alaptat + lapte praf- cat timp functioneaza?
avem si noi 10 zile de viata in afara burticii si suntem cam mancaciosi.
adica mama da tzitzi si baietzelul mai cauta cate ceva, de obicei primeste inca vreo 30-40 ml lapte de mama pompat sau, cand nu mai e nici o rezerva, lapte praf.
asta a inceput din maternitate, unde a supt la inceput cate juma de ora pe fiecare parte, mi-a facut rana si lapte mai mult mi-a venit abia dupa o saptamana.
credeti ca e posibil sa alaptez multa vreme (sa zicem 9 luni, cat am alaptat-o pe sora lui) chiar daca ii completez cu lapte praf, sau imi va scadea productia de lapte?
si daca renunt complet la laptele praf, cum pot fi sigura ca s-a saturat, ca mananca cat trebuie, si ce pot face daca nu se satura?
Adriana
Raspunsuri
Andruska spune:
Adriana sa iti traiasca minunea si sa fiti sanatosi amandoi
.
Eu zic ca daca nu se satura nu doarme bine si din ora in ora poate fi trezit.
Daca ii dai san si completare lapte praf nu vad ce ar fi rau atata timp cat nu renunti la san. Dupa ce il alaptezi te poti mulge ca sa ii golesti sanii de tot si sa produca laptic. Poti bea ceaiuri de chimen, anason - eu beam cam 1 litru la fiecare alaptat - ptr stimularea lactatiei.
Eu asa am facut si sper sa functioneze si la tine,
Pupici
Andra cu burtica de 38 saptamani si Andrei (4,4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
klavier spune:
Andrushka, mersi de raspuns! vad ca avem baietei cu acelasi nume!
caci am uitat sa va zic ca pe bebe il cheama Andrei si s-a nascut pe 9 ianuarie cu 3855 gr si 52 cm.
multa sanatate la copii!
Adriana
parpalak spune:
Sa-ti traiasaca baietelul si sa fie pe mai departe mincacios si cu cit mai putine colici! :)
Vezi ca lactatia raspunde cam in 48 de ore de la "instalarea" ofertei. Daca te incumeti, poti sa incerci sa-i dai doua zile numai sin. In doua zile in mod cert nu moare de foame, si, daca-ti suporta creierul sa-l auzi cum urla, sa stii ca asta face cel mai bine la producerea de lapte - la mine chiar a fost singura metoda naturala la care mi-a raspuns organismul si-am produs mai mult lapte. (Dar deja terminasem medicatia si laptele era pe terminate. La urmatorul bb, o sa-l inregistrez si-o sa-l ascult pina-mi vine laptele. La Paul, ne intorceam dintr-o vizita de mai departe si habar n-am ce l-a suparat, ca nu voia biberon, nu voia nimic, s-a linistit singur in masina dupa jumate de ora de urlete, noroc ca era tati la volan, ca mie-mi iesea creierul din cap..). Asa ca, daca te hotarasti sa abordezi metoda, tine cont ca la fel se va mai petrece si de cite ori bb va avea un salt in cresterea cantitatii de lapte necesara - la fel, in doua zile (in mod normal) da organismul mamei raspuns.
Ce poti sa mai faci: cind se termina laptele care e usor de supt si vezi ca bb face mofturi sau incepe si se foieste, poti sa compresezi usor sinul cu mina, ca sa ajuti laptele sa "coboare" (lucru care se face incontinuu pe perioada alaptarii) in boticul lui bb, ca sa nu bage la cap ca suge putin si se termina (cum s-a intimplat la Paul). Deci un soi de muls manual, direct la sursa de cerere. Mie, in maternitate mi-au dat un firicel pe care-l strecuram pe linga sfirc, asa ca Paul a primit formula de la bun inceput. Totusi, pentru ca nu lua bine in greutate si lasa mereu pe scutec pete roz de urina cristalizata, dupa 10 zile am renuntat la firicel si-am trecut la biberon si s-au reparat necazurile de mai sus).
La doua luni scazusem la sub 100ml/24h, asa ca am primit pe reteta tratament cu Domperidone si ajunsesem la cam 300ml/24h. Deci vezi ca eu n-am prea avut lapte, ceea ce-ti doresc sa nu ti se intimple si tie. Ultimele picaturi s-au terminat la 6 luni.
