Cum bebita mea a implinit un an, medicul ne-a sfatuit sa incepem sa ii dam lapte "integral", nu degresat, din comert. Dupa o raita prin magazine, am ramas descumpanita cand am vazut ca pe nici un lapte nu scrie "integral", ci doar indicele de grasime: 0.1%, 1.8%, 2%, 2.2%, 3%, etc. Mi s-au incrucisat ochii. Care din astea este lapte integral, bun de dat la bebelus? Banuiesc ca nu cel cu 0.1% grasime, pe care scrie clar "degresat", dar care din celelalte?
Eu inclin catre Dorna, ca e singurul UHT in afara de Parmalat, care e foarte scump. Dar de care sa-i dau, din cutie albastra sau rosie?
Pliiiiz 
Daniela si
Denisa
Laptele integral este cel cu procentul de grasime cel mai mare, care difera de la firma la firma dar trebuie sa fie peste 2%, cel cu procent mai mic este semi sau degresat. Despre firme, nu stiu, ia-o pe incercate si vezi pe care-l papa cu mai multa placere.
Daca te-a sfatuit medicul sa-i dai lapte integral cred ca Dorna in cutie rosie trebuie sa iei. Cred ca are 3% grasime.
Pe aici, laptele integral are 3,5 % grasime.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Sau 3,8% Landliebemilch, dar pe mine m-a sfatuit pediatrul sa nu-i dau lapte mai gras de 1,5% pt. ca e prea gras pt. ficatzelul lui.
Corinna, Andreas, Alexandru shi fasolicu mic http://www.rhp.ro/Andreasn/