Salut, fetelor! BB meu are acum 9kg. Pana la 4 luni si jumatate alimentatia lui a fost exclusiv la san, fara nici o picatura de apa, nimic, nimic. Am inceput apoi sa ii dau suc de mar si morcovi, dar foarte putin. Am observat apoi ca timp de o luna nu luase deloc in greutate si statea mult la san. Pediatra m-a sfatuit sa ii mai dau completare lapte praf. I-am dat, dar cu foarte mare chin pt ca nu stie ce-i aia biberon (nici cu suzeta nu este obisnuit). Am renuntat totusi la lapte praf, pt ca el e bine mersi si, dupa cum v-am zis are acum 9kg. Problema mea este ca rezista max 3 ore fara laptic de-al meu si mancare solida mananca cateva lingurite. Cum as putea sa-l pacalesc? Eu as vrea cat de curand sa ma angajez si de aia vreau sa il obisnuiesc sa manance si altceva. Am incercat sa-i spatiez mesele la 4 ore si sa-i dau de fiecare data inainte de lapte altceva, dar nu prea tine: ori mananca foarte putin, ori se enerveaza!
Ce sugestii aveti?
Buna marioara78 ,
mai intai trebuie sa ai rabdare; e greu sa schimbi tabieturile unui bb care a fost hranit exclusiv la san. Din ce spui tu, am inteles ca totusi "gusta" din celelalte mancarici. Poate nu ii place ce ii dai, si in orice caz, trecerea de la lapte nu se face direct cu piureute. Da-i lapte formula cu cereale, s-ar putea sa le accepte, mai intai pui o masura de cereale, dupa cateva zile mai adaugi una, si asa mai departe. Cu biberonul se va invata. De abia dupa aceea poti sa incepi cu pire de morcovi cu un pic de cartofior, banana cu mar, tot asa piure, etc.
Sper sa te descurci. Noi suntem aici, daca mai ai intrebari.
Multa sanatate!
Laura, mama lui Andrei
Trebe sa ai multa rabdare,daca te inervezi starea trece la BB si nu rezolvi nimic.
Daca spui ca CEL PUTIN gusta din mancarici asta e bine,azi 2 lingurite si in completare lapte,maine poate 3 lungurite si tot asa pana se da BB pe brazda.
Stiu ca inceputul e greu,dar cu rabdare....
Succes si sanatate!
Multumesc pt raspuns!
Din ce imi scrieti voi el se comporta bine, dar sa stiti ca n-am trecut direct la piure si trecerea am facut-o treptat. Cred ca eu sunt de vina ca nu am suficienta rabdare.