Dupa decalotare
Fetelor care ati mai fost cu bebeii si i-a decalotat doctorul,cit timp dupa, cuculetzul a fost vinetziu la culoare?
Saru mana de raspunsuri!!
Cristina si Mihnea
Raspunsuri
MariaM spune:
I-ai facut decalotarea lui Mihnea??cum a fost?
pt ca eu trebuie sa ajung , cred, sa-i fac si eu lui Vlad...dar parca nu ma trage nimic la doctor...imi este o mila de el..de mor...
te pup
Maria&Vladut
Adela P spune:
Extras din lista de discutii a articolului "Igiena intima la baietei", il gasiti pe prima pagina la articolele despre bebelusi:
"[...]La nastere, preputul este de regula atasat de gland, la fel cum unghiile sint atasate de deget. Spre pubertate, penisul de obicei isi incheie procesul de dezvoltare, si preputul se va separa de gland. (8). Aceasta separare apare la timpul sau potrivit; nu exista o varsta prestabilita pana la care preputul trebuie sa fie separat de gland. Un medic intelept descria procesul astfel “preputul, de aceea, poate fi asemanat cu un boboc de trandafir care sta inchis ca un bot. La fel ca un boboc de trandafir, va inflori cand va veni timpul potrivit. Nimeni nu poate deschide un boboc de trandafir ca sa il forteze sa infloreasca” (9). Chiar daca glandul si preputul se separa in mod natural in copilarie, maginea preputului se dilata in mod normal doar de ajuns sa permita trecerea urinei. Acesta caracteristica nemaipomenita protejeaza glandul de expunere prematura la mediul exterior. Penisul se dezvolta in mod natural in timpul copilariei. Nu trebuie ca parintii, medicii sau alti ingrijitori sa manipuleze penisul copilului. Singura persoana care trebuie sa il retraga este copilul insusi, cand el va descoperi ca preputul sau este gata de retractare. Parintii trebuie sa fie atenti la oricine care incerca sa retracteze preputul fiului lor. [...]
Ingrijirea preputului Un penis natural nu are nevoie de o atentie deosebita. Preputul unui copil, ca pleoapele sale, se curata singur. Asa cum este contraindicat sa ridicam pleoapele ochilor ca sa spalam globul ocular, la fel este contraindicat sa retragem preputul unui copil si sa ii spalam glandul. Introducerea in apa curata, fara sapun, in timpul baii este tot ce e nevoie pentru a pastra curat un penis intact (25). Substanta emolienta de sub preputul unui copil se numeste smegma. Acesta este probabil cea mai prost inteleleasa si cea mai malificata substanta din natura, fara nici o justificare. Smegma este curata, nu murdara, este necesara si are beneficii. Hidrateaza glandul si il pastreaza lin, moale si suplu. Proprietatile sale antibacteriene si antivirale patreaza penisul curat si sanatos. Toate mamiferele produc smegma. Thomas J. Ritter, MD, a subliniat importanta ei cand comenta ca “Regatul animal probabil ar inceta sa existe fara smegma”(27). Exista studii care sugereaza ca cel mai bine este sa nu se utilizeze sapun pe gland sau in interiorul preputului. (28). Retragerea fortata si spalarea preputului unui copil distruge flora bacteriana benefica ce protejeaza pensiul de agentii patogeni daunaori care ar putea duce la iritatii si infectii. Cea mai buna metoda de a avea grija de pensiul unui copil este sa il lasati in pace. Dupa pubertate, barbatul poate cu grija sa-si limpezeasca glandul preputului cu apa calduta, conform propriilor sale nevoi.[...]"
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
Cristina_C spune:
Subscriu 100%, este un chin inutil ca sa nu mai vorbim de problemele care pot sa apara in urma interventiei. Baietelul meu abia a trecut de un an si nici prin cap nu-mi trece sa las vreun doctor sa-i faca asa ceva. Mie pediatrul de aici nu mi-a pomenit de practica asta, dar daca mi-ar fi propus as fi refuzat categoric. Ma intreb si va intreb si pe voi daca medicii care practica decalotarea sustin ca trebuie neaparat facuta (beneficiile depasesc pe departe riscurile, ca in cazul imunizarii prin vaccinuri) sau spun ca e pur si simplu optional si se face la cerere, nefiind ceva de o importanta vitala pentru copil, sau macar in avantajul lui? Cu ce argumente reusesc astfel de medici sa convinga? Ei v-au spus despre decalotare sau le-ati propus voi?
Cristina
Originally posted by Adela P
Extras din lista de discutii a articolului "Igiena intima la baietei", il gasiti pe prima pagina la articolele despre bebelusi:
"[...]La nastere, preputul este de regula atasat de gland, la fel cum unghiile sint atasate de deget. Spre pubertate, penisul de obicei isi incheie procesul de dezvoltare, si preputul se va separa de gland. (8). Aceasta separare apare la timpul sau potrivit; nu exista o varsta prestabilita pana la care preputul trebuie sa fie separat de gland. Un medic intelept descria procesul astfel “preputul, de aceea, poate fi asemanat cu un boboc de trandafir care sta inchis ca un bot. La fel ca un boboc de trandafir, va inflori cand va veni timpul potrivit. Nimeni nu poate deschide un boboc de trandafir ca sa il forteze sa infloreasca” (9). Chiar daca glandul si preputul se separa in mod natural in copilarie, maginea preputului se dilata in mod normal doar de ajuns sa permita trecerea urinei. Acesta caracteristica nemaipomenita protejeaza glandul de expunere prematura la mediul exterior. Penisul se dezvolta in mod natural in timpul copilariei. Nu trebuie ca parintii, medicii sau alti ingrijitori sa manipuleze penisul copilului. Singura persoana care trebuie sa il retraga este copilul insusi, cand el va descoperi ca preputul sau este gata de retractare. Parintii trebuie sa fie atenti la oricine care incerca sa retracteze preputul fiului lor. [...]
Ingrijirea preputului Un penis natural nu are nevoie de o atentie deosebita. Preputul unui copil, ca pleoapele sale, se curata singur. Asa cum este contraindicat sa ridicam pleoapele ochilor ca sa spalam globul ocular, la fel este contraindicat sa retragem preputul unui copil si sa ii spalam glandul. Introducerea in apa curata, fara sapun, in timpul baii este tot ce e nevoie pentru a pastra curat un penis intact (25). Substanta emolienta de sub preputul unui copil se numeste smegma. Acesta este probabil cea mai prost inteleleasa si cea mai malificata substanta din natura, fara nici o justificare. Smegma este curata, nu murdara, este necesara si are beneficii. Hidrateaza glandul si il pastreaza lin, moale si suplu. Proprietatile sale antibacteriene si antivirale patreaza penisul curat si sanatos. Toate mamiferele produc smegma. Thomas J. Ritter, MD, a subliniat importanta ei cand comenta ca “Regatul animal probabil ar inceta sa existe fara smegma”(27). Exista studii care sugereaza ca cel mai bine este sa nu se utilizeze sapun pe gland sau in interiorul preputului. (28). Retragerea fortata si spalarea preputului unui copil distruge flora bacteriana benefica ce protejeaza pensiul de agentii patogeni daunaori care ar putea duce la iritatii si infectii. Cea mai buna metoda de a avea grija de pensiul unui copil este sa il lasati in pace. Dupa pubertate, barbatul poate cu grija sa-si limpezeasca glandul preputului cu apa calduta, conform propriilor sale nevoi.[...]"
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
[/quote]
ellaalba spune:
Dragele mele
nu va mai chinuiti baieteii de pomana! Nu am copii dar am discutat cu iubitul meu care-i medic si barbat pe deasupra si mi-a spus ca treaba asta cu decalotarea e o mare prostie si aberatie!!!
Iar medicii care recomanda asa ceva sunt cu buba la creier!
Nu va faceti de treaba...lasati lucrurile sa vina de la sine!
