temperatura mare=viroza?
Fetita mea de 6 luni are comportamentul putin schimbat de dimineata in sensul ca mi s-a parut ca nu prea e in apele ei si ca ii arde fruntea. I-am administrat abia pe la pranz un Paracetamol supozitor(cand avea temp.39,1 in fundic) iar dupa o ora i-a scazut temp.la 38,2. Am vorbit telefonic cu pediatrul care a spus ca sigur a racit si sa nu ii dau nimic altceva in afara de Paracetamol sup.pana maine pt.ca ar tb.sa cedeze. E adevarat ca a tusit azi de vreo 3 ori dar nu ar tb.sa existe si alte semne daca ar fi raceala(sa tuseasca mult, sa-i curga nasul sau mai stiu eu ce alte semne)? Pur si simplu daca are temp. tragem concluzia ca e vreo viroza?
Multa sanatate si un weekend linistit!
Raspunsuri
dodo spune:
S-ar putea sa fie si dintisorii! Ar cam fi timpul sa erupa la 6 luni. Observa daca morfoleste jucariile, degetele, in general ce apuca. De multe ori simptomele aparitiei dintilor sint asemanatoare cu raceala: febra, rinoree (ii curge nasul), stare de neliniste(mai bine-zis n-are stare!). Cred ca se apropie momentul!
anna maria spune:
Nu trebuie neaparat sa-i curga nasucul la virsta asta,desi ar trebui sa te bucuri.Daca a si tusit poate avea rosu in git,asa ca du-o miine cit mai repede posibil la pediatru,atunci iti va da si medicatie.
La 6 luni o simpla raceala cam asa se manifesta:temp.si in general o stare diferita de celelalte zile,lipsa poftei de mincaree etc.
Teodorei
in 10 sapt.
marioara78 spune:
Salut!
Si eu am baietel de 6 luni si jumatate. Dupa amiaza am dormit cu el si cand ne-am trezit am vazut ca arde: i-am luat temperatura si avea 38.4 rectal. Ii fornaia putin nasul, dar nu ingrijorator. Alte semne de raceala nu avea. I-am pus picaturi in nas, am folosit pompita, dar n-am scos nimic. M-am uitat in gat si atat cat am putut sa ma uit mi s-a parut ca e rosu, dar n-as baga mana in foc! Era cam smiorcait si somnoros, dar dupa ce a mancat(deci a avut pofta de mancare, ca de obicei)a fost in forma! A ras, a vorbit pe limba lui, s-a plimbat in modul etc. Am uitat sa va zic ca i-am dat algocalmin din fiola si i-a scazut rapid febra ( a mai fost racit alta data si nu-i scadea temp cu nimic si doar la algocalmin a reactionat-pediatra m-a sfatuit asta). Acum doarme, sa vedem cum trece de noaptea asta, maine dimineata il duc la pediatru. Poate sunt si dintii de vina, nu stiu ce sa zic: lui i-au aparut deja 2 dintisori si atunci n-a facut febra!
Vom vedea maine! Daca mai are cineva sfaturi de dat, va rog raspundeti!
Va pup!
Rosey spune:
febra de la dinti nu depaseste 38 de grade, si de, fapt de cele mai multe ori, nici nu apare. asa ca probabil e o viroza, sau o raceala de etiologie bacteriana. in al 2 lea caz, se impun antibioticele, dar ramane de vazut ce zice si medicul. oricum, de obicei un debut brusc cu febra mare inseamna cel mai adesea o infectie virala, deci sunt necesare doar antitermice si lichide.
insanantosire grabnica!
caarra spune:
Intre timp a si varsat in jet de 3 ori, i-am pus cartofi rasi la picioare, i-am facut frectie cu alcool, i-am mai administrat un supozitor Paracetamol si temp.e tot in jur de 38,5 intrarectal. Chiar daca scade putin(intre 37,9-38,1) urca din nou rapid si nu mai stiu ce sa ii fac. Am trecut pe sup.Novocalmin(la sfatul medicului) dar daca nu ii scade si dupa asta chiar nu mai am nici o solutie ...
Oare ce altceva as putea sa fac? Oare poate sa debuteze o viroza cu asa temp.care se incapataneaza sa nu coboare la antitermice?
Uff, cred ca ma asteapta o noapte tare lunga si grea...
dodo spune:
Faptul ca a varsat e totusi "bine", incearca sa nu o fortezi sa manince, daca nu vrea. S-ar putea totusi sa fie o infectie si sa trebuiasca sa treci pe antibiotic dar nu inainte sa o vada dr. Tine-o pe antitermice si da-i apa sau ceai sau lapte, daca accepta, chiar daca-l varsa pe urma. Urmareste-i si scaunele (nr., culoare, consistenta) sa-i spui dr., asta il va ajuta la stabilirea unui diagnostic corect. Atita timp cit poti tine temperatura "sub control" cu antitermice, e lucru bun, chiar daca aceasta nu scade la valori mai aproape de normal. Fii curajoasa si du-o miine la dr. sa o vada neaparat. Sanatate maxima!
ponicid spune:
Caarra vezi ca umbla o gripa care da febra peste 38-39 si reactii digestive. Aceasta gripa a avut-o si fetita mea. La inceput i-a curs nasul si a facut febra. In 24 de ore a inceput sa si tuseasca. In inca 24 de ore a dat in laringita si m-a internat direct in spital cu ea. In spital toti copiii erau la fel: gripa si manifestari digestive.
Cred ca cel mai bine este sa mergi la doctor pentru ca daca a facut aceasta gripa sa stii ca este o gripa tare rea care da complicatii la astia mici.
Sanatate!
Daniela, mamica de Ana-Maria
caarra spune:
Diana a fost consultata de pediatru si se pare ca are rosu in gat.Intre timp nu a mai facut temp. si ca atare a spus ca nu tb.tratat cu nimic pt.ca trece de la sine in circa 5 zile. Problema este ca acum sunt eu in ultimul hal de racita si ma tem sa nu-i transmit pt.ca in afara de o stare de apatie si de somnolenta(medicul spune ca sunt normale) fetita nu are nimic(mai tuseste cateodata asa razlet)
Voi cu ce tratati "rosul in gat"? E normala starea de somnolenta in acest caz?
Multa sanatate si sa va feriti de viroze, gripa si alte "bucurii" ale acestui anotimp!
marioara78 spune:
Mie mi-a spus pediatra ca bb are putin rosu in gat si atat. Nasul il avea doar putin fornait, nu semnificativ! A spus sa nu ii dau antibiotice ci timp de 5 zile sa ii dau isoprinosine, cate jumatate de capsula la 8ore, nurofen 2,5ml la 8ore, 1 fioala de vitamina Cpe zi si picaturi in nas. Au trecut 3 zile de tratament si copilul se simte foarte bine, dar continui totusi tratamentul.