vreau sa dezvat BB-ul de a manca peste noapte

vreau sa dezvat BB-ul de a manca peste noapte | Autor: stevensonson

Link direct la acest mesaj

Buna,
as vrea ceva sfaturi legate de dezvatatul de a manca noaptea, pt un bebe de 2 luni. A incercat cineva cu succes si cum a procedat? Bebe are peste 5 kg (a avut la o luna 5 kg) si am citit ca peste 5 kg are resurse destule sa treaca peste noapte nemancat si e chiar indicat sa nu pui stomacul "la lucru" peste noapte.
Multumesc de ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

pai la 2 luni eu zic ca e cam mic sa nu manance si noaptea...sunt unii care si la un an sau chiar 2 ani se trezesc pentru lapte. cred ca fiecare copil are ritmul sau, si cand nu o sa mai aiba nevoie, atunci nu se va mai trezi. incearca, cand se trezeste,sa-i dai apa, eventual suzeta, sau sa il linistesti in vreun fel sau altul. daca nu functioneaza nimic, inseamna ca ii este foame, si ca trebuie sa fie hranit, indiferent cate kg are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Chiar trebuie? Totusi e inca atat de mic...chiar daca greutatea i-ar permite sa stea nemancat pana dimineata. Poate ar fi bine sa mai amani putin pauza de noapte. O noapte intreaga e tare lunga pentru un bebelus in primele luni de viata iar multi nu reusesc oricum sa doarma neintrerupt si se trezesc sa ceara de mancare sau pur si simplu pentru ca li se face sete. Baietelul meu a cantarit la nastere 4400g si la 2 luni avea in jur de 6 kg, dar l-am alaptat la cerere, indiferent daca era zi sau noapte, cam la 4-5 ore. Depinde si de ce mananca micutul - lapte de mama sau lapte praf. Laptele de mama este mai usor digerabil, nu-i nici o problema daca suge si apoi adoarme la loc cu ceva in burtica. Laptele praf e mai consistent dar nu cred ca i-ar incarca stomacul prea tare mai ales daca ar manca noaptea o cantitate mai mica decat la o masa normala. Sau poti sa-i dai in loc de lapte apa sau ceai. Odata trezit cred ca ii este greu sa adoarma din nou fara sa primeasca nimic. Asta-i parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-Dimitrakis spune:

Buna. Si eu tot cam la 2 luni si ceva l-am dezvatat sa mai manance noaptea. Stiu ca parerea generala este sa nu o faci.... pe principiul "alimentatiei la cerere". Cand imi spunea mama - chiar inainte sa nasc - de ceaiul din timpul noptii, eu ii raspundeam potrivit celor citite de mine prin ultimele carti pentru bebelusi... Am ajuns la concluzia ca avea dreptate... Si bebelusul meu era bine dezvoltat. Nu-mi mai amintesc exact cate kg avea dar, cred, ca tot in jur de 6.Mi-era tare greu sa-i fac laptele la orele 2-3 dimineata. Pana veneam eu cu laptele, ii trecea somnul si apoi...ne chinuiam sa-l adormim...Am inceput sa-i dam ceai Baby Drink in timpul noptii. Se trezea o singura data, bea putin ceai si adormea la loc. Si acum, la 8 luni si jumatate facem la fel. Uneori nu se trezeste toata noaptea. Si,... s-a dezvoltat foarte bine. Are acum 10,5 kg .... Consider ca este foarte bine pentru el, ca nu mai are stomacelul plin in timpul noptii, ca doarme mai bine.. Si, mai ales pentru mamica.... :)
Succes, indiferent ce vei hotari!!!
Pupici si sanatate multa de la Laura si Dimitrakis !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

Poti incerca cu ceai dar exista riscul sa devina fan...asa am patit eu cu primul copil care ajunsese sa ma dispere noaptea cu ceaiul!
Mai poti incerca sa ii dai putina apa fiarta si racita, ca sa isi dea seama ca nu este chiar buna si nu merita sa se mai trezeasca pentru asa ceva.
Eu, la al doilea copil, am avut noroc caci de pe la o luna si juma' nu s-a mai trezit singurica!

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Al meu a dormit toata noaptea de la 3 saptamani. Fara nici o exagerare si tin minte f. bine pentru ca lucram si tare mi-a prins bine! Dormea fix 8 ore pe noapte, de la 9 la 5. Nu am incercat ceva special, dar s-a intamplat ca nu am avut foarte mult lapte si la ultima masa nu mai ramanea mare lucru pentru alaptat, nu se satura, tipa in continuare de foame si nu mai gasea lapte, asa ca ii dadeam si biberon cu lapte praf. Eu cred ca datorita completarii a inceput sa doarma 8 ore pe noapte atat de mic. De la 5 luni a inceput sa se trezeasca din nou noaptea si primea ceai si a dus-o asa pana acum aproape de doi ani. Intre 5 si 10 luni a stat la mama si nu stiu ce s-a intamplat, ca la mine nu facea asa si nu i-am dat ceai. Dealtfel am fost mereu impotriva ceaiului, dar cand nu iti permiti sa stai acasa cu copilul nu mai poti sa pretinzi mare lucru.
Sper sa reusesti, desi unii copii asa sunt, se trezesc noaptea pana la varste destul de marisoare.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

La mine este un pic mai ciudat. Andrei, care are acum 1 an si 9 luni, nu a mai mincat noaptea de la 3 luni (alegerea a fost a lui, nu l-am fortat in nici un fel...) Si a tinut-o asa pina acum vreo doua-trei luni, cind, brusc, i s-a facut pofta de lapte noaptea. Si mi se trezeste mai frate, cind ti-e lumea mai draga si somnul mai dulce ca el vrea "atic".... Si nu se rezuma la o gura, bea cite un pahar jumate, adica vreo 400 ml....
Ca tot veni vorba de asta, ce sa fac fetelor cu el?!?!!? De mincat, maninca slava Domnului toata ziua si de toate, nu pot sa spun ca nemincarea ar fi un motiv sa ceara lapte noaptea.
Aveti vreo idee?
Cred ca eu sunt singura cu problema asta la copil mai mare. Vad ca voi va plingeti de bb-i micuti...

Anamaria si bb Andutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Paul a dormit singur noaptea de cind a facut o luna, apoi, pentru ca luasem pastile de stimulare a lactatiei, s-a dus cu somnul, pina cind, la 4 luni, pediatrul mi-a recomandat sa incerc sa-l pacalesc cu suzeta si sa-i dau un pic de cereale la masa de noapte, ca sa aiba activitate sistemul digestiv. A mers, apoi, de la 6 luni a inceput iar sa se mai trezeasca unele nopti. Ii las un biberon cu apa prin pat, daca-l gaseste, bea un pic si se culca la loc, daca nu.. n-am incotro si-i fac laptele.. Uneori bea un biberon intreg la 3 dimineata! E posibil si ca iarna sa fie aerul mai uscat in camera si sa i se faca sete mai repede.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

In maternitate ginecoloaga m-a sfatui sa-i dau ceai noaptea. Am ajuns acasa si o vecina doctorita mi-a zis acelasi lucru. Pediatra mi-a zis sa-i dau lapte cat vrea ea si cand vrea ca din lapte creste nu din ceai. Mi-a mai zis ca, cu cat ii dau mai mult ceai incep sa-mi pierd laptele (glandele functioneaza pe principiul cerere-oferta). In prima luna ma trezea la 2-3 ore sa manance (alaptez si e mai usor) acum are 2 luni si doarme de la 11 la 3, mananca, apoi se mai trezeste la 8 dimineata. Oricum ea nu prea bea ceai (se stramba de zici ca cine stie ce are) si am incercat toate felurile de ceai din R. (pentru bebei desigur). Eu cred ca se va regla ea, ca fiecare bebe se dezvolta in stilul propriu.

Mergi la inceput