gauri asimetrice in urechi
Fetitei mele care are acum 6 luni i-am facut gauri pt.cercelusi inca din maternitate dar sunt facute asimetric si vreau sa spun ca diferenta e f.vizibila, nu e nesemnificativa. M-am gandit sa o mai intep o data numai intr-o urechiusa ca sa fie la fel dar nu stiu ce se intampla cu gaurica gata facuta. Stiu ca se acopera de la sine dar aveti idee in cat timp?
Poate o sa imi spuneti sa nu mai chinui fetita dar sunt sigura ca o va deranja cand va fi mare si am inteles ca, cu cat varsta la care se fac gaurelele e mai frageda cu atat durerea e mai mica.
A mai patit cineva la fel? Voi ce imi recomandati?
Raspunsuri
Marina spune:
sa o lasi asa...cand va vrea isi mai face ea o gaura si poate purta 2 cercei intr-o ureche.
Mie dupa 6 ani inca mi se mai vede gaura de la ureche (deh...am purtat si io 2 cercei
). Intre timp probabil ca s-a infundat dar se vede exact ca si cealalta cu cercel.
roisin spune:
Exact aceeasi problema o am si eu cu fiica-mea, si de cate ori imi amintesc ma apuca oftatul si suspinatul.
De acoperit se va acoperi gaura (am inteles ca foarte repede), problema e cat de vizibil va fi semnul. Pentru ca semn e clar ca ramane.
Si eu am o pereche de gauri ratate si una din ele nu se vede cam deloc, pentru ca e foarte aproape de cea buna. La cealalta ureche insa se zareste ceva, nu mare branza, da' daca te uiti atent se vede un punctulet albicios. Si este in relief, d-aia iese in evidenta. 
Nu stiu ce sa te sfatuiesc, caara, si eu astept mai multe pareri de la fete, pentru ca mi-e nu stiu cum sa-mi las fata cu gaurile asa, n-as vrea sa-i fie asta o sursa de complexe... ![]()
http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Ann Marie spune:
Asa am patit si eu cand eram mica, iar cand aveam 5-6 ani, mama m-a dus la dispensar si mi-a mai facut o gaura. In timp cea veche s-a astupat si nu se mai vede. Asa ca parerea mea e sa te duci si sa-i mai faci una acum cat e mica, ptr ca sanesele sa se inchida sunt mai mari.
Un an nou fericit!
Roxy(mama) si Annie(bb)
anna maria spune:
Nu stiu ce decizie vei lua,dar daca vei hotari sa o intepi din nou fa-o acum pt.ca mai tirziu ti se va rupe sufletul.Eu i-am facut la 10 luni si a trebuit sa o tin fortat,si nu spun ce am simtit.
anamaria
caarra spune:
Fetelor, de ce spuneti ca tb.sa ramana neaparat semn? Eu mizez pe faptul ca e f.mica si sper sa se infunde repede si fara semn pt.mai tarziu.
Poate ne mai povesteste cineva care s-a confruntat cu aceasta problema...
Luizax spune:
da' dici gauritz ma urekile cupiilor a? :PPP Lasa ma cupilu' ...ca cand o fi ea mare isi face singura fro 5-10 gauri in ureki de n-o sse mai stie care cum a fost. Sau daca tii neaparat...mai fa-i doo gauri acuma....sa fie simetrice :))) si ii pui 4 cercei, a? ce zici.....mama moderna ;o)
Luizax - karkotash shef!
sirod spune:
Cind aveam eu vreo 3 luni, mama mi-a facut gauri in urechi, dar n-am suportat cerceii si a trebuit sa mi-i scoata si vreau sa spun ca si acum, la 30 de ani se vad urmele.
Las-o asa Caarra si cin o sa fie ea mare o sa-si rezolve singura problema.Eu nu i-am pus cercei lui Oti (si are 1 an si 5 luni), m-am gindit ca-si va pune cind va fi mare citi vrea si unde vrea(!), mai stii ce-o fi in minte lor?!
doris
caarra spune:
mai fetelor,chiar nu mai stiu ce sa fac...pe cand m-am hotarat sa las fetita in pace, am discutat cu o prietena care e medic si are si ea un bb care m-a convins sa rezolv problemuta pt.ca asa cum ma temeam si eu si cum spunea careva din voi poate sa fie sursa de complexe pe mai tarziu. A fost f.ferma cand mi-a spus ca sigur i se infunda repede vechea gaurica pt.ca e in crestere si sa i-o fac rapid pe cealalta(cu pistolul spune ea). Iar cand imi amintesc ca o alta prietena de-a mea a suferit in timpul adolescentei ca nu i-au facut parintii gauri in urechi atunci cand a fost mica si ii era teama sa-si faca singura(si-a invins frica abia dupa ce a terminat facultatea)...
pupici la mamici si bebei!
roisin spune:
Caara, eu am suferit foarte tare pana pe la 10 ani ca nu aveam cercei ca toata lumea, imi puneam clipsuri imprumutate de la bunica-mea si ma maimutaream in oglinda...
Intr-un final bunica-mea mi-a propus sa-mi faca ea gauri cu acul (a fost asistenta medicala si teoretic se pricepea). Nu vrei sa stii prin ce chinuri am trecut, cu urechile frecate cu sare (ca sa amorteasca), intreg procesul lung si dureros, apoi luni de zile de probleme (nu toleram nici cercei, nici ate, nimic)... In plus, gaurile erau asimetrice, asa ca a trebuit sa renunt si sa le las sa se inchida. Alta suparare, ma chinuisem degeaba si tot nu aveam gauri.
Dupa inca vreun an mi-am luat din nou inima in dinti si am mers la o clinica unde o asistenta m-a gaurit din nou, tot cu acul, insa de data asta metoda a fost mai putin barbara (desi extrem de dureroasa) si in sfarsit am putut sa port cercei!
Sincer, nu-i doresc fiica-mii sa treaca prin asa ceva, daca nu va dori sa poarte cercei nu-i va purta (desi nu cred ca va fi cazul daca o sa-mi semene mie...
), niste gauri facute ca lumea nu se vad urat in lipsa cerceilor.
Iar daca o sa vrea inca cinspe gauri in care sa-si atarne milioane de briz-brizuri, n-are decat sa suporte chinul. Asta e decizia ei.
Si eu iti recomand pistolul, metoda e rapida, sterila, si nu traumatizezi copilul. Mai ales ca la varsta asta inca trece usor peste dureri.
Eu am sa ma duc la inceputul lunii viitoare, as vrea mai intai sa gasesc un loc mai bun pentru ca prima tura de gauri i-am facut-o la un domn foarte nervos in magazinul Unirii si d-aia au iesit prost. ![]()
http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
DADE spune:
Textsi Deliutza mea are aceeasi problema. Nici eu nu stiu cum este mai bine sa procedez. Acum are deja 6 luni si mi se rupe sufletul sa o chinuiesc iarasi (parca nu ar fi dejuns intepaturile de la vaccinuri).Initial eram hotarata sa ma duc imediat sa-i faca alta gaura (avea 1 luna), apoi m-a cuprins mila si asa a ramas. S-ar putea ca atunci cand v-a creste sa-mi reproseze ca nu am rezolvat problema la timp.