febra virala ???
vorbesc singura de azi dimineata in asteptarea semnelor bune dar..
fetita mea a facut acum 3 zile 39,6 si chiar 40 febra
a doua zi a fost bine mersi n-a mai avut febra chiar a mincat bine.urmatoarea noapte din nou febra mare si ca in noaptea precedenta i-am administrat nurofen pt. copii si am inceput cu o doza de oscillococcinum .fara alte simptome cum ar fi tusa sau nasul plin.
a venit ieri medicul de familie si a vazut-o a stabilit diagnosticul de febra virala si rosu in git.concomitent cu ce-i dadeam pina atunci mi-a prescris ospamox ,o lingurita la 8 ore.
de aseara am inceput sa-i dau de la ora 8,n-a mia facut febra ,in schimb toata ziua de azi a fost agitata ,a plins si n-a mai fost vesela ca in restul zilelor in care a facut febra chiar mi se pare ca are o suferinta dar la 1 an si 7 luni nu am cum sa stiu ce anume o doare .
colac peste pupaza in seara asta a facut al 2-lea scaun moale,moale.
deci o fi febra virala cu rosu in git ori ba . v-at confruntat cu asa ceva?
cici
Raspunsuri
antoioana spune:
Noi am trecut prin ceva asemanator exact de Craciun. Trei zile si trei nopti de febra (39)fara nici un alt simptom (gat rosu, nas curgand ca sa fie gripa, nici diaree sau voma ca sa fie o infectie a intestinelor). I-am dat Nurofen si Tempra pt. febra. In prima seara a fost asa de rau ca ne-am speriat si am ajuns la urgente!
Diagnosticul: virus. Urmarea: la asa ceva nu se da tratament, ajuti organismul sa lupte si sa invinga virusul. In nici un caz antibiotic. Poate la bb tau e si atceva in gatutz de i-a dat antibiotic?
Multa sanatate. sa ne spui cum sunteti.
anto
cici spune:
din pacate, ma tem ca e o boala a copilariei,pentru ca azi au inceput sa-i apara mici puncte rosii dupa ureche pe git si pe trunchi.
tratamentul cu antibiotic l-am oprit pentru ca facuse scaune moi
astept sa o vada iar medicul miine pentru ca inca nu stiu sigur ce are,s-ar putea sa fie si o alergie la antibiotic
oricum daca e o boala a copilariei mor la gindul ca n-am fost mai
isteata sa-i fac un priorix din timp sau ceva asemanator.
si cind stiu cite siropuri a inghitit saraca pentru rosu in git..
multumesc antoioana de raspuns.
cici
Rosey spune:
scaunul molae poate fi din doua cauze:1. e intr-adevar o viroza si se manifesta si prin diaree; 2. e de la antibiotic (sunt multi copii care nu tolereaza antibioticele sub forma de sirop).
acuma, ca sa stii daca e intr-adevar o viroza sau altceva...e mai greu. eu zic ca daca nu avea alte simptome in afara de febra, nu era necesar antibioticul. chiar si rosu in gat e un aspect tratat foarte subiectiv de medici. una e sa aiba amigdalele inflamate de nu mai poate respira, alta e sa aiba o iritatie normala pt o raceala, si complet inofensiva.
cel mai bine ar fi fost sa astepti cateva zile, sa combati febra si la primele simptome de inrautatire sa o duci la medic. acum daca tot ai inceput sa ii dai antibiotic, cred ca cel mai intelept ar fi sa termini tratamentul, pentru ca un tratament incomplet este mai rau decat unul inutil (se creeaza rezistenta bacteriilor la acel antibiotic). oricum, ospamox-ul nu e un antibiotic asa de puternic, si e eficient in multe "raceli". daca totusi nu il tolereza, si continua cu scaune moi, atunci incearca sa ii dai cate un pliculet de smecta in ceai, lapte cat mai putin si eventual cu fulgi de orez. in spital, la copiii tratati cu antibiotice nici nu li se da lapte simplu: in primele zile se da doar mucilagiu de orez (care e scarbos rau, cel putin asa arata) si apoi tot mucilagiu cu lapte, progresiv. ar mai putea fi o cauza: uneori cand copilul e f mic si are secretii nazale abundente, face kk moale si chiar cu mucus. dar nu prea cred ca e cazul aici, daca zici ca nu are astfel de simptome. oricum zi-i medicului cat mai repede despre scaunele moi. poate deveni o problema serioasa, daca nu faci ceva in sensul asta.
mai zi-mi cum evolueaza si poate te mai pot ajuta. fiica-mea are acum 2 ani si iarna asta a fost, multumesc lui d-zeu, foarte bine. insa iarna trecuta a tinut-o din raceala in raceala, care de care mai ciudata, si de cateva ori a avut ceea ce spui tu: febra, fara alte simptome. daca reuseam sa imi pastrez calmul si sa o ajut sa ii treaca febra, trecea si "raceala" pana la urma, fara antibiotice.
multa sanatate!!
dodo spune:
Daca intr-adevar e o boala a copilariei, ar trebui sa te bucuri intr-un fel, pt. ca astfel capata imunitate pe viata, pe cind vaccinul ii impiedica aparitia temporara ( din pacate ramine riscul sa faca boala la maturitate, cu consecinte mult mai grave!). Asa ca tot raul spre bine! Sanatate, ca e mai buna ca toate!
cici spune:
rosey cred ca am scris in acelasi timp si nu ai reusit sa vezi ce
am mai scris
nu a mai facut scaune moi de aseara cind i-a dat un smecta si un sfert de furalizadona.
ea s-a simtit rau dupa ce a primit antibioticul,si stiu ca nu e bine sa intrerup dar cum spuneam inca nu stiu daca e o boala a copilarieisau o alergie la antibiotic
dodo am citit atitea lucruri pro si contra vaccin ca nu mai stiu ce sa cred
cici
dodo spune:
Nu ma intelege gresit, nu sint impotriva vaccinurilor ce trebuiesc facute periodic, au menirea lor incontestabila. Eu ma refer la vaccinuri cum ar fi cel impotriva (nu stiu care e traducerea exacta) "chickenpox"=varsat-de-vint?, cind consecintele la baietei pot fi grave, daca boala o fac la maturitate.
Rosey spune:
da asa e am scris in acelasi timp, fiindca mie mi-a luat cam mult mesajul meu kilometric:)
in ceea ce priveste vaccinul: oricum nu era suficient de mare ca sa il faca si se zice ca daca faci boala, esti imunizat pe viata, insa vaccinul iti da o protectie limitata in timp.