intrebare

intrebare | Autor: silvia27

Link direct la acest mesaj

intrebare:eu sunt insarcinata intr -o luna vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca sa benificiez de indemnizatia dupa ce nasc sa pot sa am grija de copil pana la varsta de 2 ani >am uitat sa va spun ca abia acum patronul la care lucrez imi face carte de munca>as vrea sa va rog daca se poate sa-mi spuneti despre ce suma este vorba>salariu meu urmand sa fie minim pe economie>va multumesc anticipat pentru eventual raspuns

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani trebuie sa ai un stagiu de cotizare de minim 10 luni din ultimele 12 luni anterioare nasterii. Daca indeplinesti aceasta conditie, vei primi o indemnizatie de aproximativ 6.000.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

silvia, imi pare rau dar liviu ti-a spus voalat ca daca in ultimele 4 luni nu ai fost asigurata macar 2 luni, adica in somaj, in facultate, cu carte de munca sau in alt fel, nu ai ce sa faci, nu vei avea! suma ar fi fost cam aia pe care o discuta toti 6mil.

daca se intampla cum cred, lucrezi de ceva vreme fara carte de munca, vei avea insa incepand de acum, tot faci doar 8-9 luni pana nasti ceea ce e insuficient! vei avea insa cele 126 de zile de maternitate

important: carte de munca nu inseamna neaparat sa ai cartulia aia cartonata, ar fi suficient sa fi avut contract de munca si sa-ti fi platit CAS-ul (am auzit ca nu se mai gasesc carti de munca de ceva vreme)

asta in conditiile legilor actuale pt ca, marius tocmai spune ca se pregateste o modificare care te va ajuta! stai sa vedem ce inseamna asta!

Mergi la inceput