Remedii raceala

Remedii raceala | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

va scriu in legatura cu o problema pe care o are o prietena cu baietelul ei in varsta de doi ani. In urma unor numeroase raceli pe care le-a avut in ultima vreme, i-a fost depistat astm bronsic, tratat de doctor cu multe antibiotice. Urmarea este ca acum are probleme si cu ficatul. I-a fost recomandat sa-l opereze si de polipi, dar prietena mea se teme ca este prea mic.
Rugamintea noastra este daca cunoasteti remedii naturiste (sau alta medicatie folosita pentru astm), doctori (clinici) in Bucuresti care sa-l trateteze cu succes sau orice informatie ce ii poate fi de folos (poate sunt chiar doctori printre noi care ne pot ajuta cu informatii). Doctorita pediatra i-a spus sa nu-l mai scoata afara din casa pana la primavara. Este bine?
Va multumim anticipat, pentru orice informatii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna,
din cate stiu eu astmul bronsic nu se trateaza cu antibiotice; este foarte posibil ca micutul sa fi avut o raceala gen bronsiolita care sa lase ceva urmari (ex. copilul suiera sau gafaie atunci cand face efort sau oboseste).

Un medic specializat in astfel de probleme este Dimitrie Orasanu de la spitalul Gr. Alexandrescu.

Tratamentul la copii atat de mici se face cu Ventolin, Becotide, Ketof in dozele recomandate de medic. Este bine ca mama sa aiba in casa o fiola de dexometrazona pentru cazuri extreme (dificultati foarte mari in respiratie). Pentru intarirea sistemului imunitar s-a recomandat ribomunyl.

O alta recomandare facuta de dr Orasanu a fost aceea ca alimentatia copilului trebuie sa fie foarte buna, trebuie evitate locurile in care se fumeaza si trebuie, pe cat posibil, evitat contactul cu persoanele bolnave.

Interdictia cu privire la iesitul din casa este valabila doar daca are si alte probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

Incearca sa mergi la dl.dr. Buruiana, la spitalul de copii Budimex. Este un ORL-ist pediatru foarte bun. Mie mi-a fost recomandat de unul dintre medicii foarte buni, dar pentru adulti (este vorba de dr. Ataman, de la spitalul ORL. De principiu, nu ai nevoie de recomandare ca sa ajungi la el..
Multa sanatate pentru bb si pentru voi toti.

Anamaria si bb Andutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Nepotica mea a patit la fel ... racea foarte des asa ca medicul de familie a recomandat un control la alergologie ( stiind si antecedentele atopice din familie ). Sora mea i-a facut un test pentru a depista substantele la care este alergica si au descoperit ca la foarte multe.
De asemenea i-au spus ca are simptome de astm (tot datorita alergiei) si au inceput sa-i faca un tratament pe termen lung... si un vaccin. Acum este bine si doctorita alergolog spune ca daca va urma tratamentul va scapa si astm.
Cred ca ar fi bine sa-l vada pe cel mic un alergolog.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Astmul bronsic este in primul rand o boala cronica.Nu exista astm fara componenta alergica,in nici un caz astmul nu se trateaza cu antibiotice.
Cel mai bine ar fi de facut niste teste alergologice.Pana la 6 ani asa zisele crize de astm se pot trata cu succes.
Multa sanatate.
Margot

Mergi la inceput