Bebe nu vrea sa doarma....deloc!!!!!!!!
Buna fetelor
Vad ca iarasi am o problema, si ca de obicei apelez la sfatul vostru. Am meu bebe de trei luni juma' e in greva dormitului. Daca mai pana saptamana trecuta dormea doua ture de 3 ore si una spre seara de o ora, iar noaptea imi dormea cu o singura pauza pe la 3 (de la 8 seara la 8 sau chiar si 9 dimineata). Acuma???? 15-20 min in 2 maxim 3 ture, iar noaptea n-a mai dormit normal de 3 zile. Toata noaptea se isi invarte non-stop capul de pe o parte pe alta, ba da da si din picioruse. Azi-noapte n-am inchis un ochi si imi pica capul pe tastatura. Ideea e ca eu banuiesc ca are vreo problema dar eu nu reusesc sa identific care ii baiu',vorba ardelenilor.
Atata s-a invartit saracul copil ...cev ade groaza...si sincer n-am reusit sa imi dau seama daca era treaz sau nu, pt ca avea totusi ochii inchisi, dar din cand in cand mai si tragea cate un ropot de plans.
Ziua de destul de vesel, de papat papa normal, numai ca nu doarme. Ziua , in cele 20 minute de somn insa nu se invarte deloc. Nu am schimbat nimic in programul copilului, deci nu e asta problema... e schimbat, mancat, de frig nu e in casa.
Poate ma ajutati si pe mine cu un sfat va rog.
Anca si Michael cel fara somn
Raspunsuri
Rosey spune:
il alaptezi? eu am patit tot asa, pe la 3 luni, numai ca eu nu mai aveam suficient lapte, si de aia era agitata si nu putea dormi. oricum, avea mai multe simptome decat descrii tu, asa ca probabil ca nu e cazul. poate un consult pediatru ar putea sa te lumineze?
antoioana spune:
Moosy draga,
Nu stiu cu ce sfat te-as putea ajuta. Bb meu a dormit doar la inceput cate 1h si un pic in timpul zilei, acum are reprize de 20-40 minute. Noaptea? Se trezeste mereu, trage cate o dushca de lapte si adoarme la loc. Eu n-am stiut niciodata ce-i aia sa doarma un bb de la 8 seara la 8-9 dimineatza.
Asa ca eu mereu dorm pe tastatura.
Oricum, vezi ca pe la 3 luni apetitul bbilor creste. La fel pe la 6 luni. Sau poate mananci tu ceva ce nu-i convine. Sau poate bb este prea solicitat in timpul zilei.
Multa bafta sa reveniti la programul normal.
anto
malexia spune:
Draga Moosy
n-ar putea fi un dintisor? stiu ca pare sa fie putin cam devreme dar si la noi au inceput problemele (foarte asemanatoare cu ce descri tu) pe la 4 luni! Au fost nopti in care ne uitam cruciti si crucis (de somn) cum se invartea ea in patut de era 10 minute la un cap al patului 10 minute la celalalt, iar in rest pedala. Si totul in somn!!!
Am incercat de toate dar doar doua lucruri au dat ceva rezultate: Bonisan (calmant general) si presopunctura. Nu stiu daca vor fi utile si in cazul vostru dar cred ca merita incercat. Am mai scris despre asta la un alt subiect, asa ca am facut cut&paste:
<<<<<<Adina draga,
si noi facem parte din clubul "dintosilor" cu probleme
... si cum acum cateva zile ne-a adus la disperare cu maraielile diurne si urletele nocturne (se trezea de atatea ori ca uitam ca-i noapte!) am recurs la un mijloc "extrem" - presopunctura. Am deschis o carte am citit pret de cateva minute si cu ajutorul lui Dumnezeu am purces la masat copilul. Si culmea a dat rezultate! Acum ne rugam sa fie de durata! Dar oricum de cate ori o prindem o masam putintel: pentru dureri de dinti si pentru insomnie!
Ah si am uitat sa-ti spun ca aveam si mari probleme de digestie. Am citit in aceeasi carte ca de obicei durerile de dinti si problemele digestive sunt asociate. Explicatia: o dereglare energetica pe meridianul intestinului gros (daca nu gresesc!). Cert este ca noi am fost foarte sceptici, dar cum gelurile nu aveau efect ...
Dar am scris o gramada fara a spune esentialul - cum se face masajul. Pentru dureri de dinti: se maseaza punctul energetic aflat la confluenta degetului mare cu degetul aratator (se cheama "fundul vaii") in sensul acelor de ceasornic
Pentru insomnie: se "zgarie" (de-a lungul degetului) cu unghia pulpa degetelor mari de la picioruse
Sper ca ingelegi ce vreau sa spun, daca nu ... mai incercam>>>>>>
... incearca sa faci masajul pentru insomnie chiar inainte sa adoarma seara, iar pe cel pentru dintisori ... numai daca suspectezi ca asta ar putea fi...
Va urez sa fiti sanatosi si sa dormiti pe rupte'

sorana spune:
Si noi am avut probleme cu somnul la 2-3 luni.
Adica noaptea dormea - nu stiu daca se zvarcolea, eu dorm "bustean", Monica era in patul ei - deci habar n-am ![]()
Dar ziua Nu dormea deloc!! Nici macar 10 minute!
Am sunat la dr. si mi-a zis ca probabil adoarme fara sa-mi dau eu seama cate 1 minute max. de mai multe ori in timpul zilei - si daca doarme noaptea e suficient.
Voi dormiti cu el in acelasi pat?
Monica nu prea "ne suporta". Adica se mai intampla sa adoarma cu noi in pat si ii tinem de cald (ea e foarte calduroasa) si o si inghesuim asa ca - se zvarcoleste si da din picioare si daca nu ne grabim sa o mutam la ea in pat - urla.
Este posibil sa-i fie cald?
Asa cum am zis Monica e f. calduroasa - si uneori o imbrac pe ea mai subtire decat sunt eu imbracata - transpira si nu poate dormi.
Somn usor
Monica si Sorana
moosy spune:
Multumesc la toata lumea pt raspunsuri. Am sa incerc presopunctura, si sper sa dea si la noi rezultate.Draga Anto, bebe e si alaptat, dar si primeste supliment. Bea cat vrea el din sticluta, asa ca am eliminat variabta asta ....sper....
S-ar putea sa fie un dintisor pt ca jos se vad deja formati si e cam alba gingia. S-ar putea ca problema sa fie ca doarme in camera in care ii facem seara baie, la 24 C.
Mercic frumos de sfaturi.
antoioana spune:
Moosy,
Mie dr. mi-a spus sa tzin 21-23 grade in casa! Am avut de dus lupte de lamurire cu sotzul care era fan 24-25 grade, dar pana la urma l-am convins[:D! Si e foarte bine acum!
Da, s-ar putea sa fie dintzisorii!
anto