Cu mulsul faceam asa: mai intii un sin, apoi al doilea, apoi inapoi la primul, caruia mulsul celuilalt ii declansase reflexul de "coborire", si cobora si ce mai era "pe teava", apoi iar la al doilea. Uneori faceam si tura a treia, dar chiar erau doar citeva picaturi.
Succes.
Succes.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
Theodora spune:
Adriana,sa-ti traiasca baietelul si sa fie mereu mincacios!
Si eu am alptat si am completat cu lapte praf!
Aveam mult lapte,dar pentru doi bebei nu ajungea,asa ca am decurs la supliment!
Sinul sting era al lui Yannis si dreptul al lui Alexandros!Sugea fiecare in jur de 30 min si apoi din biberon inca putin,asta in functie de virsta.La inceput 30ml...45ml...60ml...si tot asa!
Am urmat acest rirual pina au facut 5 luni jumate.
Nu am mai alaptat pentru ca a)-nu mai vroiau ca inainte,b)-nu mai aveam mult lapte,c)-incepuse sa devina putin obositor,cel putin pentru mine,care alaptam doi in acelas timp,adica unul dupa altul,desi au fost dati cind aveam pe amindoi la sin!!!
Pentru mamicile care doar alapteaza sa va spun ce mi-a spus mie dr: inainte de masa,fara pampers,cintariti bebe,apoi dupa masa,la fel.Asa vedeti cit lapte a baut!
Succes!
Theodora,o mamica fericita si
Alexandros,
Yannis gemenii mei minunati!
2 ani pe 03.Aprilie.2004. 
htpp://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+2&mid=188&cid=3737
crisotexa spune:
Adriana,
La noi a fost cam asa. Pana la doua luni a papat numai tzitzi. Apoi mie mi se parea ca nu prea se satura si ii dadeam completare (20-30 ml) la fiecare masa. Vazand ca papa mai mult seara completare mai mult am inceput sa-i inlocuiesc masa de seara, integral biberon. Si uite asa la trei luni si jumatate a inceput sa nu mai vrea tzitzi (de, din biberon e mai usor) si am mai reusit sa mulg pana la patru luni si jumatate cat pentru doua mese, apoi pentru una si dupa aia nimic.
Daca ar fi s-o iau acum de la capat (Tudor are sase luni) si o sa o iau din august ca sunt
, nu i-as mai da completare decat daca scade in greutate, ca usor, usor, laptele dispare.
Bafta multa,
Pupa Crisa
moosy spune:
Eu i-am dat completare lui Michael din a treia zi de viata pt ca nu aveam lapte aproape deloc. Acum are 4 luni si ii dau asa: un tzitzi, apoi pe celalalt tzitzi, apoi formula cat vrea el ...de la 50 la 150 ml, depinde de cat lapte am in momentul respectiv. Fac si eu un tratament cu Domperidone, asa ca de doua luni am mai mult lapte, cam 500 ml zilnic, iar Michael bea cam 500 ml si de formula zilnic. Daca se poate , am de gand sa o tin asa pana la un an sau mai mult.
Anca si Michael
www.barabas-andreea.ca
Sabina spune:
Felicitari pt. bebe!!
Eu spun ca e prematur sa-i introduci lapte praf, asta se face doar daca in prima luna creste mai putin de 500 de grame, calculate de la scaderea ponderala obisnuita, nu de la greutatea initiala.O sa-i fie mai usor la biberon, si se va lenevi la san.Renunta la completare si nervi de otel!!!
Cum se descurca junioara cu rolul de sora mai mare?
Sabina & Sofia Galagia
tinatache spune:
Adriana, sa-ti traiasca flacaul mare si sanatos, si sa aveti parte numai de bucurii, tu si micuta ta familie! Te asteptam cu povesti frumoase despre cei doi copilasi!
Un An Nou Fericit!
CameliaS spune:
Daca poti citeste ce scrie pe site-ul acesta www.lalecheleague.org . Mie mi-a fost de mare ajutor. Eu stiu ca cea mai buna metoda pentru a mentine sau chiar mari cantitatea de lapte este tocmai aceea de a da piept de cate ori vrea bb, chiar si din jumatate in jumatate de ora.
Camelia&bb Daniele