Rahitism????
Bb are 5 luni jumatate si ma nelinistesc anumite lucruri la ea. Noi am avut probleme cu o diaree dupa care am tras vreo 2 luni, iar in perioada asta am tinut regim, tot tacamul...Cert este ca de atunci (bb avea 2 luni) a inceput sa-i creasca perimetrul cranian destul de mult (a ajuns la 5 luni la 44 cm). Pe langa asta, dr a vazut si coastele evazate, asa ca de o luna luam calciu gluconic 5 ml/10 zile/luna si Vigantol 4 pic (inainte luam 3). Eu totusi cred ca nu e suficient, mai ales ca bb nu a fost examinata prea atent. Eu am observat ca transpira in zona cefei, e cracanata de la genunchi in jos, si daca o pun in fundulet face o cocoasa deasupra pampersilor, "cocoasa" care se simte si cand sta culcata.
Voi ati trecut prin asa ceva? Nu ar trebui sa fac analize ca sa fiu sigura? Se ia mult sange pt calcemie? Cum ati tratat bebelusii?
Ciudat este ca iau aparut deja 2 dintisori si eu stiam ca in caz de rahitism eruptia dentara este intarziata.
Asteptam raspunsuri si va pupam pe toate,
Gio si bb Taisia
Raspunsuri
antoioana spune:
Gio,
Cand era Ioana de varsta Taisiei tale eram in Romania si aveam cam aceleasi probleme ca si tine...cu bb (transpiratie excesiva la ceafa, piciorushe cracanate, eruptia dentara pe la 8-9 luni....). Stii cum e cu Vigantolul asta? Cati doctori, atatea picaturi. Noi ii dadeam cate 2pic/zi, aveam o prietena care ii dadea o doza unica de 20pic/saptamana, o alta prietena care dadea cam 5pic./zi. Dr. noastra ne-a explicat ca picaturile de Vigantol se calculeaza in functie de mai multi factori,de aici diversitatea aceasta :-)). La un moment dat i-am facut o cura de o luna de cate 4pic/zi din cauza ca statea f. prost la cap. calciu. Stii ce mi-a mai zis dr.? Rahitismul se trateaza, dar de la hipervitaminoza de tip D pot fi belele mari!!! Asa ca zic eu sa fii atenta cu Vigantolul. Mai consulta si alt dr., eventual.
Noi i-am facut de mai multe ori analizele. Ii ia din degetzel, nu mult. Daca vrei sa-i faci si Fe, atunci iau putin mai mult sange.
Te las. Abia am scris si atat...bbii pe capul meu!!!!!:-))Sa ne spui cum va merge.
anto
antoioana spune:
Inca ceva Gio: Ioana e acum putin x-ata, nici vorba de cracaneala si e ok. La nastere a avut 2650kg, mereu am fost in urma cu greutatea si inainte cu rahitismul....acum e totul bine. Fii calma.
te pup.
anto
mar_gia spune:
Asa cum a spus si Antoioana multe articole fac referire la hipervitaminoza si mie mi-e teama ca am exagerat cu calciu si Vigantol...chiar daca la indicatia dr.
Si Alex (7 luni)are coastele evazate si transpira noaptea sub brat.
Eu sunt din Severin...no comment pentru dr de aici, asa ca am tot mers cu Alex la control la clinica din Timisoara.La penultimul control, acum 2 luni, dr a sesizat ca nu asimileaza calciu si i-a facut analize.I-a luat din deget dar si din vena -i-a facut mai multe analize-si mi-a fost tare mila de el.Rezultatele mi le-a comunicat prin telefon, dar foarte sumar-asta m-a enervat teribil-am simtit ca l-am chinuit degeaba pe bietul bb.
Mi-a prescris sirop Calcium/5 ml timp de 10 zile si in perioada asta 4 pic Vigantol, apoi cite 2 pic/zi.
Peste o luna iar la control...bb iar nu asimileaza calciu... mai facem niste analize?
.
Am crezut ca mor.I-am spus ca revenim si mai vedem.Mi-a spus sa continui cu calciu si in perioada asta 10 pic Vigantol.Mi s-a parut imens, pediatra lui imi spune sa-i dau 2 pic, deci ce sa cred?
