Nu vreau sa dau spaga
Raspunsuri - Pagina 13
alssa spune:
Desi, jur, ca nu am vrut sa ma bag in discutie, dar pe undeva anume, m-a calcat pe nervi tonul arogant al d-lui doctor de mai sus...
Doua cazuri:
1. mama mea, in urma cu 21 de ani, a murit la nici doua zile de la o operatie de scos un fibrom uterin. Medicul chirurg care a operat-o, A UITAT SA-I ADMINISTREZE HEPARINA !!!!
Deci faci ani de zile de scoala, esti destept, te lasa cu bisturiul in mina, si tu iti permiti sa UITI un lucru relativ banal ???
2. Prietena mea cea mai buna, a murit acum 4 ani din cauza unui infarct. A chemat Salvarea acasa, medicul (!!) de pe Salvare a spus ca are doar o cadere de calciu si sa nu-i mai deranjeze a doua oara, desi sotul ei (care nu este medic dar are tatal cardiac) i-a sugerat ca ar putea fi un infarct si nu pot sa descriu grimasa superioara a celui de la Salvare). A cazut si a doua oara, a ajuns la Urgenta cu masina personala, si dupa jumatate de ora dupa ce i s-au facut analizele, toti au intrebat: si cine a zis ca are cadere de calciu ??? Nu se poate, ala nu e medic !!!!
Nu am cuvinte. Dar sa sustineti ca vai-vai, medicii saracii de ei, de fapt stiti, sint nedreptatiti ... nici o problema. Ii adunam pe degete pe cei care merita recunostinta pacientilor.
Nu sinteti Dumnezei si santaje ordinare de genul: "am sa le aduc la cunostinta colegilor mei..." sint pentru oamenii care n-or sa aiba incotro si-or sa prefere sa moara de mina unui medic decit singuri in casa ! Eu am sa va ocolesc, cu siguranta.
Alssa si Clara (1 an si 3 luni)
ocebine spune:
Alssa, imi pare rau ca aud asa ceva.
Aici este mare problema... medici din Romania nu dau fata cu responsabilitatea.
Aici in America, doctorii trebuie sa-si asume responsabilitatea. Poti da in judecata si apoi doctorul (personal si prin asigurarea malpractice) este obligat sa plateasca pentru greseli.
In cazuri grave de neglijenta, li se ridica dreptul de a practica medicina si se pot duca la inchisoare.
In Romania, da din umeri.....
Manuc spune:
Am mai spus-o si o repet. Nu rezidentii si medicii tineri reprezinta problema sistemului medical romanesc. Salariile lor sunt mici, spagi nu prea ajung sa primeasca si au de cotizat serios in numeroase cazuri pentru obtinerea unui post. Aici era vorba insa de spagile date medicilor care le pretind. Trebuie sa fie cumplit sa vezi in fluturasul de salariu, luna de luna, in jur de 3.000.000, asa ca trebuie sa le intelegem rautatile.
Manuela si bb Costin
alssa spune:
Eu nu le inteleg rautatile, si categoric nici mortii din morminte n-au s-o faca nici in viata de apoi ! Iar tinarul doctor de mai sus, a dovedit prin comportament, atitudine si cuvinte, ca este mult prea mic si viseaza sa fie mare si superior. O sa inceapa sa ceara spaga, atunci cind o sa se duca sa aprinda luminari la biserica pentru toti amaritii care au murit de miinile colegilor lui nemaipomeniti cu care ne ameninta !(/ma, ca deja am luat-o personal).
Mi-e sila de asemenea medici ...
Alssa si Clara (1 an si 3 luni)
alex-n spune:
Draga alsa,
Imi pare rau pt mama ta si da-mi voie sa-ti spun ca orice om care trece printr-o astfel de experienta ingrozitoare, este indreptatit sa reactioneze asa!
Nu cunosc cazul mamei tale si ca atare nu pot sa ma pronunt in legatura cu vinovatia medicului.
Insa uitarea administrarii de heparina nu cred ca a fost cauza decesului mamei tale, din urmatoarele motive motive :Heparina este un anticoagulant care NU se administreaza, in general, dupa operatii doarece riscul de sangerare postoperatorie este foarte, foarte mare, iar operatia de fibromoim uterin este in general, destul de sangeranda.
Daca medicul a gresit iti inteleg aversiunea fata de EL, dar nu iti inteleg ura fata de toti medicii care isi fac meseria in mod responsabil si care salveaza vieti (si care sunt destui, nu chiar asa de putini).Idem cazul preitenei tale.
Cat despre faptul ca medicii sunt niste Dumnezei, cred ca este mai degraba opinia pacientilor care vor ca acestia sa faca imposibilul pt ei si rudele lor.
Nu vad ce e rau in informarea medicilor despre parerile pacientilor pe care i-au tratat sau pe care ii vor trata.
Alex
AC spune:
Da, salariile sunt oribile pentru toti cei platiti de stat... dar unde se poate ajunge daca va merge tot asa?
Medicii, profesorii si altii ....majoritatea profesiilor de care te lovesti mereu. Unii sunt oameni, altii nu. Ca pe peste tot.
Dar, ne furam caciula unul altuia.... sau ne-o fura vreun hot priceput tuturor. Nu e normal asa, indiferent de cate pretexte socio-economice gasim.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
alex-n spune:
PRETXTE SOCIO-ECONOMICE!!!!!! Pai da-mi voie sa-ti spun ca de aici pleaca totul. Omenia are si ea o limita si oricat de tare ai fi si cu principii morale solide, pina la urma tot vei considera ca omenia ta trebuie rasplatita intr-un fel.
Nu crezi? Sau iti inchipui ca medicii cinstiti sunt maica Tereza sa fie saraci si milostivi!!
Alex
coral spune:
Daca nu te superi as puncta si eu ceva la raspunsul tau.
"5.Am salariul lunar de 3.100.000 lei. (pe dovezi-pot scana fluturasul si sa-l postez aici). Sunt curios daca cineva are curajul sa ma faca mincinos, sa ma calomnieze samd, dar sa-si dea si numele si adresa corecta)"
Nu te fac mincinos dar te intreb cum reusesti cu numai 3.100.000 sa ai internet?
"6.In tarile occidentale si SUA salariile cele mai mari le au cei din sistemul juridic, medicii si apoi celelalte categorii sociale (nu sunteti de acord cei care scriu de afara?--Mai interesati-va.)
Sa inteleg ca toate categoriile sociale din Romania au dreptul sa fie retribuite la nivel de UE, numai medicii nu."
Nu cred ca medicii sunt o categorie sociala defavorizata sau singura categorie sociala defavorizata din Romania.
"8.Voi lua masuri legat de ceea ce spuntei dumneavoastra informand pe toti colegii mei medici de pe clinica la raportul de garda despre parerile populatiei si pacientilor despre ei, citindu-le cateva din mesajele postate aici. Printre colegii mei sunt: un rector de UMF, directorul spitalului unde lucrez, mai multi membrii de la CAS si DSP."
Frumos suna amenintarea cu gazeta de perete, dar ai uitat ca din '89 frumosul sistem care ne-a permis accesul la invatamint universitar gratuit a cazut. Pe mine poti sa ma pui la insectar, iti dau voie.
"10.Avand in vedere ceea ce s-a spus despre medici pe acest forum, am inteles cata ura este stransa in populatie impotriva acestei categorii sociale si imi voi schimba atitudinea fata de pacientii mei in sensul ca voi respecta legea, imi voi face datoria cu profesionalism si atat?"
Toti speram ca medicii sa invete sa-si faca datoria cu profesionalism, dar se pare ca umanitatea si profesionalismul sunt lucruri tare rare.
"Sunt mandru ca sunt medic si am fost ales de Dumnezeu sa fac Medicina si prin aceasta ma simt aproape de el si mai sus decat orice pamantean. Numai Dumnezeu a hotarat sa fiu ceea ce sunt."
Asta nu am mai auzit-o cu forta divina care a decis ca tu esti o fiinta superioara, e posibil ca intre sfirsitul si inceputul mesajului sa fi uitat sa iti iei privirea de la oglinda....
Pacat ca nu ti-ai oprit postarea la primele 3 puncte...
"Remarc ca celelalte categorii de intelectuali sunt foarte vehementi impotriva medicilor. Cunosc multe categorii de intelectuali, si vazand parerile dumneavoastra pe acest forum nu voi pierde niciodata ocazia sa le arat ca le sunt superior (de astazi inainte)"
Depinde cum iti arati superioritatea. Pina acum te-ai dat belicos la o gasca de cucoane telenovelistice si frustrate.
Am uitat sa spun eu sunt un telectual si o ia o pauzare telenovelistica chiar daca e un pleonasm. Daca din intimplare ai fi doctorul meu as fugi rupind pamintul.
Ce pacat ca omenia nu o putem cumpara din piata.
Te pup pe creer, daca te intereseaza numele si adresa mea, da un PM.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
alex-n spune:
Draga Coral,
Da-mi voie sa-ti explic, in numele colegului meu, cum de are internet!
Cu cei 3.100.000 nu isi permite decat o mizerabila camera de camin, unde internetul este prin cablu on line si aproape moca. Ca macar atata lucru au facut astia mai mari pt studenti.
Cat despre partea cu privitul in oglinda, cred ca multi ar trebui sa facem asta, cel putin o data pe zi si nu nu mai in scopuri estetice!!!
Alex
mad max spune:
Pentru nemultumirile legate de prestatiile medicilor, conditiilor de spitalizare, lipsei medicamentelor si aparaturii din spitale va rog sa va adresati Directiei spitalului, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Ministerului Sanatatii, Guvernului.
Tot nu mi-ati dat raspuns in legatura cu cat ar trebui sa fie salariul.