Vaccin BCG la cerere?
In Germania acest vaccin nu este trecut in schema de vaccinare, se pare ca aici tuberculoza nu este o amenintare... vara trecuta cand am fost in Ro am citit intr-un nr. al revistei Mami un articol despre tuberculoza. Ideea era ca vaccinul nu protejeaza impotriva bolii, dar, daca esti vaccinat, in caz de imbolnavire faci o forma mai usoara... tot mai bine decat nimic, zic eu. In Romania toti copilasii fac vaccinul asta la nastere, nu? Si in Franta se face, daca nu ma insel. Maine merg oricum cu baietelul meu la doctor sa-i faca vaccinul MMR si o sa intreb si despre BCG. Intre timp le rog tare mult pe mamicile care au nascut in Germania sa-mi spuna ce stiu despre asta si cum au procedat.
Multumesc anticipat,
Cristina
Raspunsuri
dodo spune:
Eu nu am nascut in Germania
, dar pot sa-ti spun ca eu am fost sfatuita de dr. de aici sa-i fac baiatului meu acest vaccin inainte de a pleca in RO, era in lista de posibile "pericole"- adica boli care sint frecvente in regiunea respectiva si sint sanse mari de a fi contactate de un organism care nu a fost vaccinat preventiv pt. acele boli. Pe scurt, pt. linistea mae si sanatatea bb., am facut acest vaccin care consta intr-o doza unica(nu se repeta periodic cum l-am facut noi cind eram mici). Eu zic ca e mai bine sa-l faci, mai ales daca intentionezi sa mergi in RO cu copilul.
Laura _Oprescu spune:
Nici in US nu se face, insa e adevarat ca esti averitzat daca mergi in Ro(cazul nostru) sa il faci copilului.Si mai e un vaccin, nu tin minte care exact, care , pe cand eram in Canada, mi-a spus dr. ca trebuie reinnoit insa numai daca merg in Romania...
sanatate!
Andrada spune:
quote:
Originally posted by Laura _Oprescu
Nici in US nu se face, insa e adevarat ca esti averitzat daca mergi in Ro(cazul nostru) sa il faci copilului.Si mai e un vaccin, nu tin minte care exact, care , pe cand eram in Canada, mi-a spus dr. ca trebuie reinnoit insa numai daca merg in Romania...
sanatate!
Laura
chiar trebuie facut daca te duci in Romania?
merci Laurel,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Adela P spune:
Nici aici nu se face, insa inainte sa mergem in Ro cu copilul de 5 luni, am intrebat-o pe doctorita daca trebuie ceva extravacinuri sau extraprotectie si ne-a zis ca nu trebuie nimic.
Hmmm, cred ca pana la urma trebuie sa te iei dupa ce zice medicul tau.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
cristinacsa spune:
Mie pediatrul mi-a zis ca aici nici nu se gaseste si pe deasupra in caz de tbc se depisteaza mai greu ...Acu nu stiu ce sa zic... Noi nu l-am facut si deja am fost in Ro...
Cristina si gemenutele
--
http://cristinacsa.bei.t-online.de
Cristina_C spune:
De-abia astept sa-l intreb azi pe pediatru. Problema e ca noi mergem cu copilul si de doua ori pe an in Romania (pana acum am fost o singura data, toamna trecuta, dar anul asta vrem sa mergem si de Paste si la vara).Cum acolo incidenta tuberculozei e destul de mare, nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca, neprotejat fiind, e expus, deci riscul exista, oricate masuri am lua. Altceva va intreb: daca ati vrea neaparat sa-l vaccinati si nu ar fi posibil in strainatate, i-ati face totusi vaccinul in Romania, in conditiile in care mergeti acolo macar o data pe an? Stiu ca daca un copil n-a fost vaccinat BCG imediat dupa nastere si urmeaza sa fie vaccinat mai tarziu trebuie sa fie mai intai testat pentru a se vedea daca a luat deja contact cu boala (si noua, adultilor, prima data cand am ajuns in Germania -in 2001- ni s-a facut testul pentru tuberculoza: ne-au injectat o substanta in mana si au urmarit reactia. Si asta pentru ca veneam in Romania.
Ortansa spune:
Noi le-am facut copiilor acest vaccin la cerere,pentru ca nici aici nu este obligatoriu.Este mai safe,tinand cont de faptul ca noi ne tot fitiim din Liban in Ro si invers.
Ortansa-de
X mamica
Laura _Oprescu spune:
Anda, inteleg ca tu pleci acum in iarna asta...eu stiu ce sa zic? astia asa mi-au zis,...tu nu prea stai mult,copilul o sa fie cu familia...contactul fizic poate e mai limitat decat al unui om care traieste efectiv acolo.De ai sta mai mult de -o luna , poate ar fi necesar...nu stiu sincer... poate ar fi bine sa mai intrebi ...pupici
Alex_2003 spune:
Noi chiar azi am facut testul urmand ca vineri sa mergem sa facem vaccinul.Nu stim cat de curand vom merge in Ro dar am luat decizia de a face acest vaccin la cerere.Alex ava implini vineri 4 luni asa ca testul a fost necesar , trebuia sa ne gandim mai devreme , pana la trei luni nu se face si testul mantoux.Ne-am gandit ca nu are ce sa fie rau , pericoliul ar fi mai mare in cazul in care nu ar fi vaccinat
Si aici am auzit de cazuri de tuberculoza , deci nu numai Romania constituie un real pericol.Decizia e a fiecaruia dar parerea mea personala : e bine de facut.
Gianina si micutul ingeras Alex
http://community.webshots.com/user/alex_230903
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
July spune:
Romania este pe locurile "fruntase" in Europa la T.B.C.
Cel mai bine intrebati la un Centru Epidemiologic.Sunt cei mai in masura sa va dea raspunsul daca vizitati Romania.
Sanatate multa!
July si bb.Teodora