CIC

CIC | Autor: iomir

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor.
Referitor la mult discutata problema a concediilor pentru ingrijire copil: in Legea nr. 577 din 22 decembrie 2003 la articolul III scrie asa ....
(5) Pentru persoanele care, anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului se face avându-se în vedere stagiul de cotizare realizat până la data nașterii copilului, astfel cum a fost reglementat până la data prezentei ordonanțe de urgență.
(6) Pentru situațiile prevăzute la alin. (5) cuantumul brut lunar al indemnizației este de 85% din baza de calcul stabilită ca medie a veniturilor lunare corespunzătoare perioadei ce a constituit stagiu de cotizare conform alin. (5), cu respectarea celorlalte prevederi ale art. 99 din Legea nr. 19/2000, astfel cum a fost modificată și completată prin prezenta ordonanță de urgență.

Ce intelegeti de aici? Baza de calcul este media veniturilor din ultimele 6 luni sau salariul mediu pe economie? Eu cred ca e vorba de media veniturilor din ultimele 6 luni... nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

formularea e suficient de ciudata ca sa ne lamureasca macar cine si cum face legile :-((

dar e posibil sa se refere la cele cateva zile in care legea asta ar fi putut fi valabila si pt anul 2003 daca o publicau

oricum, chestia aia cu " asa cum a fost modificata si completata prin prezenta ordonanta ..." e destul de clara

asa ca daca e in 2004 e salariul mediu brut, daca e inainte e media salariilor, chiar daca nu a fost cazul

eu asa vad lucrurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da asa este ....problema asta ma pune pe jar si pe mine. Urmeaza sa aflu zilele urmatoare. Am sa va comunic imediat ce voi afla.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput