"Romania pitoreasca"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

No comments papa... m-ai facut sa plang. Noroc ca nu ma vede nimeni aici. Simt ca nu mai rezist pana la vara cand voi merge in Ro. Nu am mai fost de 4 ani. A zis taica-meu ca daca nu vin nici anul asta, se duce la "Surprize, surprize". Asa ca... ma duc de frica.
Pupici,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Frumos!

Monica saptamana a 15-a
DPN 20 iulie, Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Avem o tara frumoasa!
,
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Cat e de frumos sa "revedem" Romania noastra .
Papadie, multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Pentru mine "gura de Rai" este un satuc uitat de lume din Moldova, judetul Botosani. Un satuc care acum nu mai exista, chiar si in vremea copilariei mele mai avea numai 5 case. Acolo este copilaria mea si revad cu ochii mintii casuta bunicii mele ...vecheee, de cand lumea. Revad prispa ponosita pe care scobeam in fiecare toamna dovlecii sa ne facem felinare, revad "cuptior-ul" in care cocea bunica painea si poalele-n brau si pe care dormeam noi iarna..ca tare bine mai era. O aud pe bunica , dusa demult in lumea celor drepti cum ne ruga saraca: "nu prapaditi perjele maica" atunci cand se incingea intre noi, nepotii o bataie cu prunele mititele si dulci. Si cum intr-un final, satula de nebuniile noastre ne ameninta "daca nu termini diavole, iti dau acusi una intre coarne cu reteveiul ista".
Pentru mine "Balada" lui Ciprian Porumbescu a fost compusa anume pentru a descrie frumusetea acelor locuri, frumusetea dealurilor si a padurilor. Si de aceea, de cate ori o ascult, ochii mi se umplu de lacrimi si ma gandesc cu drag si dor la MAMUTZA mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Foarte frumos, papadie !
Eu locuiesc intr-o zona de munte. In fiecare dimineata cand ma trezesc, ma uit pe fereastra sa-mi vad muntii(Harghita). Nu stiu ce m-as face, daca nu i-as mai vedea !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Aceleasi ape vesele si limpezi ale Moldovei,care mi-au bucurat fiecare vacanta a vietii mele,imi bucura acum sufletul si amintirile...Si-acelasi parfum magic al teilor Copoului care mi-au inmiresmat adolescenta,revine-n fiecare gand al primaverilor de-acasa....Nu stiu cum voi regasi Romania mea dupa 4 ani de absenta,insa imaginea din suflet nu mi-o poate rapi nimeni,niciodata!
Multam,Papadiuto!

Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Papadie,Papadioara cum stii tu sa rascolesti focul din sufletele noastre si sa-l intretii pt cei cu dor de "acasa" ,numa cine n-a plecat sa traiasca departe nu stie ce inseamna dorul care te macina incet incet si te face in moharita zi de iarna sa te inchizi in casa cu-n pahar de vin in mina si o romanta de suflet la "patefon",rominia din sufletele noastre nu poate nimeni s-o schimbe si sa ne-o ia!

Aura&Luca,22 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Amintirile copilariei mele se opresc intotdeauna la Caransebes,cu pîinea proaspat iesita din cuptor a bunicului prietenei mele cele mai bune(era brutar de meserie),cu verile in care mergeam la scaldat la Timis si iernile in care ne dadeam cu sania pe strada in panta ,de dimineata pina seara,pina veneau bunicii sa ne cheme acasa!!!
Cu fructe si legume din gradina bunicii,cu iarba din curte in care mergem desculta si toaca care suna in duminicile calduroase de vara!!
Nimic din toate astea nu mai axista astazi,bunicii au plecat intr-o lume poate mai buna,iar casa bunicilor apartine astazi altcuiva.
Cu toate astea amintirile nu ni le poate lua nimeni.
Va pup ,iar pe cei care sint inca acasa îi rog sa se bucure de ceea ce au,de faptul ca aud vorbindu-se romaneste iar de sarbatori pot pastra traditia asa cum se cuvine.

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput