Romania este gri... iar romanii sunt infometati ..

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Am si eu o intrebare cam neortodoxa... dar care ma macina si nu am avut curajul sa o pun altora. Ati avut si voi shocul hartiei igienice cand v-ati intors in tzara?
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

E trist, dar nu cred ca doar saracia este de vina pentru situatia actuala a romanilor. E drept ca e saracie, dar cred ca e mai mult de atat, e vorba de mentalitate, poate comunismul e de vina, poate trebuie sapat mai adanc in trecut, totusi istoria Romaniei a fost zbuciumata si soarta ei trista mult prea mult timp, perioada de prosperitate dintre razboiul de independenta si cel de-al doilea razboi mult prea scurta pentru a schimba ceva fundamental, zic eu.
Am auzit de un roman in Montreal, care decat sa isi caute de lucru, prefera sa fie administrator la un bloc tare rau famat, dar ia si ajutor social si de unde nu curge, pica, se mai uita ce arunca lumea. Situatia ii convine, doarme cat vrea, cand vrea, "doar nu o sa conduca 25 km, pana la job, ca bou" (vorba lui). Uite, in cazul asta, romanul nu mai e intr-un mediu corupt, intr-o societate saraca, dar mentalitatea e cea de acasa, omul incearca sa se adapteze cum a fost obisnuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna spune:

Fetelor am si eu dorinta sa imi exprim cuvintul...
Treaba cu mentalitatea din tara e una ca oamenii sint asa
cum sint dar nu inteleg de ce curatenia tine de toate astea
ca doar nu sintem legati sa nu putem curata trotuarul cu e
in alte tari Germania de ex. unde se spala trotuarele
si se curata de sclipeste tot ...si despre politete sa nu mai vorbim
jos palaria ...eram intr-o seara la restaurant si a trebuit sa raspund la telefon asa ca am iesit afara binenteles cum eram mai subtire imbracata tremuram si 3 domni fumau in hol pe linga ca se auzea destul de prost si normal ca vorbeam mai tare acestia desi au vazut ca sint straina unul dintre ei mi-a oferit sacoul asa pe neasteptate si am ramas puternic impresionata de acest gest...
Deci asa sa va formati o impresie atita amabilitate peste tot indiferent unde mergi magazine ...iti dau buna ziua si iti zimbesc
pt ca e omeneste nu pt ca sint platiti apropo de vinzatoare
Asa ca pina nu o sa avem respectul fata de noi nu o sa avem repect fata de ultimul om ce merge pe strada
asa ca trebuie sa mai luptam pt a schimba mentalitatea unora
si eu zic ca totul are un inceput si asta conteaza
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Am vazut o parte din Europa ( mai putin ex URSS, Suedia, Finlanda, portugalia ).. si doar prima data am avut senzatia de cenusiu..

Dupa curse nesfarsite in Elvetia, Olanda, Austria, Spania, Italia... singura tara in care as fi ramas era Spania. DAR...

in Olanda am stat 8 saptamani ( prima data ), in Elvetia 3 luni b( idem ), in Austria 1 sapt (idem), in UK 3 saptamani ( idem )..etc.. si ce m-a uimit a fost cat de putini prieteni aveau cei acre locuiau acolo...

Imaginati-va sa sunati pentru un appointment cu prietena voastra din liceu...M-a socat! Eu am prieteni si daca ma doare sufletul pot sa sun ( sau pot sa ma sune ei.. daca ua probleme ) la 02.00 si nu-i problema... acolo gasesti.. cel mult robotul!

Dupa tz saptamani ma apuca amocul.. dupa romanica.. mizera si asa cum e! Dupa povestile de viatza din metrou sau din autobuz, dupa.. "Maica.. da' stai sa spun.." etc. Cu tot sclipiciul lor de west economies! Doamne.. cata singuratate am vazut! Nu dau toata singuratatea aia pe problemele pe care le am in Romania. Eu.. nu vorbesc de altii!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by mamamariana

Am si eu o intrebare cam neortodoxa... dar care ma macina si nu am avut curajul sa o pun altora. Ati avut si voi shocul hartiei igienice cand v-ati intors in tzara?
Mamamariana

Noi cumparam hartie igienica super din Bg, de la Ruse,
nu de alta, dar si cu drum cu tot, iese mai ieftina decat
cea de "lux" din Rom.,
care este extrem de scumpa p'aici.
Daca mai vii in Rom, sa ceri hartie igienica Delica,
dar vei fi socata de pret.

Eu sunt de parere ca fiecare popor
isi merita conducatorii,
stiu ca poate voi supara pe cineva cu ideea mea,
dar asta cred eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Desi iarasi sunt in minoritate, nu ma pot abtine.
Noi ne-am intors in Romania prima data dupa 1 an, iar a doua oara dupa inca 1 an. Nici prima data, nici a doua oara n-am fost deprimata si nici macar socata. Da, era mai murdar, era la praf...., lumea nu parea prea vesela, era o nebunie pe sosele... Dar cu toate astea Romania nu mi s-a parut gri, mi s-a parut chiar un picutel schimbata in bine fata de cum o lasasem eu.
Nu stiu, poate ca dragostea intr-adevar e oarba. Mi-e asa de drag de tot ce inseamna Romania ca nu vad toate relele? Poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lix spune:

Cred ca trebuie sa cautam in trecut, mult in trecut... mai tinetzi minte lectiile de istorie cand profesorul ne vorbea de Romania cotropita de turci si tatari? ei bine, ce facea taranul roman? isi agata femeia (ca sa aiba ce f...), apoi vaca (ca sa aiba ce sa manance) si apoi copilu' (ca sa aiba cine sa ii adune lemne pt foc!) si fugea in munti parasindu-si ograda. Apoi se intorcea resemnat si is cladea din nou bordeiul si la fel, cand veneau invadatori fugeau in muntzi...si din nou resemnarea. Sa nu imi spuneti ca nu e asa ca urlu pe forum! :))))

Asa sunt construitzi romanii. Ma bucur ca inca exista oameni care nu observa gri-ul.

