Filme

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Androix

[green][b]Un film excelent si care mie mi-a placut tare mult este o productie braziliana "Orasul Zeilor". Din pacate nu stiu cine l-a regizat dar este un film foarte bun in opinia mea; bun si din punct de vedere al subiectului prezentat (viata in ghetourile din Rio de Janeiro, inspirat dintr-o fapta reala) cat si din punct de vedere al imaginii si coloanei sonore. Vi-l recomand dar ATENTIE! este un film foarte violent, desi plin de invataminte...

si mie mi-a placut foarte tare, desi intr-adevar, de la un punct incolo, e greu sa-i "rezisti" (momentul in care un copil a fost nevoit sa omoare alt copil mi s-a parut cutremurator)

personal, mi s-a parut exceptional atat ca story, cat ma ales ca imagine, impecabil, capodopera

nerecomandat pentru

Mergi la inceput

tot eu intervin (pe mine trebuie sa ma cenzurati neaparat ca vad cate 2-3-4 filme pe zi!!!)

nu va povestesc decat despre cele care intr-adevar mi-au atras atentia

am vazut Mulholland Drive al lui Lynch...

nu ca nu-i cunosc stilul lui lynch (mi s-a parut mie, sau nu e departe de Lost Highway?!) si nu ca n-am incredere in capacitatile mele cognitive, ba dimpotriva, dar... SA-MI EXPLICE SI MIE CINEVA PLS CE S-A INTAMPLAT ACOLO, ca mi-am spart capul si am facut tot felul de scheme si tot nu am scos ceva total coerent... cred c-am ajuns la scheme mai imbarligate ca lynch himself

pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz

Mergi la inceput

am gasit un articol pe internet despre film, si da, este asa cum il "imbarligasem" si eu, asadar il dezlegasem (who cares?!!!)
pun mai jos articolul pentru cei interesati

Everything you were afraid to ask about "Mulholland Drive"

By Bill Wyman, Max Garrone and Andy Klein

http://dir.salon.com/ent/movies/feature/2001/10/23/mulholland_drive_analysis/index.html

Mergi la inceput

inca astept pe cineva care sa fi vazut MULHOLLAND DR. pentru ca am o parere usor diferita de comentatorii de mai de sus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am vazut ieri filmul "Intolerable cruelty" cu Catherine Zeta Johnes si George Cloney.Mie mi-a placut, dupa parerea mea e un film bun. Catherine Zeta Jones arata superb dar si de o cruzime rara in filmul asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Ce-ar fi sa revedeti Arizona Dream?

Mie imi place si Quentin Carantino Pulp Fiction si-mai nou-Kill Bill...nu asa stralucit da e casto Uma Thurman, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

'Leaving Las Vegas' Mike Figgis SUA 1995
'The Man Without a Past' Aki Kaurismaki Finlanda/Germania/Franta 2002
'Vibrator' Ryuchi Hiroki Japonia 2003
'Vodka Lemon' Hiner Saleem Franta/Armenia/Italia 2003

Desi in contexte cum nu se poate mai diferite (un alcoolic si o prostituata; un om care a pierdut tot, inclusiv amintirile; o tanara pierduta in traume, frustrari, modalitati auto-distructive de a rezolva probleme psihologice; doi vaduviti nu doar de parteneri dar de orice perspective socio-economice, din cauze structurale, ale caror efecte nu pot fi schimbate semnificativ prin efort individual), toate cele patru filme surprind personaje in situatii disperate, undeva la margine, sau la fund, sau la zero, care gasesc sau sunt gasite de un sens, de fiecare data conferit de o apropiere umana. Genurile variaza de la comedie la tragedie, dar in toate se regaseste mesajul sperantei, si al fortei sufletului, a dragostei, care survine in cele mai surprinzatoare forme, care nu aduce rezolvarea problemelor, dar schimba perspectiva, si, acolo unde parea pierduta fara drept de apel, supravietuieste totusi speranta, nu neaparat intr-un viitor mai bun, dar intr-o transformare a perceptiei frumusetii celor ce sunt, a frumusetii umane mai presus de acel 'la fund', 'la margine', 'la zero'.
Tristete, dar si tandrete, frumusete si lumina.

Lai

Mergi la inceput

lai, in aceeasi categorie, a filmelor "on the edge" (dar fara "luminita de la capatul tunelului") ar fi si requiem for a dream (darren arronofski, 2000) si trainspotting(danny boyle, 1996)... au fost primele care mi-au venit in minte... de ce nu si cabaretul lui fosse... putin mai clasic, dar la fel de diabolic-percutant...

aaa, si il uitasem pe favoritul meu la facut pielea de gaina, von trier... sa zicem breaking the waves

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Gandacelu, pe langa ca postul tau din 19 aprilie este foarte lung (sunt de preferat link-urile) si ocupa mult spatiu, incalca punctul 11 al regulamentului:

11. Limba mesajelor pe acest forum este Romana
Limba mesajelor pe acest forum este Romana. In mod exceptional se pot folosi citate intr-o limba straina, cu conditia sa fie acompaniate si de traducere. Nu agreem publicarea mesajelor sau glumelor in alta limba.

Multumim pentru intelegere,

Oana_B

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Oana_B

Gandacelu, pe langa ca postul tau din 19 aprilie este foarte lung (sunt de preferat link-urile) si ocupa mult spatiu, incalca punctul 11 al regulamentului:

11. Limba mesajelor pe acest forum este Romana
Limba mesajelor pe acest forum este Romana. In mod exceptional se pot folosi citate intr-o limba straina, cu conditia sa fie acompaniate si de traducere. Nu agreem publicarea mesajelor sau glumelor in alta limba.

Multumim pentru intelegere,

Oana_B

CORECT, MAMA DRAGA, M-AM CONFORMAT!!!

n-a fost cu intentie, eram prinsa de subiect si credeam ca voi putea discuta cu cineva pe marginea articolului
iertaciune!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput