Jucarii

Jucarii | Autor: Pet

Link direct la acest mesaj

Cand copii vostri au inceput sa bage tot timpul jucariile in gura cum le-ati dezinfectat? Si la cat timp? Sper sa nu amestec borcanele dar ce sa fac daca prefera degetelul in loc de suzeta? Irina (3 luni)cu o mana isi ia suzeta din gurita si cu alta isi baga degetelul.
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Pet, draga, ce face Irina este normal la BB-ei.Asa am patit si eu cu Oti. Nu am exagerat cu dezinfectatul obiectelor, de obicei le spalam cu sapun de-al ei la 1,2 zile, pentru ca m-am gindit ca atunci cind va merge in 4 labe oricum o sa bage in gura tot ce prinde si nu pot sa fiu tot timpul dupa ea sa vad ce face.
despre suzeta...sa nu exagerezi si cind iesiti la plimbare incearca sa nu i-o dai.Oti o primea doar cind plingea sau cind adormea si pe la 11 luni a aruncat-o singura - a spus ca este 'cih'!
De degetzel am scapat cind a inceput sa priceapa una-alta si i-am spus ca ramine fara dinti si deget daca il mai baga in guritza!Dar ea a inceput sa-l tina in gura tirziu, dupa 1 an.
succes si rabdare

doris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Cu jucariile bagate in gurita a fost cam asa: dupa ce cumparam o jucarie, o spalam si, eventual, o stergeam cu spirt; daca o scapa pe jos prin casa, o spalam (dar nu intotdeauna, ci cand mi se parea intr-adevar murdara) cu apa si sapun; daca o scapa pe jos afara, atunci o spalam. Numai ca mititica mea nu a practicat mult "sportul" asta. Asa ca acum spal foarte rar jucariile.
In schimb cu degetul e alta problema. Suzeta n-a vrut-o niciodata. Pe la 2-3 luni o tinea putin in gurita. In schimb degetul il foloseste de cate ori e obosita. Nu stiu cum o s-o conving sa renunte la el. Doctorita mi-a spus sa o las in pace deocamdata, ca e prea mica (un an si jumatate), asa ca pe moment n-o sacai cu degetul. Dar nu vreau sa-si strambe dintisorii. In fine... gasim noi o solutie si pentru asta.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Nici eu nu am exagerat cu dezinfectatul jucarelelor. Cand l-m pus pe Vladut prima data in premergator s-a dus direct la raftul cu pantofi si a inceput sa-i guste asa ca jucarelele le curat de 1-2 ori/saptamana cu apa si sapun sau spirt

Mergi la inceput