Nu stiu ce o sa faci Laura...eu cred ca oriunde e mai bine...hmmm cerul e mai albastru decat aici!

E adevarat, singuratatea afara te doboara, dar asta depinde si de tine...de ce fel de om esti si cum te descurci in societate.

Eu am stat doar 10 zile in Londra si am cunoscut necunoscuti (sic!)...cel putin 10 oameni cu care am iesit si in oras, cluburi...etc...deci depinde si de tine!

lily multumesc pentru urari...sper sa reusec...

cat despre madam lia...tare imi e ca asta e doar o metoda a psd-ului de a imparti voturile opozitie...doar stiti cum s-a intamplat data trecuta? fiindca opozitia nu a avut un om puternic, voturile s-au impartit! si iata'ne! si eu imi doresc un cavaler salvator pe un cal alb... dar cum o sa il observ?

eu am vazut romania gri nu fiindca e iarna... in acest caz trebuia sa fie alba... eu am vazut romanii intai si pe urma romania. O iesire afara iti poate schimba perspectivele!

si craciunitza...pot sa te intreb in ce lume ai trait? sper sa nu te sperii prea tare.

Hei si aici hartia igienica care nu zgarie e scumpa! :) asa de incheiere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Ati studiat vreodata batranii? Batranii sunt barometrul unei tari, dupa parerea mea. Pe unde am umblat i-am vazut grasi, frumosi, aranjati, fericiti, umbla prin toata lumea, fac acte de caritate, se distreaza si sunt foarte sanatosi. I-ati vazut pe romani? Rapciugosi, saraci, rai, bolnavi, creduli, invidiosi... Mi-e ciuda. Mi-e tare ciuda ca "au muncit o viata" fara sa gandeasca, intr-un sistem pe care l-au acceptat fara cracnire, mi-e ciuda ca au aceleasi haine de 20 de ani, ca n-au bani de medicamente, de carne, de fructe, ca pica casa pe ei si n-o pot intretine... Of, saracia i-a facut tare rai in ultimii ani.

Moka si Mokutza (11 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

eu am iesit prima data din tara in august 90, era perioada in care trenurile erau arhipline, tigani, pirande cu fuste lungi si o droaie de puradei luau calea occidentului.Am ajuns in Franta la Limoges, dupa escale la Praga,Stutgart si Paris.Am fost atat de socata de tot ce vazusem incat m-am pus pe un plans isteric din care cu greu m-am potolit.De-atunci am umblat mult, de cateva ori, la inceputuri ne-am gandit daca ne intoarcem sau nu, dar de fiecare data am revenit acasa.E adevarat ca e curat, ca oamenii sunt amabili, ca in magazine iti zambesc vanzatorii.Concluzia pe care am tras-o eu e ca nu fac asta pentru ca sunt mai buni, mai altfel sau pentru ca n-au trait in comunism ci doar pentru ca traiesc intr-o societate ce se ghideaza dupa reguli bine stabilite, reguli pe care daca le incalci esti sanctionat.Mereu asteptam pe altcineva sa faca ceva, dam vina pe comunism, pe politicieni, pe straini, ca e mai comod cand exista un vinovat,dar ce facem noi, fiecare ca individ? Vrem curatenie dar aruncam hartiile pe jos sau gunoiul pe geam, vrem vanzatori draguti dar acceptam fara sa cracnim sa ne tranteasca marfa pe tejghea, vrem functionari corecti dar nu pregetam sa le dam mita ca sa ne rezolvam problema, suntem nemultumiti de conducatorii pe care-i avem dar cand trebuie sa punem stampila, o punem fara sa gandim prea mult sau si mai rau, n-o mai punem deloc, cica de lehamite dar nu asa-i sanctionam, s.a.m.d.Oare ce s-ar intampla daca de maine, fiecare dintre noi ar incerca sa se schimbe cate putin? Altfel, starea asta de lehamite, de jale generala va exista mereu, copiii nostri vor deveni ceea ce suntem noi si la fel copiii lor.Nimic nu se schimba peste noapte si nimeni nu poate face ca de maine totul sa fie roz si frumos, iar cine nu recunoaste ca desi foarte incet, lucrurile totusi se misca, a trait degeaba si-atunci(inainte de 89) si-acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by lix

Cred ca trebuie sa cautam in trecut, mult in trecut... mai tinetzi minte lectiile de istorie cand profesorul ne vorbea de Romania cotropita de turci si tatari? ei bine, ce facea taranul roman? isi agata femeia (ca sa aiba ce f...), apoi vaca (ca sa aiba ce sa manance) si apoi copilu' (ca sa aiba cine sa ii adune lemne pt foc!) si fugea in munti parasindu-si ograda. Apoi se intorcea resemnat si is cladea din nou bordeiul si la fel, cand veneau invadatori fugeau in muntzi...

...Asa sunt construitzi romanii.

lix

Probabil ca n-am citit aceleasi carti de istorie,daca ai reusit sa tragi asemenea concluzii.
la buna vedere!

Mergi la inceput