Am o mica nedumerire in care sper ca ma puteti ajuta.Cum se calculeaza cele 90 de zile de concediu medical maxim care se pot lua?
Sa fiu mai explicita. Anul trecut, m-am angajat in august. Din cauza problemelor de sanatate am avut 2 luni de concediu medical, iar mai tarziu, inca o luna (in zile, aproximativ 80).Toate aceste zile de concediu au fost in 2003. Mai am o saptamana si intru in luna a patra de sarcina. Intrebarea este, as putea sa-mi iau de exemplu in martie sau in aprilie mai mult de 10 zile de CM? Nu stiu daca se considera 90 de zile pentru anul 2003 (cu toate ca nu am lucrat tot anul)sau pentru perioada aprilie 2003 (cand am avut prima zi de CM)- aprilie 2004?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Se considera maxim 90 de zile pt anul 2003. In 2004 o iei de la 0.
Marius (www.desprecopii.com)
Legea 19 din 17 martie 2000
ART. 103
(1) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 180 de zile în interval de un an, socotit din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 90-a zi concediul medical se poate prelungi până la 180 de zile, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
Deci 90 de zile in ultimele 12 luni,se elibereaza adeverinta de la locul de munca cate zile de boala are angajata in ultimele 12 luni.
ili
Si eu sunt de aceeasi parere cu Ili: termenul de 1 an se calculeaza de la prima zi de îmbolnăvire.