Deoarece la momentul cand am ramas insarcinata nu eram angajata cu carte de munca si ca sa nu am probleme cu asigurarea, ca persoana fara venituri am platit in luna mai 2003 retroactiv, incepand cu 24.05.2000 (atunci am terminat facultatea) si pana la 31.12.2003. Am nascut pe 17.07.2003. In luna octombrie am primit indemnizatie 420.000 lei, pe doua luni, care din ele nu stiu fiindca nu era specificat. Banii i-a adus postasul. Si de atunci nimic, am fost la posta - n-au putut sa ne raspunda ce se intampla cu intarzierea aceasta si daca in general o voi mai primi. Care e situatia mea legala, voi mai primi indemnizatie, trebuie sa ma adresez undeva anume? Mai are rost sa platesc in continuare asigurarea? Va rog sa ma ajutati.
Fii te rog mai explicita. Ce anume ai platit, de cand, unde si cat? Ceea ce ai primit prin posta pare mai degraba alocatie pt copii decat indemnizatie. Dar poate gresesc.
Marius (www.desprecopii.com)
liliana,cred ca tu ai platit asigurarile de sanatate dae ele nu-ti confera dreptul sa primesti indemnzisatie ptr cresterea copilului pana la 2 ani . Suma de 420 mii reprezinta alocatia pe doua luni ptr bebe.