Oricum, fa-i analize si vezi la ce dr mergi
, pentru toate e o rezolvare.
Mai vorbim
Marina
anca_c spune:
De ce nu-i faci tratamentul cu Vitamina D injectabil? E mult mai sigur decat cu Vigantolul (niciodata nu stii cate picaturi de Vigantol sa-i dai fiindca, intr-adevar, 3 doctori iti recomanda 3 doze diferite). Tratamentul injectabil e clasic si se face cu succes de foarte multi ani. Exista scheme de tratament specifice pentru rahitism, sechele rahitism, profilaxie etc. Trebuie doar sa vorbesti cu pediatrul. In plus nu mai stai sa te intrebi daca i-ai dat astazi picaturile sau nu. E drept ca te doare sufletul sa-l intepi, dar e spre binele copilului. Cat despre stat in fundulet, poate e cam devreme...
Sabina spune:
La ce medic mergi? In Bucuresti incearca la Dr. Culcer Ana, sau la Palicari.Culcer are cabinet langa Bucur obor, tel mobil este 0723330001, o prinzi acum dupa amiaza, maine are cabinet.Cu Rahitismul nu-i de gluma.Si mult aer!
Sabina & Sofia Galagia
anna maria spune:
Eu zic sa consulti si alt dr.,nu te costa nimic!La mine i-am dat Ca in fieacre luna pina la 6 luni,apoi odata la doua luni pina la un an iar luna asta trebuie sa-i dau gluconat de Ca cu Mg.In ceea ce priveste Vigantolul,i-am dat cite 2 picaturi pina la un an iar dupa,cite 15 pic. o data pe saptamina(are 1 an si doua luni),iar de un timp nu-mi mai transpira noaptea.
anamaria
Celine spune:
In tratamentul rahitismului se fac si bai de soare, daca e vara, sau sedinte de ultraviolete, daca e iarna.
Fratele meu a avut rahitism si pentru ca mama mea a respectat tratamentul recomandat, inclusiv sedintele de ultraviolete iarna, acum la 28 de ani e bine mersi.
Pentru ca nu vroia sa stea singur pe pat in timpul sedintelor, trebuia tinut
, asa a ajuns mama mea sa fie foarte bronzata doar pe brate.
quote:
ULTRAVIOLET RAYS LAMPS: treatment of psoriasis, vitiligo and other skin affections, acne, rachitism, osteoporosis - ...
Numai bine!
gio spune:
Multumesc mut pt sfaturi! Si mie mi-e frica de hipervitaminoza si sper sa nu-i dau lui bb prea mult Vigantol. De mers merg la 2 dr, da'...nici una nu ma multumestee pe deplin...O astept pe cea de familie luni pe 19 la vaccin si ma hotarasc atunci daca raman sau nu la ea. In legatura cu statul in fundulet, de la ce varsta i-ati pus voi, ca dr mi-a recomandat ca de la 5 luni, cu toate ca eu inca ezit. M-am interesat, Gina Palicari nu mai profeseaza. Altcineva f bine pus in tema pe problema asta cunoasteti? Si din Buc?
mar_gia spune:
Gio, si eu m-am stresat groaznic cu statul in funduletz. Stiam ca pe la 6 luni ar trebui sa stea destul de bine, dar Alex se clatina si ma feream sa-l fortez.Asa ca am avut rabdare si ma gindeam ca faptul ca am nascut mai devreme cu 3 sapt.o avea vreo influenta.
Pe 1 ianuarie, Alex a implinit 7 luni si surpriza...a inceput sa se stea tot mai bine in fundulet, fara ajutor, iar acum totul e OK.
Bebita ta e mai mica, asa ca nu te descuraja.
Despre doctori...no comment, nici eu nu sunt multumita niciodata.
In Bucuresti ai oricum multe posibilitati.Ce sa-ti spun eu...Bucurestiul e prea departe pentru noi, asa ca merg cu Alex lunar la Timisoara (220 km) si am rezerve.
Sanatate multa, multa
Marina