Cezariana in Ro, pot afla mai multe detali?
M-ar interesa in Romania care este procedura pentru o cezariana. Trebuie sa itzi faci programare inainte? Cat trebuie sa platesti? Daca vrei sa fi tratata bine trebuie si spaga? Ce lef de anestezie este recomandata in RO? Atzi fost multumite de anestezie? Cate zile dupa operatzie trebuie sa statzi in spital? Se dau medicamente de dureri dupa operatzie, daca da cat timp ai voie sa le iei. Dupa cat timp va dat voie sa va ridicatzi din pat?
Asi dori toate aceste informatzi daca este posibil pentru o prietena din Ro care nu are acces la internet si este nevoita sa faca o cezarina. Nu are pe nimeni cu care sa vb despre asa ceva si este speriata. Eu i-am zis cum a fost la mine aici in USA dar nu stiu daca este la fel si la voi.
De exemplu eu am avut voie sa iau pastile de dureri 3 saptamani la fiecare 4 ore cate 2 pastile, mai le saream dar in principiu vreau sa zic... ca nu am fost lasata in dureri. Dupa 5 zile am fost acasa. La 24 ore de la operatzie mau dat jos din pat. Am fost constienta in timpul operatziei. ASA ESTE SI IN ROMANIA?
Multzumiri anticipate.
Gabbriela & Julian
Raspunsuri
Ira spune:
Da, Gabriela, asa poate fi si in Romania,
daca iti faci epidurala, poti fi constienta in timpul operatiei.
Da, eu te-as sfatui, daca ai bani,
sa te indrepti catre o clinica particulara,
sunt si in Romania, dar nu stiu preturile.
Daca te vei duce la o maternitate,
trebuie sa dai spaga, desigur,
asta numai daca nu vrei sa risti binele tau si al bebeului tau.
Eu am auzit numai povesti infioratoare de la maternitatile din Rom,
eu insa am nascut cu Puia la Giulesti,
si iti spun sincer ca
alea au fost unele din zilele mele cele mai fericite.
Cateodata ma gandesc sa mai fac un copil
numai pentru a retrai acele momente.
Operatia nu costa nimic
(doar spaga)
dupa operatie trebuie sa stai 3-4 zile in spital,
anestezii sunt de 2 feluri(totala si epidurala)
se dau medicamente dupa operatie,
insa algocalmin, care am inteles ca
nu mai exista decat in Rom si in Africa,
in occident a fost interzis.
Eu m-am ridicat a 2-a zi din pat,
cam atat.
Pretul pe care il platesti doctorului , anestezistului si asistentelor(asta daca vrei, eu nu le-am dat nimic si s-au purtat super)
variaza intre 150 Euro si 300 euro.
cam atat, I.
carmen77 spune:
Eu am nascut cu cezariana acum 3 luni si am informatii "proaspete" :
Deci:
1. Anestezia poate fi generala, rahi-anestezie (in coloana, te amorteste de la brau in jos) sau peridurala (eu am optat pentru ea si e cea mai buna optiune). Cu peridurala iti ramane senzatia tactila, dar nu simti nici o durere. Marele avantaj este cateterul care iti ramane montat in spate si prin care ti se administreaza calmantele postoperatoriu. Nu ti se mai fac injectii, nu mai esti chinuita si nu simti nici o durere. Eu l-am mai avut montat 3 zile dupa cezariana si a fost arhi-suficient. Cand iti administreaza calmantele tot ce simiti e o placuta senzatie de racoare pe spate .
2. Scorurile sunt (eu am nascut in Timisoara): 200 euro medic, 100 euro medic anestezist, 500.000 neonatolog (precizez ca eu nu i-am dat si s-a purtat frumos), si cate 50.000 pe tura la asistentele de copii, cate 20.000 la infirmiere.
3. De ridicat din pat te obliga (sau te sfatuiesc) sa te ridici de a doua zi, daca esti la sistemul room in, ti se lasa si copilul in camera cu tine, esti ajutata de o infirmiera sa mergi la baie de 1-2 ori ca sa nu ti se faca rau ... deci eu am fost destul de multumita de conditii. Dar sa vorbeasca neaparat in prealabil si cu medicul si cu anestezistul si sa le ofere scorul (ai mei au refuzat sa-l ia in avans, dar au fost siguri ca o sa platim, daca ne-am oferit sa le dam inainte, si s-au purtat f.bine).
Cam astea ar fi informatiile care imi vin acum in minte. Daca va mai intereseaza ceva, scrieti-mi pe PM, si va raspund
Carmen si Matei Gabriel
ochinegri spune:
La anestezie generala, calmantele ti le fac in branula care iti ramane in mana dupa operatie (asta la reanimare aprox.24 ore).
Trebuie sa te dai jos din pat a 2-a zi dupa operatie. Nu e chiar o feerie, da' .....
La ce spital si cu ce doctor o sa aiba prietena ta operatia, in ce oras. Cu aceste precizari vei primi raspunsuri folositoare.
De ce are nevoie de cezariana ? Ar fi si asta important.
Bafta multa !
Daca e f. speriata .... mai bine anestezie generala. Eu asa am facut.
Lili
Gabbriela spune:
O sa nasca in Alba Iulia, nu stiu numele doctorului iar motiv este: Are probleme foarte mari cu ochi... daca va fi supusa la o nastere normala din cauza efortului poate sa ishi piarda vederea. Bola ei la oci se tranzmite genetic pe ramura feminina si nu se poate trata, purtatrea ochelarilor nu lasa boala sa inainteze spre rau dar nici minuni nu face...
Gabbriela & Julian
danateo spune:
Draga Gabriela,
Am auzit povesti infioratoare din maternitatile din Romania referitor le cezariana si ma mira sa aud ca si tu ai patit-o acolo. Eu in general am o parere buna despre sistemul sanitar american dar uite ca si la ei se poate sa te indoape cu calmante dar totusi sa te lase sa suferi.
Eu am sa-ti spun ce am facut eu. Nu este un caz tipic, deci nu stiu cat te poate lamuri in privinta situatiei din Romania dar eu cred ca e interesant...
Printr-un concurs de imprejurari, si descurajata complet de zvonurile referitoare la maternitatile din Bucuresti, decisesem de mult ca am sa merg sa nasc la Maternitatea din Medgidia... dar sa nasc prin cezariana am decis cu o zi inainte! Bineinteles ca nu e necesar sa-ti mai spun ce proteste am intampinat din partea familiei: "Voi sunteti nebuni? Plecati la drum in miezul iernii? Daca va apuca viscolul pe drum?" aveau cu totii dreptate, dar nu am sa regret niciodata decizia pe care am luat-o.
Am nascut pe 4 dec, la ora 17:30 dupa ce ajunsesem acolo la ora 14:00. A fost pe nepregatite si a fost mai bine pt ca nu am apucat sa ma sperii prea tare. Mai tarziu am aflat ca motivul a fost foarte bine intemeiat: aveam placenta lipita de uter iar bebe era deja destul de hotarat sa iasa iar medicul a vrut sa evite nasterea naturala.
Dar, hai ca deviez de la subiect... Totul a decurs excelent, am nascut cu rahi-anestezie, deci am fost constienta tot timpul si l-am auzit si vazut pe bebe din primele momente. Partea mai rea a inceput cand a trecut anestezia si a doua zi cand m-am ridicat din pat ca sa ma mut in rezerva (prima noapte am stat la post-operatoriu), dar dupa 2 zile eram partial recuperata, ma miscam prin camera si chear si pe coridor. Durerea mi-au calmat-o tot la cateva ore cu calmante mai puternice (nu algocalmin) si am reusit sa trec onorabil peste obstacol. A! dupa ce am plecat din spital (la 5 zile de la nastere) nu am mai luat nimic impotriva durerii.
Referitor la sistemul privat de la noi... Uite de exemplu la maternitatea Polizu exista saloane private dar te costa 60 Eur pe zi. Aberant! Si, crede-ma conditiile sunt inferioare celor de la Medgidia. Daca vrei iti trimit si poze sa vezi ce lux poate sa fie intr-un spital de provincie, fara pretentii!
Tot la Polizu, anestezia epidurala nu se face de catre spital! Exista o firma privata care face asta si te costa 100 Eur! Deci poti sa mori linistita daca nu suporti durerea!
Am auzit ca exista si in alte spitale corpuri private unde serviciile sunt bune si preturile usor mai mici dar pentru cineva care nu are bani, lucrurile sunt tragice...
Cu drag
Dana si Bebe Matei
acs spune:
Am nascut la Polizu, in iulie 2002, prin cezariana. Am avut parte de o doctorita ginecolog si un doctor anestezist de exceptie.
N-am dorit operatia, dar a fost necesara. Mi s-a facut rahi-anestezie, pentru ca am dorit sa-mi vad fetita dupa nastere. N-am simtit nici o durere in timpul operatiei. Singura parte nasoala, in afara de clisma obligatorie, a fost introducerea sondei pentru urina. Doctorul anestezist a stat tot timpul langa mine si mi-a explicat ce se intampla, m-a linistit... mi-a fost de mare ajutor.
Dupa operatie am stat o zi la reanimare, cu perfuzii. Pot sa spun ca m-a durut operatia doar in ziua respectiva, la reanimare.
A doua zi am fost dusa intr-o rezerva cu doua paturi, baie (de fapt wc si dus). Pentru rezerva nu am platit nimic, dar a vorbit doctorita cu asistentele sa ma duca acolo. Fetita a stat cu mine in camera. Pentru mine a fost foarte bine, chiar daca eram obosita. M-am ridicat in picioare chiar din ziua respectiva, dar sa nu-ti inchipui ca puteam merge ca de obicei. Incet-incet insa am ajuns pana la baie si pana in camera in care asistentele fac toaleta lauzelor.
Costurile (spaga, ca altceva n-a costat): 100$ doctorita, 50$ anestezist, 500000 moasa, 20000 - 50000 asistente (nu la toate, ca-s foarte multe), 500000 medic neonatolog.
O sa nasc din nou, tot prin cezariana si tot la spitalul Polizu.
Multa sanatate si operatie usoara,
Manuela
Gabbriela spune:
quote:
Originally posted by danateo
Draga Gabriela,
Am auzit povesti infioratoare din maternitatile din Romania referitor le cezariana si ma mira sa aud ca si tu ai patit-o acolo. Eu in general am o parere buna despre sistemul sanitar american dar uite ca si la ei se poate sa te indoape cu calmante dar totusi sa te lase sa suferi.
danateo draga daca a reiesit din ce am scris eu ca aici te lasa sa suferi in dureri sau ca eu am suferit imi cer scuze dar experienta mea ca mamica prin cezariana a fost minunata, iar daca ar trebui sa o fac din nou nu ashi schimba nimic.
Medicamentele pt dureri imi erau oferite la fiecare 4 ore (nu era nevoie mai des pentru ca efectul lor tinea 4 ore)... ca leam mai sarit din cand in cand asta a fost decizia mea... ca nu aveam chef sa ma indop cu ele... in plus de asta nu imi place sa iau medicamente pentru orice durere... le luam chiar daca nu mai puteam rezista. Aici in spital ei veneau si imi ziceau: "Au expirat cele 4 ore... vrei inca o doza sau preferi sa mai asteptzi un pic. Eu itzi recomand sa le iei numai daca nu mai rezishti" Deci toata treaba la mine a fost minunata.
Acasa am mai luat tot din cand in cand pentru ca nu aveam nici un ajutor iar sotul era la servici... trebuia bb alimentat shi schimbat... shi cel mai atre ma durea cand ma ridicam din pat... Imi aduc aminte ca odata asa m-a durut de atre ca am inceput sa plang si l-am sunat pe sotul si i-am zis ca vreau o femeie cu mine 3 saptamani ca nu ma descurc... iar la 4 ore de la telefon a venit o tanti tare dragutza tot romanca shi 3 saptamaninu a plecat de la mine. Am vrut sa fac pe curajoasa shinu am vrut sa fie nimeni cu noi (eu shi bb)... Vorba aia ce omul ishi face cu mana lui o trage singur.
Oricum multzumesc mult de informatzi, o sa le citesc toate la telefon sa auda shi ea despre ce o sa "pateasca".
Numai bine la toata lumea shi la totzi bebei.
Gabbriela & Julian
iuly26 spune:
Salut mamicilor de pe site!
Stioe cineva cate ceav despre maternitatea din Pitesti? Care sunt conditiile de acolo? care este spaga? cum se poarta cu tine?