Germania-premis de conducere. Pls help!
Raspunsuri - Pagina 3
tinatache spune:
roxana, iar eu:) Cand/daca te intorci in tara definitiv dai permisul nemtesc inapoi si ti-l da pe cel romanesc. Cel putin asa stiu eu...
Un An Nou Fericit!
roxanak spune:
Dar daca permisul romanesc imi expira ( e doar 5 sau 10 ani valabil) si mai apare vreo lege ptr. adunarea unor bani si nu-ti mai recunosc scoala de soferi facut in Ro acum cativa zeci de ani, ce faci atunci?!?! Sincera sa fiu nici nu ma intereseaza, am amandoua carnetele, nu sunt singura pe lunea asta, sau in tara asta cu doua asa ca nu stiu de ce mai imi fac griji. Ce ma intriga pe mine este faptul ca fiecare orasel cu legile lui sau cu interpretarea proprie a legii.
Toate cele bune
Roxana
vikinga spune:
Chiar am sa va tin si pe voi la curent cum va fi in cazul meu. Adica daca o sa mi se retina sau nu carnetul romanesc. Si eu as prefera sa la tin pe amandoua. De condus cu alt fel de carnet decit cel romanesc acasa nu e problema. Fratele meu are cetatenie romana dar carnet de conducere italian si nu a fost nici o problema in Ro. Dar si el a preferat sa le aiba pe amindoua pe viitor ca ii era frica ca nu cumva vre-un politai de-al nostru sa nu i-l retina cu sau fara motiv, pt ca in Italia ar fi fost mort fara masina. Si ca sa evite problema asta pe viitor, si-a schimbat in Romaia carnetul vechi. In Italia nu i s-a retinut carnetul romanesc cind si l-a schimbat, asta a fost acum 11 ani.Multumesc de raspunsuri:)Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109
peca spune:
@roxanak, eu nu te contrazic, tu ai trecut deja prin asta, dar astea au fost lamuririle pe care le-a primit sotul, cand s-a intresat pt. mine.
...daca fac in cele 6 luni si vreau sa nu fac curs intreg, atunci anunt carnetul romanesc/ dovada ca stiu deja sa conduc/ mai fac cate ore considera instructorul ca e necesar....dar la obtinere mi se ridica cel romanesc: de lege eu nu stiam nimic/ si nici el/ si banuiesc ca nici politistul nu avea interes sa ne spuna, mai ales ca a vazut ca noi nu pomenim de asa ceva
daca fac dupa cele 6 luni....pot sa declar eu carnetul ca ei il iau ca nevalabil pe teritoriul statului german din cauza expirarii celor 6 luni, ...trebuie sa fac curs normal....si imi pastrez cel romanesc
asta a fost cam prin februarie- martie 2002.
dar oricum e bine de stiu..ce e cu legea aia!