diminuarea indemnizatiei

diminuarea indemnizatiei | Autor: cristi c

Link direct la acest mesaj

poate cineva, va rog, sa-mi spuna de ce indemnizatia pt CIC scade de la o luna la alta? eu am intrat in concediu in feb.2003, si unde la inceput primeam aprox.8.5mil pe luna, acum abia de primesc putin peste 6 mil. stiu ca se calc. in functie de nr. de zile lucratoare, dar acestea cresc,descresc sau ramin aceleasi de la o luna la alta, nu sunt din ce in ce mai putine, nu-i asa? multam fain.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns orzu irina spune:

In decembrie s-a luat atat de putin , si cazul meu, pt ca sunt zilele de 1, 25, 26- zile legale libere , deci am pierdut 3 zile care sunt diferenta la ce-ai luat pe noiembrie.

irina, mama lui Alex
http://community.webshots.com/user/orzuirina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi c spune:

da, dar eu vorbesc de 9 luni de zile, timp in care a tot scazut. e drept, e si vina mea ca nu m-am interesat, dar intr-o luna a fost cu 200000 mai putin, in alta cu 3 . nu stiu, am crezut ca e din cauza zilelor lucratoate, dar parca prea mult totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Te rog sa soliciti modalitatea de calcul pe fiecare luna si eventual sa o prezinti si aici daca tu vei considera acest lucru, pt ca in foarte multe cazuri din lipsa de profesionalism cei de la salarizare aplicau in mod degresiv un procent de 85% la ultima indemnizatie efectul fiind cam cel descris de tine. Cat despre zilele lucratoare e;e nu sunt niciodata mai putin de 19 si niciodata mai mult de 23 in orice luna. E suficient sa te uiti pe calendar si sa numeri zilele de luni->vineri din luna respectiva. In medie sunt 20-21-22 zile. Variatiile sunt foarte mici. De asemenea tin sa precizez ca dupa 3 luni de zile ai dreptul al indexarea indemnizatie cu procentele prevazute de lege si deci in majoritatea cazurilor are loc o crestere substantiala in timp nicidecum o scadere. In 2004 indemnizatiile nu mai sunt impozitate si deci incepand cu luna febr. indemnizatiile vor fi mai mari cu procente de la 18% pana la 35-39% in fucntie de marimea lor. Deci doar vesti favorabile.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi c spune:

din pacate nu e asa. am fost la casa de pensii pt. a le solicita evidenta indemnizatiilor din feb.2003 si pina acum, modul de calcul, retinerile care se fac si un motiv pt. care se produce scaderea indemnzatiei. n-au putut sa-mi arate decit statele din nov si dec. 2003, celelalte erau nu se stie unde. diferentele dintre platile pe luni vin, spun ei, numai din nr. de zile lucratoare la care se adauga impozitul. cum se calculeaza acest impozit nu mi-au putut spune.doar ca nu la fel ca in productie.despre indexare nici nu poate fi vorba. pentru ca sunt asigurata pe declaratie si nu cu contract, nu beneficiez de nici-o majorare.

Mergi la inceput