de la formula la 3.25 % MG

de la formula la 3.25 % MG | Autor: Codrutza

Link direct la acest mesaj

As vrea si eu sa stiu cum ati facut trecerea de la formula la lapte 3.25 % MG. Baietelul meu va implini luna viitoare 18 luni iar pediatra mi-a zis sa incerc sa-l obisnuiesc deja cu laptele de 3.25 % MG. Dar nu stiu cum sa fac. Sa renunt la biberon si sa incerc sa-i dau din canitza? Mi-e teama ca n-o sa mai vrea sa bea laptic. Voi cum ati procedat? Cum s-au obisnuit copilasii vostrii ?

Codrutza si luca(1 an si 5 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Cind Antonia a implinit un an i-am oprit formula si am inlocuit-o cu lapte (noi am ales lapte biologic, are un gust f.bun, se gaseste la Metro si Loblows). Am continuat sa-i dam din biberon si spre rusinea noastra si acum la 3.5 ani tot din biberon bem, de trei ori pe zii cite 200 ml. Am facut tentative periodice cu canita, dar am fost refuzata. Deci continuam. Eu am fost f.fericita sa-i inlocuiesc formula, pentru ca a fost un chin, Antonia a detestat-o de la inceput, plingea doar cind vedea biberonul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Merci Oana. Am incercat si eu aseara sa-i dau din canita laptic Lactantia 3.25. Insa a gustat de vreo doua ori si apoi tzipa la mine ca vrea "upicu" si "nu upicu".....adica vroia lapticul celalalt, dar zicea la fel....am si ras un pic de el.

Mie mi-e teama ca din cauza gustului schimbat al laptelui nou, sa nu mai vrea sa bea deloc laptic. Am sa incerc deseara sa pun lapticul nou in biberon sa vad cum reactioneaza.

numai bine,
codrutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,
Trecerea de la formula la lapte obisnuit ar trebui facuta treptat. Eu am inceput cu cate 30ml de lapte la biberon de 270ml, si am adaugat cate 30 ml pe zi. Am tinut-o tot asa pana cand am ajuns sa fie tot biberonul numai lapte 3.25%. A durat ceva vreme, dar nu si-a data seama ca-i ceva nou.
Cat despre canuta, eu cred ca nu-i o idee buna sa-i schimbi si laptele si sa treci si la canuta in acelasi timp. In general copii sunt refractari la schimbari, al meu cel putin se opune din toate puterile la orice schimbare cat de mica.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

subscriu total la ceea ce a zis cricor. si noi tot asa am procedat, cu succes, desi intr-o prima etapa refuza cu indarjire laptele obisnuit.nici acum, la 2 ani si 2 luni nu bea din cana decat apa si suc. laptele si ceaiul- tot din biberon.

Mergi la inceput