumatate de la epidurala , pot spune ca am ajuns sa am dureri in partea de coloana, exact unde a fost epidurala facuta. Deocamdata nu am avut timp sa merg la doctor sa-mi fac ceva analize ,dar va marturisesc ca uneori durerile sint groaznice. Ca sa nu mai zic ca atunci cind bb-ul vrea in brate , ma omoara spatele , parca se rupe coloana, nu alta. Acum, intrebarea ar fi , cum e cu reactiile de dupa epidurala?
Toate cele bune tuturor si scuze daca am speriat pe cineva cu aceste marturisiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silan spune:

Fetelor, mi-au prins foarte bine ,,povestirile,, voastre. Sunt pentru epidurala! Reactiile adverse, totusi, care ar fi? sunt atat de neplacute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Roisin, multumesc pentru raspuns, ti-am citit poveste a doua oara, frumoasa poveste, frumos copil, frumoasa mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by Silan

Fetelor, mi-au prins foarte bine ,,povestirile,, voastre. Sunt pentru epidurala! Reactiile adverse, totusi, care ar fi? sunt atat de neplacute?

reactiile adverse in cazul meu au fost amorteala picioarelor( efectiv ma dureau de amorteala) si senzatia ca un picior mi-a ramas indoit...probabil din cauza pozitiei in care trebuie sa stai atunci cind iti face anestezia (cu genunchii la piept aproximativ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

mai de ce m-au tinut pe mine 4 ore la impins? eu care credeam ca asa e normal... era clar ca era o disproportie cefalopelvica (capul copilului nu putea trece prin bazin..., eu sunt f stramta in solduri ca un barbat...) ca pozitia lui era buna, eu simteam contractiile dar nu simteam nevoia sa imping....

uite aicea poze cu piticutul meu: http://community.webshots.com/user/allyalex

pupici si succes la nastere,

allya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

eu am avut un travaliu lung de 2 zile si o noapte, dintre care o zi cu contractii de 5 min distanta si 1 min cel putin durata si f dureroase, in noaptea aceea nu am inchis un ochi si apoi toata ziua pana am primit epidurala a fost tare nasol...zau ca merita sa ti-o faca! si eu nu am avut efecte adverse, parca nici nu ar fi fost, inafara de senzatia de dupa cand nu te poti tinea pe picioare a fost f bine...

succes!

allya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Eu am nascut acum 3 saptamani la Municipal, normal cu epidurala. Mi-au pus cateterul la dilatatie 4 (cu anestezie locala, nu am simtit pt. ca tocmai eram intr-o contractie), dar pozitia in care trebuie sa stai este cam ciudata, avand in vedere ditamai butoiul.
Nu stiu cum ziceti voi ca nu ati avut nici o durere, eu am simtit durerile de bazin. Pana sa-mi faca a 2-a doza aveam dilatatie 9 si nu s-a mai putut. Cand m-am urcat pe masa am impins o singura data si a iesit BB. Pt. cusatura mi s-a facut anestezie locala.
Reactie adversa: nici una.
Layla si Daniel Alexandru 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Si eu sint pro epidurala!
Am solicitat sa mi se faca anestezia cind aveam dilatare sapte ...A fost o minune dumnezeiasca pentru mine mai ales ca de doua nopti nu inchisesem ochii din cauza contractiilor foarte dese si foarte suparatoare!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput