convulsii??

convulsii?? | Autor: mosoru

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 1 an,in jurul virstei de 6 luni,dupa masa de prinz i-a venit rau,sa ingalbenit la fata,i sau invinetit buzele, nu mai avea nici un pic de putere nici macar sa-si tina capul,a facut si treaba mica si treaba mare,casca intr-una,toata aceasta criza a durat maxim 2 minute.
Medicul ei pediatru ne-a recomandat calciu,vitamina C si fier.Trebuie sa mai spun ca in acea zi era f.f.cald.La momentul respectiv am crezut ca s-a inecat cu mincare dar preventiv am facut si tratamentul prescris de doctor.
Aceeasi poveste s-a repetat 3 saptamini mai tirziu la citeva ore dupa ce a facut vaccinurile de 6 luni,acum deja incepusem sa ne facem probleme si ne-am dus cu ea la cardiologie crezind ca ar putea avea ceva la inima dar in urma consultului a reiesit ca inima este sanatoasa.Oricum ca sa nu o mai lungesc pina astazi cind scriu aceste rinduri a mai facut de alte doua ori dar mai scurte si de intensitate mai mica dar in principiu aceleasi simptome.
I-am facut analizele si in afara de calciu si glicemie care au iesit sub limita minima celelalte au fost bune.
Am fost apoi la neurologie si i-am facut E.E.G.-ul in urma careia doctorul neurolog ne-a prescris un medicament anticonvulsiv, Convulex dar care are mai multe contraindicatii decit actiune terapeutica si de aceea am ezitat sa il administram,ca sa nu mai spun ca o alta motivatie a ezitarii noastre in ai administra medicamentul a fost si senzatia de superficialitate a modului in care a decurs consultarea copilului.
Din acest motiv am vrea sa-i facem niste investigatii neurologice mai amanuntite si in Craiova,unde locuim noi,nu cred ca putem.Poate cineva de aici a trecut prin aceeasi situatie si ar putea sa ne spuna la cine am putea apela pentru ai stabili un diagnostic si un tratament(daca este cazul din punct de vedere neurologic)corect fetitei noastre care in rest este super scumpa,curioasa din cale afara si foarte neastimparata,intr-un cuvint foarte activa.
EEG-ul il am scanat si as putea sa-l trimit on-line in cazul in care exista vreun medic care ar putea sa-mi dea o asemenea consultatie.

Va ramin dator!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Buna,
imi pare rau ca treceti prin asa ceva si sper sa se rezolve !
Cu convulsiile nu este de glumit si trebuie neaparat tratate cu anticonvulsivante!Aceste convulsii repetate(nu vreau sa te sperii) pot duce mai tarziu la epilepsie.Din aceasta cauza ea nu ar fi trebuit sa faca la vaccin si componenta care este pentru tuse convulsiva!!!Doctorita pediatra ar fi trebuit sa stie!!!Ti-o recomand cu caldura pe doctorita Magureanu de la policlinica Batistei,la care vin oameni din toate colturile tarii!E o doctorita foarte sufletista.
Eu una te-as sfatui sa o contactezi pe ea si sa vii la un consult!
telefonul unde itzi potzi face programarea este:
021.314.18.85 si adresa:Str. Tudor Arghezi nr.28
Itzi doresc multa bafta!
Din pacate eu luni ma internez si nu mai pot lua legatura dar sper ca informatiile de ti le-am scris vor fi suficiente ca sa ajungi la ea!
Pupici!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

La diagnosticul de epilepsie te-ai gindit? Simptomele seamana cu cele descrise de tine, in plus lipsa Ca da de banuit (ma gindesc la epilepsie). Pediatrul bb nu a luat in seama si aceasta varianta?
Consulta si link-ul:
http://search.yahoo.com/search?p=epilepsia&ei=UTF-8&fr=logout&n=20&fl=0&x=wrt
Sorry, scrisesem mai devreme o bazaconie, spasmofilia e data de nivelul mic de Mg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Simptomele descrise de tine sugereaza, intr-adevar crize convulsive iar EEG probabil ca a fost concludenta din moment ce i-a prescris medicamentul. ce ti-a prescris se mai numeste si acid valproic si este un medicament destul de sigur, eu il folosesc destul de des pentru pacientii mei, inclusiv pentru cei cu migrene puternice si repetate. Daca stai sa citesti prospectul are multe reactii adverse dar cele pe care le-am intilnit cel mai frecvent sint somnolenta si cresterea probelor de ficat (care trebuie masurate o data la citeva luni, la inceput). Nu stiu daca sint si alte reactii la copil. Am auzit ca exista o doctorita buna neurolog pediatru la spitalul Alfred Rusescu in Bucuresti, din pacate nu-i stiu numele. Stiu ca esti speriata dar este o boala care se trateaza . Fa-i analizele complete si un RMN in Bucuresti si ai incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mosoru spune:

Am uitat sa va spun ca i-am dat pina la aproape 10 luni Vigantol si toti medicii si nu numai la prima vedere constatau ca este cam palida si chiar are un inceput de rahitism,baza coastelor este un pic iesita in afara.Toate acestea impreuna cu rezultatul analizelor ne-au determinat sa-i intrerupem administrarea Vigantolului si am trecut la D3 injectabil,tot de atunci ii administram constant Fe si Ca si in plus i-am dat timp de 14 zile ulei de dovleac pentru paraziti.
De atunci parca a mai inceput si ea sa mai aiba un pic de culoare in obrajori si de doua luni nu a mai facut nici o criza dar totusi vrem sa-i facem un consult mai amanuntit de aceea multumesc pentru adresa pe care mi-ai dat-o dar ca sa nu facem drumul degeaba spunemi te rog trebuie cumva trimitere sau alte documente de la medicul de familie sau numai bani?
Iti urez numai bine Anisia si-ti multumesc,deasemenea Dodo sper sa ai dreptate si iti multumesc si tie.

Marius bb Ioana si Mama ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

nu trebuie decat 200 de mii pentru taxa de consultatie si eventual toate actele pe care le aveti pentru bb pana acum inclusiv analizele medicale.Poti lua si o trimitere de la medicul de familie,dar nu cred ca e absolut necesara,nu tin minte daca am dat-o!
pupici!
si sper sa fie bine!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Asa cum ai descris tu a facut Carina cand avea vreo 7 luni iar diagnosticul a fost criza de hipoglicemie. Criza ei a survenit in urma injectiei cu D3. Du pa cum ne-a explicat medicul, atunci cand copiilor li se face D3 injectabil, se scoate tot calciul din sange pentru fixarea in oase si de aia multi copii pot face astfel de crize. Eu sper ca e doar atat si nimic mai mult si la voi.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Intaresc ceea ce ti-a scris anisia si iti recomand din tot sufletul, daca ai posibilitatea , sa mergi la policclinica Batistei, la dr.Magureanu, care este un medic f bun, f atent cu copii si care prescrie tratament numai daca este strict necesar.Am patit si eu cu baietelul meu, in jurul virstei de un an ceva asemanator, care semana cu o convulsie, dar pina la urma s-a dovedit a fi o lipsa de calciu, asa cum au scris si fetele, mai sus ( cu toate ca ii faceam tratamentul corect cu D3 injectabil, basca ulei de peste, in lunile de iarna, nu asimila calciu cum trebuie).Dar numai un medic competent poate sa iti confirme asta, mai ales ca voi ati facut si EEG.
Ii doresc sanatate multa puiutei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mosoru spune:

Va multumesc pt sfaturi si incurajari,dar apropo de EEG,doctorul care a citit-o mi-a dat impresia ca a gasit ceva nereguli de abia dupa ce i-am povestit ce s-a intimplat cu copilul(intre programarea la EEG si EEG au trecut 2 saptamini),ce-i drept ne-a spus ca nu este nimic grav dar totusi nu am reusit sa scap de senzatia de superficialitate.
Acuma stau si ma intreb,bun,are cum sugereaza Dodo,epilepsie,(Doamne Fereste) oare aceste crize sint singurul simptom? Dar daca este cum spune Master Draciel si Anda si noi ne apucam sa-i dam Convulex?

Marius bb Ioana&mama ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Din pacate, noi dam cu presupusul, nu avem de unde sa stim. Ce pot sa-ti spun cu siguranta este ca aceste crize convulsive nu sint bune deloc pt. creier, care ramine neirigat corespunzator cu singe. Ce repercursiuni va avea mai tirziu, Dumnezeu stie...sa speram ca se poate tine sub control situatia cu medicamente iar tu trebuie sa fii optimista, sa-i dai fetitei o stare psihica pozitiva, asta ajuta enorm!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Marius citeste ce a scris amuleta,
Sanatate multa fetitzei!
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput