Ati facut vaccinul MMR?

Ati facut vaccinul MMR? | Autor: Cristina_C

Link direct la acest mesaj

Salut!

Iaca a venit timpul sa ne diversificam si la capitolul vaccinuri. Dupa ce am fost curajos si am facut in primul an de viata de patru ori vaccinul acela din sase componente- ia sa vedem daca-l stiu pe dinafara: difterie-tetanus-tuse magareasca-poliomielita-meningita virala si hepatita B-, peste o saptamana mergem sa ne vaccinam impotriva rujeolei, a rubeolei si a oreionului - intre noi fie vorba, toate trei fiind boli pe care eu le-am facut in copilarie.Intrebarea mea este: ce sanse sunt sa faca reactie la acest vaccin? Stiu ca de data e posibil ca organismul sa reactioneze printr-o mica "boala", cu simptome asemanatoare celei de la origine, cum ar fi febra si mai nou eruptie cutanata, numai ca nu e grav si in perioada asta copilul nici macar nu e contagios (sursa de informatie - o brosura despre vaccinuri data de doctor). Copiii vostri care au implinit 1 an si au facut deja vaccinul asta- in De se cheama MMR - au reactionat in vreun fel dupa? La celelalte vaccinuri lui Robert nu i-a crescut temperatura nici macar cu o liniuta.

Numai bine,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Noi am facut MMR si Teodora n-a avut nici o reactie.Pediatra noastra spune ca serurile sunt moderne si nu trebuie sa ne asteptam la reactii.Nu stiu daca asa o fi, dar in cazul nostru a avut dreptate.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Si Mariei i s-a facut acest vaccin, dar, din cate stiu eu, la noi se cheama Priorix (sper sa nu le incurc). Cam pe la un an si una-doua luni i s-a administrat vaccinul. Nu a facut nici o reactie, cu toate ca doctorita ne spusese ca pot aparea reactii asemanatoare cu cele date de bolile respective (rujeola, rubeola, oreion).
Si inca ceva: am inteles ca vaccinul nu da imunitate pe viata vis-a-vis de aceste boli, ci doar pana la 7 sau 10 ani (nu-mi aduc aminte perfect).

Multa sanatate copilasilor,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Nici la noi nu au aparut reactii adverse,ca si la celelalte vaccinuri de altfel.Dupa fiecare vaccin ii puneam Teodorei un supozitor Paracetamol si comprese reci pe piciorus si totul a fost O.K.

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu i-am facut lui Vladut acest vaccin care se numea atunci (adica in 1999)Trimovax. Acum l-am intalnit si sub denumirea ROR. Copilul meu a avut urmatoarele reactii: cam la o saptamana dupa vaccin s-a umflat la gat de parca ar fi facut oreion, apoi a avut o eruptie pe piele ca la rujeole si ruebeola. Ce sa va mai spun, cam 2 saptamani ne-am "distrat", nu gluma!
Prin luna noiembrie 2003 a facut febra si cum auzisem de niste cazuri de rujeola, m-am dus fuguta cu el la camera de garda de la Spitalul V. Babes (spital de boli infectioase). L-a consultat medicul (nu avea rujeola, ci doar banalul rosu in gat !) Atunci am intrebat medicul despre acest vaccin si mi s-a spus asa:
1. este un vaccin relativ nou si nu sunt prea multe date statistice despre acesta;
2. imunitatea se intinde pana la 7 -9 ani cand va trebui facut un rapel;
3. se pare ca atunci cand copilul vine in contact cu o persoana bolnava de rujeola, oreion sau rubeola se activeaza vaccinul si se prelungeste perioada de activare a vaccinului;
4. cu cat reactiile la vaccin sunt mai violente, imunitatea creata este mai buna.
Sper ca v-am fost de folos cu aceste informatii.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Si noi am facut Priorixul la 1 an si aproape doua luni. Doctora mi-a spus ca s-ar putea ca in a 9-10 zi de la vaccinare sa apara efecte adverse. La noi s-a concretizat cu putina febra care a trecut.

Pe mine m-ar interesa urmatorul vaccin acela impotriva meningitei - stiti ceva despre el ???????? parca AC-HIB se numeste. (sau gresesc) oricum parca este ceva mai scump 1 mil.

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Din diferite motive,noi am intirziat sa facem acest vaccin! L-am facut abia acum,pe 29.dec.2003.
Aici se numeste PRIORIX sau MMR! Si mie mi-a spus dr ca s-ar putea sa avem mici reactii,ex:febra! Azi,mai exact de azi noapte,Alexandros nu e la fel de vioi ca de obicei,fara a fi bolnav,insa,maraie toata ziua si nu a vrut mincarica,a baut doar lapte si a mincat fructe! Yannis nu are nimic!

00.28
Alexandros nu a vrut lapte inainte de culcare,a dormit putin si s-a trezit la ora 23.10 si a plins pina acum 10 minute!!! Ufff! Nimic din ce am incercat,nu l-a putut linisti! A adormit suspinind si cred ca noaptea asta va fi lunga! Sint si singura si s-a trezit si Yannis odata.Din fericire a adormit imediat! Noroc ca Makis a terminat serviciul si se intoarce! Am nevoie de ajutor!
Nu are febra si nu pare bolnav,in continuare...din fericire!

Theodora, Alexandros, Yannis
AN NOU FERICIT!
htpp://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+2&mid=188&cid=3737

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Chiar astazi am fost cu Cristi la vaccin. Are un an si aproape o luna si a facut MMR-ul (asa se numeste aici si este tot aia cu PRIORIX) si un alt vaccin impotriva meningitei C.
Ne-a spus si noua doctorita ca s-ar putea sa aiba reactii, dar ca nu este molipsitor.
Insa nu i-a facut rapelul care trebuia facut la un an (antipolio, antidifterica, antitetanica si antipertussis) si pt. care ma dusesesm astazi de fapt pt. ca a zis ca la ei nu se face rapelul decat pe la 4 ani si ca pana atunci este "acoperit". A zis ca, daca chiar trebuie o sa i-l faca, dar peste cateva luni...Ce parere aveti? Pot fi probleme?
O precizare importanta, suntem aici din sptembrie, iar BB a facut toate vaccinarile de pana la 6 luni inclusiv in Romania, dupa grila de vaccinari de acolo.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

MMR = measles, mumps, rubella

Nu este "denumirea veche" cum sustinea cineva ci este numele sub care este cunoscut in lumea larga.

Toate celelalte denumiri sint denumirile comerciale ale diferitelor firme care il produc.

Nu stiu cine a spus ca ar fi un vaccin nou dar se face de foarte multi ani in Canada asa ca depinde de definitia fiecaruia.

Protectia oferita de vaccin depaseste cu mult eventualele efecte secundare pe care le are.

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nanut spune:

Si noi am facut vaccinul MMR, si cu o intarziere de 3 luni, pentru ca fetita mea a facut otita intre timp. Cam la 8 zile dupa vaccin a facut febra de 38 care a durat o seara, iar dupa aceea nimic. Am auzit ca pot sa apara si eruptii pe corp, dar la noi nu a fost cazul.

Multa bafta cu vaccinul!

Nanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Si noi am facut Priorix la un an si o luna si nu a avut nici o reactie. In schimb a reactionat raula Pentaq-hib-ul facut la un an.

Mergi la inceput