Nastere in Tailanda?
Stiu ca sunt fete care traiesc de ceva vreme in Tailanda, poate ma ajutati sa gasesc un raspuns sau sfat despre conditia spitalelor, supravegherii sarcinii si probabil nasterii in aceasta tara, in special Bangkok.
Sunt la inceput de sarcina, aproximativ 3 saptamani, si probabil, aproape sigur, voi fi pusa in situatia, impreuna cu sotul meu, sa aleg daca sa merg in Tailanda sau sa raman acasa, aici in Austria. Sotul meu ar trebui sa lucreze in Bangkok, dar nu e musai, putem refuza. Evident, fara mine nu pleaca...asa ca mai toata situatia depinde de sarcina mea.
Ati avut de-a face cu maternitatile din Bangkok, doctori, moase etc?
Mii de multumiri.
Alina
Raspunsuri
mamamariana spune:
Alina,
Eu am nascut in Tailanda acum 10 luni (cezariana), mai e cineva la ambasada care a nascut pe 1 ianuarie (natural) si mai e o graviduta care tre' sa nasca in martie (tot natural).
Nu stiu exact ce te intereseaza... eu nu prea pot face o comparatie cu ce e in Ro acum pentru ca sunt plecata de 6 ani, dar pot sa iti spun ca spitalele sunt ultramoderne, cu aparatura, cu tot ce vrei, doctorii buni, cu studii in straintate, cu practica prin USA, Australia sau Europa... Dupa parerea mea - nici o teama! Fruntea sus si te pot asigura ca vei fi tratata mai bine ca in Europa. Au o grija deosebita pentru albi...
Daca ai intrebari exacte, la obiect - scrie... te ajut cu tot ce vrei. Sunt chiar fericita sa aud ca mai vine o familie de romani aici in Thai.
Numai bine,
Mamamariana
alinah spune:
Mariana, iti multumesc mult de raspuns . M-ai linistit in privinta spitalelor din Tailanda.
Nu pot sa spun ca ma intereseaza ceva anume, adica in principal maternitatile...ma gandeam daca spitalele sunt rudimentar echipate, cum sunt medicii pregatiti...avand in vedere, culmea, ca Tailanda e considerata "lumea a treia"...si efectiv nu stiam ce si cum. Dar tu mi-ai raspuns deja la aceste nelamuriri. Mai imi era frica si de HIV, avand in vedere ca rata de imbolnavire e f. ridicata in Tailanda si ma gandeam la instrumentar etc. Comparatia as fi facut-o intre spitalele occidentale, eu traiesc in Austria, si cele tailandeze. Cele romanesti ies din discutie. In ultimul timp numai rele se aud de maternitatile din Ro.
Nu sunt asa sigura totusi ca venim, chiar daca ar fi o experienta frumoasa sa vedem Tailanda. Dar daca am veni, am sta cam pana la sfarsitul lui august 2004, deci circa 5-6 luni. Sotul meu inca nu a vazut contractul, sa vada daca ii convine sau nu. Mi-ar placea sa vin dar cu sarcina nu stiu cat m-as mai bucura de miscare si "aventura". Plus ca daca trebuie sa plecam in august eu o sa fiu aproape in luna a 9 si nu o sa-mi dea voie in avion si nu stiu cum as proceda. Inca nu stim nimic sigur. Cert e ca Siemens contruieste un metrou sau ceva tren si pana la ziua imparatesei sau imparatului, care e in august (cred ca 12), vrea sa ii faca inaugurarea.
Dar pana nu vedem contractul, sa il putem studia, nu pot spune daca venim sau nu.
Te pup si daca venim ne-am bucura sa ne vedem
mamamariana spune:
Hei, Alina, ce se mai aude cu Tailanda??? Veniti sau nu? ca acusica e ziua reginei...
Mai pune intrebari daca mai vrei sa stii ceva. Sunt gata sa te ajut oricand si cu orice.
Numai bine,
Mamamariana