Numai bine!
dori spune:
Haideti fetelor! Nu o "demolati" pe Cristina (palmyrah2002). Este o mamica care ca noi toate incearca sa faca ce e mai bine pentru puiul ei si a luat o decizie sigur dupa sfaturile unui medic.
Poate se gaseste totusi cineva care sa ii raspunda la intrebare.
Adela P spune:
Draga Dori, nu incercam deloc sa o demolam pe Cristina. S-a intamplat, asta e, dar macar celelalte mamici sa fie informate. Mai avem sanse sa-i scapam pe Maria si Vladut.![]()
Pe vremea noastra (cand eram noi bebei) doctorii nu faceau asa ceva. si uite ce barbati avem, unul si unul.![]()
Adela
danat spune:
Stati asa mai fetelor....dar daca medicul se apuca sa-l decaloteze pur si simplu de capul lui, fara sa ne ceara parerea, ce-i de facut? Ca poate nu te prinzi la timp!
Ca uite, si noua ne-a zis pediatra ca peste o saptamana cand vom merge la vaccinul de 4 luni "o sa vedem si putza" zice ea...ce-o vrea sa insemne asta?!?!??!?! Ca mi-e groaza! Eu imi iau copilul si-o tai! Mi se inmoaie genunchii numai la gandul ca...

danat
http://community.webshots.com/user/danateu
crisotexa spune:
Cristina,
Sa-ti spun cum a fost cu decalotarea la baietelul meu care are acum sase luni. Pediatra mi-a spus cand a venit acasa sa il vada pe bebe dupa nastere, ca la baita sa incerc sa ii trag usor in jos pielea de pe putica. Io am incercat dar imi era mila si asa ca am renuntat. Cand am fost la controlul de o luna, pediatra mi-a zis ca nu am facut ce mi-a zis, asa ca a luat compresa sterila cu rivanol si i-a tras ea de pielita. Tudor a plans un pic, insa nu dramatic. La doua luni i-a facut la fel si gata cu decalotarea. De atunci pot sa il spal bine si drept sa spun nu mi se pare deloc ca l-a traumatizat prea tare. La fiecare baita ii trag pielita si il spal cu sapunel si nu are nici un fel de durere (si sa stii ca se strange destula mizerie). Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca nu o faceam insa consider ca trebuie sa ai incredere in pediatrul tau, ca altfel innebunesti cu cate pareri sunt pro si contra pentru orice lucru, bineinteles cu ascultarea instinctului tau.
Pupa Crisa
Veve spune:
Incredere in pediatru?Cand nicaieri in lume nu se practica asa ceva?Nu contest valorile medicale romanesti,dar unii medici lasa muult de dorit!De ce se continua cu metoda asta traumatizanta cand studiile arata negru pe alb ca nu este necesara,ba dimpotriva,contraindicata?
Ehhhh,nu cred ca e loc de dat sfaturi aici.Fiecare dintre noi avem acces la infomatie si putem judeca ce e mai bine pt.propriul copil;pediatrii se pot inlocui,copiii nu!
Cristinica,imi pare rau ca nu te pot ajuta in vreun fel!
Intreaba si tu pediatrul care l-a "operat"!Pupici multi smecherasului Mihnea si sa i se vindece cuculetu' repede!![]()
PS Danateu,pai pune-o tema direct pe duoamna doctor de cand intri-n cabinet ca daca-ti "opereaza" puiul fara sa te-ntrebe ii aplici si tu ei acelasi tratament!![]()
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica![]()
Claudelu spune:
Vai de mine...! Spun asta pentru ca si noi se pare(nu vreau sa-mi fac sperante pana miercuir cand mergem la eco) ca vom avea baietel, iar eu habar nu aveam de treaba asta cu decalotarea...
Ma bucur nespus de mult ca am intrat si eu aici si am mai invatat ceva pentru ca eu nu as fii refuzat nici un medic sa-i faca copilului meu asa ceva, iar acum ca stiu nici vorba nu-i voi lasa sa puna mana pe surubelu' copilasului nostru....
Claudia si
30 saptamani