Bebelus urla noaptea
Am un bebelus de 8 luni si ceva care e sanatos, frumos si tot ceea ce-si poate dori o mamica. Doar ca in ultimul timp ii cresc dintii si se freaca neincetat la dintii de sus care probabil incep sa creasca (cei de jos au iesit deja) si chiar daca ii pun gel nu ajuta prea mult. De citeva nopti se trezeste urlind de nenumarate ori (intre 4 si 7 ori) si nu as vrea sa-i dau prea des medicament contra durerii.
Ce as putea face ? caci si ziua e miriit...
Adina si
Gabriel
Raspunsuri
antoioana spune:
MUUUUUUUUUUUUUUUUUlta rabdare!
Am trecut si noi prin astea, unii copii sunt mai sensibili decat altii. Inarmeaza-te si tu cu nervi tari, ia-l in bratze, linisteste-l :-)). Eu nu i-as baga sub nas prea multe medicamente.
Toate cele bune.
anto
alssa spune:
Eu inteleg ca nu se dau medicamente celor mici cu pumnul... dar daca copilul amarit ajunge sa urle de atitea ori pe noapte, de ce sa nu-i dai ceva sa-i calmeze durerea ? Voua v-ar linisti o durere crunta de masea daca v-ar lua cineva in brate ? Pe mine nu.
Am ales sa-i dau Clarei Nurofen sau Panadol de maxim 3 ori pe zi (in prospect zice ca de maxim 4 ori) si in mod special noaptea, pentru ca mi-e cumplit de mila gindindu-ma ce are de suferit, mai ales noaptea. Ii dau ca sa se poata odihni, daca sta cu durerea asa, mai rau o oboseste.
Ziua inteleg sa nu-i dai, ii mai distragi atentia cu ceva, te mai joci, ii mai dai ceva de ros... dar noaptea e cumplit.
Multa rabdare avem noi, poate sau poate nu; dar copiii de ce sa se chinuie non-stop daca avem la indemina totusi ceva sa le mai calmeze durerea ?
Alssa si Clara (1 an)
korinna spune:
Sunt de acord cu alssa..pt ca nici nu vreau sa-l fac sa sufere....si pana la urma daca medicamentul e in grupa lui de varsta...eu zic ca-i ok..ca doar pt asta s-au inventat medicamentele..sa faca oamenilor viata mai usoara!!!
parerea mea!!!:P
KORINNA
mamika x 2
mamamariana spune:
Draga Adina, te asteptam cu problema asta... Emi a mea e cu o luna mai mare ca baietelul tau si de la 7 luni jumate au inceput si la noi problemele cu dintii. Si parca imi fac in ciuda - iese cate unul pe luna. Cand zic si eu ca s-a termiant, incepe altul. Am ajuns la 3 dinti si avem exact aceleasi probleme. In afara de trezitul noaptea si maraiala, roade tot ce prinde si musca aproape tot timpul. Mi-e mila de ea foarte tare, dar sa stii ca nici eu nu ii dau medicamente. I-am dat o singura data paracetamol intr-o seara cand efectiv nu se mai putea, nu voia deloc sa adoarma, iar in rest, o dau doar inainte de culcare (seara) cu gel pentru gingii special de la spital.
Nu numai ca se trezeste noaptea, dar avem nopti in care nu mai adoarme la loc decat dupa ce se joaca vreo ora, doua. Ce pot sa fac? Pic de oboseala si stau langa ea, cateodata eu, cateodata sotul. Asteptam sa treaca si perioada asta. Cica dupa ce ies primii 6, nu mai e asa de rau... adica incisivii centrali de jos (2) si toti cei de sus (4).
Multa rabdare deci...
Numai bine,
Mamamariana
ungureaa spune:
Dragele mele,
Merci pentru raspuns, si eu caut sa am rabdare, multumesc lui Dumnezeu ca e sotul meu acasa si doarme cu el noaptea, daca se poate numi dormit ! Caci eu de doua luni si ceva lucrez...DAR am descoperit ca intr-adevar cresc 4 dinti deodata sus ! are 4 mari umflaturi...Medicament ii dau rar, depinde cit de mult il deranjeaza, si asta numai noaptea.
As dori sa stiu daca nu cumva s-a si obisnuit cum urla sa vina cineva cu apa si suseta (nu-l ridicam nici-odata in brate)?? Am decis sa venim la el rar...ca sa nu se obisnuiasca ! 
E adevarat ca se obisnuiesc ?
Adina si
Gabriel
parpalak spune:
Draga Adina, e greu de spus daca Gabriel a citit pagina aia din cartea despre bebei in care zice ca se obisnuiesc. Sigur ca nu-i nici o fericire, ca parinte, sa faca bb armata cu tine, numai asa, ca sa stie ca esti prezent la apel. Pe de alta parte, gindeste-te ca aia 4 dinti de sus ies ACUMA si ACUMA e panicat si nu stie ce se intimpla si-l doare, etc.. Eu am patit-o sa-l aud pe Paul plingind in monitor si cind am ajuns la el sa-l gasesc dormind bustean, fara nici o treaba (ocazie cu care, iti imaginezi, nu l-am trezit pentru suzeta sau apa). Cel mai bine apreciezi tu situatia la fata locului, cu urechea ciulita la intonatia lui Gabriel.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
carrie spune:
si Theodora me a se trezeste si are program cam o noapte din trei de plans dar e ai mult maraiala decat urlat care nu se calmeaza cu nimik decat cu Nurofen.e prea des sa-i dau asa oare?Calgelul nu ajuta dar eu suspectez si dureri de burtica si ii mai dau si Debridat(se pare ca la 7 luni mai are colici)
dintii nu au iesit inca si se chinuie asa de doua luni...oare cat mai poate dura?
Sarbatori Fericite si Un An Nou minunat!!!
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
malexia spune:
Adina draga,
si noi facem parte din clubul "dintosilor" cu probleme ... si cum acum cateva zile ne-a adus la disperare cu maraielile diurne si urletele nocturne (se trezea de atatea ori ca uitam ca-i noapte!) am recurs la un mijloc "extrem" - presopunctura. Am deschis o carte am citit pret de cateva minute si cu ajutorul lui Dumnezeu am purces la masat copilul. Si culmea a dat rezultate! Acum ne rugam sa fie de durata! Dar oricum de cate ori o prindem o masam putintel: pentru dureri de dinti si pentru insomnie!
Ah si am uitat sa-ti spun ca aveam si mari probleme de digestie. Am citit in aceeasi carte ca de obicei durerile de dinti si problemele digestive sunt asociate. Explicatia: o dereglare energetica pe meridianul intestinului gros (daca nu gresesc!). Cert este ca noi am fost foarte sceptici, dar cum gelurile nu aveau efect ...
Dar am scris o gramada fara a spune esentialul - cum se face masajul. Pentru dureri de dinti: se maseaza punctul energetic aflat la confluenta degetului mare cu degetul aratator (se cheama "fundul vaii") in sensul acelor de ceasornic
Pentru insomnie: se "zgarie vertical" cu unghia pulpa degetelor mari de la picioruse
Sper ca ingelegi ce vreau sa spun, daca nu ... mai incercam
ungureaa spune:
Merci mult pentru sfaturile cu presopunctura, o sa incerc, eu il masez uneori pe Gabriel caci e tare placut si pentru mine si pentru el. De doua nopti e mai bine, se pare ca nu-l mai doare asa tare...
Pe curind cu noi vesti !
Adina si
Gabriel
carrie spune:
interesanta ideea cu presopunctura!am sa o aplic si eu.
malexia, spune-mi te rog de cate ori pe zi si cat timp se face masajul?
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia