alergie

alergie | Autor: Codrutza

Link direct la acest mesaj

Baietelului meu de un an si cinci luni i-au aparut pe burtica de mai bine de doua saptamani(de cand mi-am dat eu seama) niste semne tare ciudate. Spun ciudate fiindca sunt ca niste cercuri , deci doar conturul li se vede inrosit, in rest, mijlocul este normal. (nu stiu daca ati inteles). Initial am crezut ca sunt capsele de la pijamale, sau de la alte bluzite, insa mi-am dat seama intr-o zi cand erau cam rosii, ca nu fusese imbracat cu nimic care sa aiba capse. Nu sunt foarte multe la numar.Uneori sunt sterse, alteori sunt foarte iritate. Cineva mi-a zis ca probabil e o alergie. Si am incercat sa elimin din alimente, insa deocamdata nu am observat nimic.
A mai vazut cineva asa ceva. Este vreo alergie alimentara? si daca da, de ce nu apar bubite ci cercuri?

Inca nu am reusit sa iau legatura cu pediatra, iar ca sa merg la urgente nu-mi vine, fiindca eu cred ca nu-i grav....

codrutza si luca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Eu am fost alergica pana la 14 ani. Si petele mele erau de genul acesta. Incearca sa vezi ce anume din alimentatie ii provoaca alergia, dar poate sa nu fie doar din mancare. Inclusiv alergie la animale, polen, sapun, detergentul folosit la spalat hainute.
Se poate testa la medic la ce anume este alergic, ca sa eviti pe viitor acele substante.
Bubite, de obicei apar la muscaturi de insecte (pureci, tantari, si alte maruntisuri cu mai multe picioare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Daca nu ma insel io acelea sunt niste ciuperci de piele.. stiam si cum se numesc(o sa revin cu un mesaj)(pecingine ? popular ?).

Du copilul la dermatolog.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Daca sunt doar pete si nu se scarpina, probabil e ciuperca. Pe mine ma mancau tare de tot. Nu am mancat carne de porc pana 14 ani, doar oua foarte proaspete, pui si vaca din categoria "alimente animale". Cateodata o pateam si cu laptele. O data am patit-o cu spanac.
Iar cea mai rea perioada a fost ceva mai tarziu pe la 25 de ani (ultima data cand am avut o problema serioasa, de atunci nimic) cand timp de 2 luni aproape nu am putut manca decat pepene. Norocul meu ca era spre toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

si eu cred ca e tot o ciuperca, pecingine cum zicea joxy. ce e drept, la BB mici, s-ar putea sa nu se scarpine, chiar daca il mananca, asa ca nu poti fi 100% sigura pana nu il vede un dermatolog. vezi sa gasesti unul bun, ca in orasul meu m-am enervat groaznic, am cheltuit o gramada de bani, si tot nu am dat de capat unei eruptii ff ciudate la BB meu, care ba semana a alergie, ba a raie, ba d-zeu stie a ce....pana la urma i-a trecut de la sine, fara tratament, dar tare as fi vrut sa stiu si eu ce a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Multumesc mult ptr raspunsuri. Azi dimineata le-am numarat, erau 11 cerculete ciudate. Nu se scarpina deloc. Acum nici nu stiu ce sa fac. Inca nu am mers la doctor.

Lia-S, cum poate testa doctorul la ce este alergic?

Si daca este ciuperca, asta ce inseamna ? Cum a capatat-o? Si de ce nu sunt bubite ci cerculete perfect rotunde, de zici ca eu le-am desenat cu creionul ?

codrutza

Mergi la inceput

Pe mine m-au testat prima data pe la vreun an la Cluj. Habar n-am cum.
Dupa aceea am fost testata de fiecare data cand aveam de luat cate un tratament medical (ca si la medicamente sunt alergica, nu-s multe pe care le suport) mi se facea o testare pe piele (se zgarie pielea si se aplica substanta respectva, daca se inroseste sau umfla e pozitiv testul). In facultate mi s-au facut teste ale sangelui. O data am fost testata (dar tot asa la varste mici) in genul testelor de tuberculoza (injectie subcutanata).
Daca e alergie e bine sa se stie ce e, se poate trai normal, prin evitarea "factorilor alergici". Evident e neplacut sa ai o lista de chestii interzise, dar pe mine nu ma afecteaza deloc aceasta situatie.
Daca e o ciperca e foarte bine, ca se trataza si trece. De luat se poate lua de oriunde, chiar si tu o puteai culege de afara si cum puiutul e mic si poate si sensibil, a luat-o de la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Daca sint ca niste cerculete mai ridicare pe margini si cu centrul clar, care apar si dispar dintr-un loc si apar in altul, este probabil urticarie. In afara de alergi la alimente (poate salamuri, ceva nou cu conservanti sau coloranti, alune...) creme locale, pampers diferit, uneori giardia sau alri viermisori o pot cauza. Daca eruptia este fixa dar aspectul evolueaza in timp adica la inceput este ca o pata roza care devine ulterior clara central si cu descuamare fina pe margine, mai ales daca ai si animale prin casa, s-ar putea sa fie un fel de ciuperca cutanata care se duce la tratamentul local cu nistatin crema. Mai asteapta si tu citeva zile, oricum eruptiile astea la copil sint rareori periculoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Amuleta, intr-adevar cerculetele sunt exact cum spui tu, numai ca-si schimba locul, de ex. in seara asta avea doar 3. Deci apar si dispar si apoi reapar in alt loc. Nu am animale in casa, deci cauza asta se elimina. Luni am sa merg la doctor sa vedem ce spune.
Va multumesc mult.
codrutza

Mergi la inceput