Romania este gri... iar romanii sunt infometati ..

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by OtiliaLia
Romanii se afla in "oala" asta, in primul rand pentru ca au fost "vanduti" rusilor de americani cu ocazia pactului de dupa al doilea razboi mondial (Ialta daca bine imi amintesc).
Lia-S

:))) ne-am vandut singuri!! sau te asteptai ca dupa patru ani de razboi in care romanii au fost impotriva aliatilor americanilor sa fie luati sub obladuirea acestora numai pentru ca au intors armele la spartul targului, in 23 august? Lia, hai sa fim seriosi, nu americanii ne-au facut-o, ci noi cu mainile noastre, plus Antonescu in frunte, plus Carol al doilea...ce zici tu aici suna cam asa: noi doua suntem dusmance de moarte (ca ne batem in tancuri si avioane) patru ani, apoi eu ca roman imi vad amenintat viitorul vazand ca tu esti pe cale sa castigi batalia, ma dau de partea ta la final si dupa aia ma astept la ajutor maxim de la tine? cum suna asta? mie imi suna a perversitate politica si am avut ce am meritat, ca doar noi ne-am bagat in situatia asta! singurul motiv al implicarii Romaniei in cel de-al doilea razboi a fost recuperarea Transilvaniei, cu orice pret. am recuperat-o pana la urma si am platit pretul, cinstit targul, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Draga, Tinatache, daca citeai cu mai mare atentie articolul
nu mai faceai afirmatiile de mai sus.

Eu cred ca e cam ciudat sa le explici romanilor din Romania,
tu, care locuiesti afara,
daca se moare sau nu de foame pe aici.
Daca vrei iti fac un mic calcul matematic
si sa vezi ca nimanui nu-i place sa se planga degeaba.

Doua miliarde de dolari au intrat in Rom
NUMAI de la cei care muncesc afara,
si asta legal,
cati or fi intrat la negru, Dumnezeu mai stie!

Cam asa o duc romanii bine,
cu bani din afara si afaceri pe langa lege.

"Bunastare de import

Nu in ultimul rind, printre argumentele cresterii aparente a nivelului de consum se numara faptul ca imigratia a crescut. Dupa un virf absolut in 1990, s-a inregistrat o perioada de stagnare, dupa care a inceput din nou sa creasca dupa '95. “Mai nou, au aparut adevarate retele de emigrare. Exista, de pilda, o cursa Teleorman-Barcelona, care pleaca de la Dobrotesti joi la ora 1.00. De undeva din Botosani se pleaca in fiecare saptamina la Bruxelles. Exista comune intregi in care jumatate din populatie este la munca in strainatate”, explica sociologul Bogdan Voicu. “Sintem mai bogati decit in statistici si oamenii simt asta, mai ales in preajma sarbatorilor.
Un studiu recent arata ca 1,7 milioane de gospodarii au cel putin cite un membru plecat la munca pe alte meleaguri. Astfel in Romania au intrat anul trecut cel putin doua miliarde dolari, din care aproape jumatate intra in circuitul bancar, restul vin direct la chimir”, sutine analistul economic Ionut Popescu. Banii “stranierilor” explica in mare parte faptul ca in ultima vreme consumul a crescut vizibil mai rapid decit veniturile oficiale, spune Popescu.

Vise roz alimentate din strainatate

“Numeroasa categorie a romanilor care lucreaza in strainatate, majoritatea in conditii ilegale, aduce in tara bani din partea cenusie, gri, a economiilor occidentale. Majoritatea celor care lucreaza in strainatate au aranjamente de plata care nu trec prin fortele de munca din tarile respective. Parte din acesti bani cistigati “la negru” in strainatate sint trimisi in Romania si sint cheltuiti cu aceasta ocazie”, spune Florin Petria. “De regula, migrantii romani, care in clipa de fata acopera intre 10 si 12 la suta din gospodariile romanesti, trimit in medie cam 200 de euro pe luna in tara, potrivit ultimelor studii CURS si OIM. Asta inseamna dublul salariului mediu pe economie, ceea ce inseamna un consum mai mare. Oamenii care migreaza sint mai apropiati paturii de mijloc. Majoritatea acestor bani merg in investitii si consum. Acesta din urma este un consum de tip superior”, explica sociologul Bogdan Voicu."

Oricum, concluzia la care am ajuns in consens cu mai multi participanti la acest topic este ca.....Romanii nu sunt saraci si au ce manca, dar isi plang de mila ca sa nu mai dea si la altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by Ira

Draga, Tinatache, daca citeai cu mai mare atentie articolul
nu mai faceai afirmatiile de mai sus.

Eu cred ca e cam ciudat sa le explici romanilor din Romania,
tu, care locuiesti afara,
daca se moare sau nu de foame pe aici.
Daca vrei iti fac un mic calcul matematic
si sa vezi ca nimanui nu-i place sa se planga degeaba.

Va rog frumos, fara comentarii de genul acesta! Chiar daca locuim deocamdata "afara", avem pretentia ca stim si noi cam ce se petrece in Ro. Unii suntem temporar in strainatate, altii am plecat de curand sau chiar daca am plecat de mult sau definitiv ne intereseaza ce se intampla in tara, mai avem parintii acolo etc.Si-n plus, multi dintre noi avem pasapoarte romanesti!
Si-acum ce vroiam sa spun: traind intr-un oras asa de cosmopolit precum Münchenul, unde intalnesti mai toate natiile Pamantului, am avut ocazia sa observ si sa cunosc oameni de diverse nationalitati.Parerea mea e ca exista natii mult mai putin civilizate decat romanii.Insa n-am intalnit inca pe nici unii care sa se planga de poporul din care fac parte asa cum o fac romanii!De conditiile de trai, de politica, de conducatorii din tara de bastina, da!Dar nu de poporul din care fac parte.
Eu cred ca noi,romanii, ar trebui sa fim mai uniti, sa ne constientizam calitatile (c-avem, slava Domnului , destule!) si sa incercam sa le valorificam.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by OtiliaLia
Romanii se afla in "oala" asta, in primul rand pentru ca au fost "vanduti" rusilor de americani cu ocazia pactului de dupa al doilea razboi mondial (Ialta daca bine imi amintesc).

:))) ne-am vandut singuri!! sau te asteptai ca dupa patru ani de razboi in care romanii au fost impotriva aliatilor americanilor sa fie luati sub obladuirea acestora numai pentru ca au intors armele la spartul targului, in 23 august? Lia, hai sa fim seriosi, nu americanii ne-au facut-o, ci noi cu mainile noastre, plus Antonescu in frunte, plus Carol al doilea...ce zici tu aici suna cam asa: noi doua suntem dusmance de moarte (ca ne batem in tancuri si avioane) patru ani, apoi eu ca roman imi vad amenintat viitorul vazand ca tu esti pe cale sa castigi batalia, ma dau de partea ta la final si dupa aia ma astept la ajutor maxim de la tine? cum suna asta? mie imi suna a perversitate politica si am avut ce am meritat, ca doar noi ne-am bagat in situatia asta! singurul motiv al implicarii Romaniei in cel de-al doilea razboi a fost recuperarea Transilvaniei, cu orice pret. am recuperat-o pana la urma si am platit pretul, cinstit targul, nu-i asa?

Nu-i chiar asa, a fost dictatul de la Viena, mai intai, si Romania nu era in razboi, altii au dictat ce s-a facut. Stalin si Hitler au facut o alianta, pe care ulterior nemtii au calcat-o. Noi eram aliati cu nemtii care ne-au luat Ardealul si l-au dat. Totul a fost peste capul "conducerii" de la acel moment. Datorita conjuncturii s-a intamplat tot ce s-a intamplat. Iar dupa razboi s-au pierdut o gramada de teritorii. Are rost sa mai spun ce a pierdut Romania atunci pe langa teritorii ?

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Articolul m-a dezamagit f mult. Ce este tratat in articolul respectiv se numeste STRES DECIZIONAL si nu e caracteristic romanilor asa cum lasa sa se inteleaga nu numai romanii se confrunta cu asta.
Acest stres e mult mai accentuat chiar si in vest unde diversitatea e mult mai mare, reclamele bine puse la punct, unde hotaririle se iau mult mai dificil contracronometru si unde sugestia are un rol esential, incepind cu decizii simple si terminind cu cele importante.
Abia acum inteleg poanta: Plesu nu are o revista are o dilema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Catache sau Catalina cred ca ar trebui sa iei in calcul si faptul ca tarile despre care spui ca s-au dezvoltat numai pe baza inteligentei au avut colonii, sclavi iar in cazul statelor nici macar distrugeri de razboi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Pentru ca asa sintem noi romanii, intre doua civilizatii -
vestul, cel dezvoltat, evoluat, politicos ,dar rece, superior
estul,orientul ... balcanii, in care a predominat lupta pt supravietuire, lipsa de scrupule ...capul plecat sabia nu il taie
nu am vrut noi sa fim asa, sintem crestinati printre primele popoare ceea ce e un avantaj colosal, am dovedit ca nici lasi nici prosti nu sintem
de fiecare data insa au navalit atitia peste noi, ca nu am apucat sa ne revenim...iar razboaie iar saracie...o tara mica prinsa la intretaiere intre "falii" de mari popoare...
romanii sint inteligenti
sa vorbesti o limba straina e dovada de inteligenta, de bun simt-poate nu un magazin e hotaritor, dar in magazine (ca si la toaleta) se vede bine standardul unei tari
tatal meu a fost in Bulgaria inainte de `89, in citeva orase mari nu a gasit pe nimeni sa stie engleza,franceza italiana,germana ceva de neconceput pt noi...iar profesorii rugati sa traduca ceea ce trebuia prezentat in cadrul proiectului (tata fiind inginer) nu s-au descurcat...
dar cu toata aceasta zestre intelectuala am fost depasiti de vecinii nostri care tot in "lagarul comunist" au stat, au fost inlaturati oameni ca erau "dusmanii poporului" cind sovieticii au preluat conducerea acestei parti de lume, in `89 alte nedreptati s-au facut, dar in numele <democratiei> inteleasa cum au avut interes citiva...tatal meu inginer cu mare experienta a fost dat afara de citiva muncitori si declarat tot un fel de dusman de cei care pina in atunci beneficiau de capacitatea lui intelectuala, de sprijinul lui neconditionat pt institutul de cercetari-proiectari unde lucra constiincios- asta era <comunism> ? faptul ca era disciplinat, absolvent de facultate, cu 3 sau 4 limbi vorbite f bine, de circulatie internationala, faptul ca lucra pt tarile din vest ?
si a "inghitit" asta in el, s-a schimbat, a facut un soc si o depresie din care nu si-a mai revenit, pt ca a 2-a restructurare iar l-a vizat !
ce trebuia sa le faca acelora care l-au indepartat de la locul lui ocupat prin munca ?
s-a resemnat, nu te puneai cu isteria care a dat navala peste tot cu lozincile alea criminale, cu maturatul <membrilor de partid> , cu distrusul celor inaltate cu greu ca gata ! sint compromise, fac romanii iar foamea si cladesc alte institutii..la propriu si la figurat...
romanii rabda, indura, string cureau si isi dau impozitul la casa intretinerea, cind totul e scumpit aberant, indura foamea sa nu fie restantieri pt ca sint dati afara din casuta lor muncita, nu se revolta la preturile alea calculate paritatate leu/dolar desi pensia, salariul, somajul de abia sint la suta de dolari...ca euro...
dar se descurca si se injura, se imbrincesc, asculta muzica cu sonorul la maxim, insa indura cu un stoicism citeodata aberant absurd
pentru ce ne sacrificam ? ce va urma ? ce s-a implinit din promisiuni electorale?
unii muncesc la negru, desi pe hirtie nu au atita le iese ceva in plus, unii "fura " pt ca asa ne-am obisnuit ...cum altfel, traiti din salarii alea mizerabile, pensii necorelate cu anii sau in somaj cu voi...cit de usor le e sa spuna asta !
putem da vina pe sistem, pe spagi, pe conducatori,

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by Bogdana

Catache sau Catalina cred ca ar trebui sa iei in calcul si faptul ca tarile despre care spui ca s-au dezvoltat numai pe baza inteligentei au avut colonii, sclavi iar in cazul statelor nici macar distrugeri de razboi.

Pardon?!!...

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput