Vaccinuri

Vaccinuri | Autor: crisia

Link direct la acest mesaj

Ce alte vaccinuri au facut bebeii vostri? In afara celor obligatorii.
Fetitei mele, Iulia (1 an si 1 luna) i-a recomandat medicul pediatru sa faca vaccinul anti-rujeola, rubeola, oreion. Daca l-ati facut, cum au reactionat copiii? Iulia a fost agitata, a avut febra dupa toate vaccinurile.
Scuze daca s-a mai vorbit despre subiectul asta.
Multumiri.
Crisia si bebe Iulia-Nicole.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Buna Crisia,
noi le-am facut copiiilor toate vaccinurile de care am aflat:
-ROR de care vorbesti tu. Nu-mi amintesc foarte bine reactiile. Parca la inceput nimic si in aproximativ 1-2 saptamani pot sa-i apara niste bubite, o rujeola foarte usoara
-Meningita C. Despre asta mi-a povestit farmacista noastra si fiindca in Belgia au inregistrat o oarecare crestere a cazurilor, pediatrii au inceput sa recomande acest vaccin.
-Varilix. Asta e contra varicelei( varsat de vant) si e omologat din octombrie 2001.
-Twinrix pentru hepatita A+B. Asta i l-am facut doar lui Victor care e nascut in Belgia. Andrei a facut vaccinul de hepatita B( normal) plus cel de hepatita A, suplimentar.

In Romania, o aveam ca doctor pediatru pe Ana Culcer, de la spitalul Municipal. Are si cabinet privat, dar era excesiv de incarcata. ea a fost cea care ne-a sfatuit sa le facem vaccinurile suplimentare, iar ajunsi in Belgia, am dat peste aceeasi abordare.

Sper sa-ti folosesaca raspunsul meu.Cu drag,

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Eu i-am facut de curind Adelitei Prevenar (contra meningitei data de pneumococ, cam asa ceva...) si totul a decurs normal.
I-am facut si anti-Hib (Haemophilus influenzae), 3 injectii in primul an cu un rapel in cel de-al doilea, o sa-i fac cred si celalalt vaccin contra meningitei de tip C (Meninvact sau Meningitec).
Eu am ce am cu meningita, imi e tare frica, un verisor de-al meu a murit la 7 ani din cauza ei... in numai citeva ore :(((

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Si noi am facut vaccinul anti-rujeola, rubeola, oreion luna trecuta, si eu retinusem ca si asta e obligatoriu. Oricum a fost gratuit si nici nu m-a intrebat daca vreau sa il fac sau nu. Reactia a fost aceeasi ca la toate celelalte, febra foarte usoara in seara respectiva si cam atat.

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia spune:

Multumesc.
O sa-i fac vaccinul pe 29, atunci sunt programati copiii la policlinica. Mie mi-a zis ca mai bine il cumpar, dar cum nu l-am gasit, am preferat sa-l faca cu ceilalti copii.
Dar vaccinul antigripal l-ati facut? E bun de ceva?
Iulia gripa n-a avut pana acum, a racit de cateva ori si a avut rosu in gat, dar ma gandesc ca e mai bine sa fie protejata cat de cat.

Mergi la inceput