picioruse in gips

picioruse in gips | Autor: nicoleta carmen

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 9 luni si ieri ne-a zis sa-i punem labutele in ghips.
Ea s-a nascut cu ele putin spre interior.
Alt doctor mi-a spus, cand avea o luna, ca se rezolva prin masaj, doctorita de familie a zis sa asteptam pana cand incepe sa mearga.
Aveti cumva un sfat ? Va rog - Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Imi pare rau ca te confrunti cu asa ceva. Nu am fost in situatia asta, dar am avut probleme cu picioarele la bb si am apelat la doctorul Cristea de la Spit. de ortopedie, de fapt nu stiu sigur daca mai e acolo ca noi mergeam la o clinica privata unde dadea consultatii. Tie cine ti-a recomandat sa pui ghips?
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_c spune:

Si noi am avut labutele in gips, de la 6 luni, de 2 ori cate 10 zile. Exact pentru aceeasi problema. Doctorul ne-a spus ca am venit tarziu si ca treaba asta trebuia facuta de la 2 luni. S-a corectat vizibil, atunci dupa statul in gips, apoi i-am pus orteze, inca vreo 2 luni dar dupa ce a inceput sa stea in picioare era mai mare chinul. Le are strambe si acum (1 an si 6 luni), uneori le tine bine, alteori parca e mai rau ca la inceput. De la 1 an i-am facut ghetute ortopedice. Doctorul spune ca se poate si opera, insa insista cu masajul si ghetutele. Ghetute o sa poarte multa vreme. In rest facem masaj. Chestia cu mersul nu rezolva problema pentru ca el calca stramb si se mai si obisnuieste asa. Ghetute ortopedice sau ghetutele puse invers (stangul in dreptul) si masaj si cred ca se rezolva, dar in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Dragelor, cum am vazut acest topic, mi-am zis: IMPOSIBIL!
Spun asta ptr ca am crezut pana acum o luna, ca a fost o intamplare sa aud de trei cazuri de genul asta. Din pacate, se pare ca nu a fost o intamplare. Oare care este cauza ptr care tot mai multi copilasi au aceasta problema???
Eu nu am, inca, copil, insa ma doare inima sa ma gandesc ce este in sufletul mamelor acestor copilasi.
O ruda prin alianta, are un copilas de 7 luni, si deja a avut piciorusele in ghips 10 zile. Acum i le-a scos, nu s-au indreptat foarte vizibil. Doctorul i-a spus sa faca in fiecare zi masaj. urmeaza sa i le puna din nou in ghips.
O verisoara a sotului, la fel are o fetita de de 3 luni, si copilasul are piciarele in ghips. nu stiu exact ptr cat timp.
O alta verisoara a sotului, dar din partea tatalui, a avut aceeasi pb cu copilul cand a fost mic. iar acum copilul are cred aproape doi ani, si este vizibila suferinta lui.
Pe mine ma ingrozeste, si nu inteleg care este cauza acestor cazuri?
Imi pare rau ptr ceea ce intampinati, si sunt alaturi de voi!
Multa sanatate!

Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

cel mai bine se corecteaza imediat dupa nastere pana in luna 3.Si noi am avut problema asta desi am rezolvat-o cu masaj dar dr ne-a urmarit f atent .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Eu nu am acceptat ideea de ai pune gipsul. M-am incapatanat...Dar cu masaj si ghetute puse invers, supraveghere si exercitii s-a rezolvat. Mai este putin pe piciorutul drept dar am de gand sa o dau la un curs de dans ( pentru pitici, la gradi ) si fac cu ea exercitiile la bara ( cele ale balerinelor ).

Foarte bine au prins rolele. Fiind grele si rigide au impus o anumita pozitie a picioruselor. A fost greu ca obosea repede daarr.. a mers. Poate apuc iarna asta sa o pun pe schiuri ( acum Ruxandra Alexia are 3 ani si 7 luni ) si claparii vor face aceeasi treaba ca si rolele.

Brrrr... chestia cu pusul in gips imi ridica parul! Oricum, nu sunt medic si optiunea a fost a mea. Responsabilitatea la fel!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by Clopotzel

Dragelor, cum am vazut acest topic, mi-am zis: IMPOSIBIL!
Spun asta ptr ca am crezut pana acum o luna, ca a fost o intamplare sa aud de trei cazuri de genul asta. Din pacate, se pare ca nu a fost o intamplare. Oare care este cauza ptr care tot mai multi copilasi au aceasta problema???
Eu nu am, inca, copil, insa ma doare inima sa ma gandesc ce este in sufletul mamelor acestor copilasi.
O ruda prin alianta, are un copilas de 7 luni, si deja a avut piciorusele in ghips 10 zile. Acum i le-a scos, nu s-au indreptat foarte vizibil. Doctorul i-a spus sa faca in fiecare zi masaj. urmeaza sa i le puna din nou in ghips.

