Lapte
Buna seara si LA MULTI ANI! Alex al meu are 5 luni si jumatate si vreau sa va intreb de la ce varsta as putea sa-i si lapte de vaca? Nu i-am dat deloc lapte formula pt ca o respinge, nu-i place. Ii dau san dar as vrea sa-i mai dau si cate o masa de lapte. Am auzit fel de fel de pareri : de la 1 an, de la 2 ani chiar mai devreme de la 6 luni. As vrea sa-mi dati cateva sfaturi. Va mutumesc.
orzu
Raspunsuri
cricri spune:
Buna Irina!
In Austria este absolut interzis sa dai la bebe lapte de vaca pina la virsta de 1 an.
Si asta auzi peste tot, si iti spune toata lumea la inceput.
Eu zic sa nu incerci.
Insa iti dau o idee: incerca tetine de diferite forme.
cricri
Veve spune:
Nu se da lapte de vaca inainte de un an!Incerca sa schimbi formula pana gasesti una care sa-i placa;evantual amesteca cate putin in laptele matern,crescand cantitatea pana se obisnuieste cu gustul.
Succes!![]()
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica![]()
Rosey spune:
trecerea de la alaptat la lapte praf se face treptat. la inceput se pune in biberon mai mult lapte matern decat praf, si se modifica proportiile progresiv pana se ajunge doar la lapte praf.
nu e bine sa ii dai lapte de vaca inainte de un an. eu personal i-am dat denisei lapte praf pana la 1 an si 10 luni, si apoi am introdus laptele normal.
anna maria spune:
Asa este!Pina la un an ,nu!Dar stiu persoane care dau de pe la 4 luni,ce sa mai zic de femeile de la tzara care le da de cind se nasc.Fa cum spune Veve si vei reusi.Bafta!
anamaria
MarikaStefan spune:
Ionel a vomitat indiferent ce fel de lapte praf i-am dat. Asa ca am trecut de la 4 luni completare la lapte pasteurizat din comert cu fulgi de cereale apoi la lapte de vaca diluat in diferite proportii si nu a mai vomitat deloc. Nu numai femeile de la tzara recurg la aceasta solutie, in cazul nostru nu am avut de ales.
Eu spun ca atata timp cat mai ai lapte matern insista sa-i dai cat mai mult, nu incerca sa-i introduci formula decat daca nu mai ai nici o posibilitate.
Mari si Kitti & bb Ionel (6 luni 1/2)
iren spune:
Eu i-am dat lu'Bogdanelu lapte de vaca de pe la vreo 5 luni,cu cereale,pentru ca era singura modalitate de a-i da lactate in afara de iaurt,si asta pentru ca nu voia lapte praf absolut de loc,iar de sin,ce sa zic,n-a mai baut de la o luna...Bogdanelu are acum 1 an si 5 luni si e sanatos tun...dar eu nu am avut alta posibilitate,de aceea i-am dat vaca asa de timpuriu,am avut noroc ca nu s-a intimplat nimic rau.
Iren
7 sapt&Bogdanelu nazdravanu
mar_gia spune:
Eram hotårita sa nu-i dau lui Alex lapte de vaca pina la un an.Pina pe la 4 luni a baut de la sin -m-am muls si i-am dat cu biberonul pentru ca nu a vrut deloc sa suga-si i-a mers foarte bine.Dupa 4 luni atrebuit sa-i completez si cu lapte praf, aveam lapte mai putin si incepusem si serviciul, iar pe la 5 luni si jumatate n-am mai avut lapte si bea numai praf.Problema e ca lua putin in greutate, am incercat cu Milupa 1, Nan iar in luna a 6-a i-am dat Milupa 2.
Mama m-a comvins sa incercam cu lapte de vaca.Ii mai dadeam brinzica facuta cu lapte de vaca si nu patise nimic.Acum are 7 luni si de 3 zile ii dau cite putin lapte de vaca, iar restul completez cu lapte praf.
Inca nu sunt pe deplin linistita, dar vad ca-l bea cu placere, nici macar nu l-am indulcit si mai ales pot sa-i mai adaug cereale - in Milupa 2 nu puteam sa fac asta.
Totusi, parerea unanima este ca pina la 1 an nu se recomanda laptele de vaca.Eu incerc sa-i dau pentru ca este foarte slabut si poate o sa-i mearga mai bine cu laptele de vaca.Te tin la curent.
Margia