Si mie mi se intampla acelasi lucru; 2 prietene de-ale mele au patit-o cu piciorusele copiilor lor. Una dintr-e ele, e la al doi-lea copil si amandoi au avut aceasi problema (diferenta de varsa de 4 ani). Inainte parca nu existau atatea cazuri, de fapt nu stiu de nici unul, iar acum de cativa ani, brusc parca a aparut o epidemie de picioruse strambe...! Acum, eu ma uit ingrozita la Andrei al meu, care are 1 an si 4 luni si il vad cum calca cu piciorul drept in interior, adica pe scobitura de la talpa. Desi am fost avertizata de cele doua prietene, nu am fost la un ortoped, dar am intrebat si neonatologul din maternitate, si pediatra din tara, si pediatrii de aici. Toti mi-au spus ca e in regula si ca nu are nimic, iar calcatura se va remedia in timp. Eu acum nu stiu ce sa mai zic, pentru ca se accentueaza pe zi ce trece, asa ca i-am facut programare iar la doctor saptamana viitoare. E adevarat ca numai un ortoped poate vedea problema?
Sunt tare speriata si nu mai dorm noptile din cauza asta; Andrei e deja mare si singura solutie ar fi operatia...
Sper sa nu ajungem la asta.
Multa sanatate tuturor!
Laura, mama lui Andrei
O verisoara a sotului, la fel are o fetita de de 3 luni, si copilasul are piciarele in ghips. nu stiu exact ptr cat timp.
O alta verisoara a sotului, dar din partea tatalui, a avut aceeasi pb cu copilul cand a fost mic. iar acum copilul are cred aproape doi ani, si este vizibila suferinta lui.
Pe mine ma ingrozeste, si nu inteleg care este cauza acestor cazuri?
Imi pare rau ptr ceea ce intampinati, si sunt alaturi de voi!
Multa sanatate!

Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Draga mea,
Eu iti recomand sa asculti parerea doctorului. Eu m-am confruntat cu aceeasi problema cu fetita mea (doar ca piciorusele ei erau spre exterior). Eu am observat de cand era bebe, i-am aratat doctoritei care a zis ca nu are nica. Totusi, pe la 8 luni am fost si la un ortoped pentru copii care i-a facut o radiografie si mi-a recomandat atele de gips. Eu cred ca este cea mai buna solutie. I le puneam doar noaptea asa incat in timpul zilei, fetita se putea misca in voie. SIngura problema era ca in timpul noptii, la intoarcerea in patut, dadea cu piciorusele de gratiile patului si se auzea POC!!!!
Asa incat dupa o vreme mi s-a facut mila de ea si am luat-o in pat cu noi, iar acum POC-urile se auzeau in capul nostru.
Pot sa-ti spun ca singurul inconvenient dupa acest episod a fost faptul ca nu a mai vrut sa doarma in patut.
Atelele de gips erau asa ... ca niste cizmultite pe jumatate (fara sa cuprinda partea din spate a piciorusului) si pe care le fixam cu fese (a se citi feshe) elastice.
A durat cam doua luni, dupa care s-a corectat.
Multa bafta in decizia pe care o vei lua.
CU drag,
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Am patit cu fetitza mea.
La 7 luni s-a ridicat in picioare si am observat ca tine piciorul stang mult spre exterior. ne-am uitat la poze si am vazut ca si in carut asa erau piciorusele. Am fost la dr. pediatru si mi-a spus ca ii pun ghetutele invers, ceea ce mie mi s-a parut absurd ca oricum le avea in exterior. Si am plecat la spitalul de ortopedie. unde dr. imediat ne-a trimis la radiografie, si apus piciorusele in ghips, pe cel cu probleme intors mult spre interior si cel bun in pozitia normala. Dupa 3 saptamani am facut o saptamana pauza, iar apoi iar trei saptamani ghips, de data asta ambele picioare in pozitia normala. Deja o puneam in premergator si o puneam pe o plapuma mi-era frica sa nu sparga ghipsul. Mi-a recomandat sa mearga cat mai mult cu picioarele descult pe nisip sau pe iarba sa se intareasca glezna, fara ghetute. Si vara cat mai mult la mare!
Acum are 10 ani, are picirusele superbe!!!

Te sfatuiesc sa consulti un ortoped neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Si mandarinuta a avut tal valgus iar pediatra ne-a spus ca trebuie sa-i punem ghetute ghipsate. Sotul meu a innebunit cand a auzit asa ceva. Am inceput sa ne interesam de ortopezi si in final am gasit un super om care ne-a explicat ce si cum.S-a rezolvat cu masaj, dar mandarinuta avea 2 luni. Am monitorizat-o in continuare pt ca exista riscul de a avea si displazie de sold. Bineinteles ca nu am scapat, ca in legile lui Murphy. A a vut displazie de sold luxanta. A trebuit sa stea imobilizata in ham Pawlick 2 luni. Ultima radiografie a iesit perfecta si mai trebuie sa ne ducem la control cand va incepe sa mearga singura. Acum merge,dar tinuta de manute...si are o pofta de mers!!!
Daca ai nevoie de detalii privind numele doctorului da-mi un PM.
Sanatate maxima!
Nadina si Carina-mandarina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si Adélie a avut aceasta problema, tinea piciorusele spre interior dupa nastere, doctorita a zis ca asta se intimpla adesea la copiii care nu se intorc cu capul in jos pentru nastere.
Si noi am rezolvat cu putin masaj (ii masam piciorusele, adica mai mult le gidilam pe partea exterioara, iar ea pe urma le intorcea corect). Niciodata nu ne-a spus nimeni nimic de ghips, cel mult era vorba de un masaj cu un kineziterapeut. Acum nu mai are nici o problema cu piciorusele, eu cred ca si fara masaj si-ar fi revenit...

Sanatate!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput