Ce sunete la 6 luni?

Ce sunete la 6 luni? | Autor: Cornelia

Link direct la acest mesaj

Si pt. ca tot am inceput cu problemele, mai am una.

Maria (6 luni) nu "vorbeste". Adica, nu silabiseste, asa cum am "auzit" eu si "citit" ca ar trebui sa faca: da-da-da, la-la-la, ta-ta-ta (ca pretentii de mama, nu mai am).

De la 2 luni cand a inceput cu a-urile si maimutelile (iiiiii - cu caciulita) o tine tot intr-un tipat. Tipa si chiuie, ca ma gandeam sa o imprumut la nunti. Nici macar nu a trecut prin faza da ingi, ghe, ghi, cum am auzit alti copii. Acum are in "repertoriu" a, e, i. Cateodata le mai leaga. Plange "ne-ne" sau "me-me". A incercat si niste h-uri. De ceva timp: ab-abbbb (cu balonase li limbuta scoasa), cate un ccc si cam atat. Credeti ca e vreo problema?

Ma multumesc,
Mamica stresata
Cornelia

http://community.webshots.com/user/cornelianis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns erika23 spune:

Cred caeste destul de normal, asa am patit si eu cu Madalin si nici acum la aproape 8 luni nu vorbeste. Canta si vorbeste pe limba lui, dar nici un cuvant clar si corect. Parerea me a e sa nu-ti faci griji....
Sanatate lui bb si pupici!!!

Brindusa si bb Madalin
http://www.babiesonline.com/baibies/m/madalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Julian a fost la fel iar dupa ce am fost cu el in Ro pe la 7 luni aproximativ fiind inconjurat de multa lume a inceput sa zica ma-ma, ab-ab, pa-pa. Nu itzi face probleme totul este normal la ea... uneori copii sunt mai incetzi in vorbire si mai repedetzi in deplasare. Nu totzi copii se dezvolta in acelashi mod.
Julian are acuma un an si o luna si ma innebuneshte cu limba lui :)... cuvinte adevarate nu prea are nici el (mama, tata, papa, paparada, nana, baba, apa, kaka, lala).
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

fiica-mea zicea clar doar ba-ba. pe langa o sumedenie de sunete si tipete, cum face si al tau. partea nasoala cu "baba" era ca unele femei * prin mijloace de transport sau parcuri) se simteau cam ofensate de ceea ce le "trantea" BB meu:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Nu e nimic anormal in ceea ce spui tu.Parerea mea este ca sa-l lasi pe sa se manifeste fara nici un motiv de ingrijorare,dar sa stii ca ceea ce se spune despre faptul ca,copilului trebuie sa-i vorbesti mai tot timpul,este adevarat;pt.ca astfel il stimulezi.Bafta si multa rabdare,fiecare copil e unic in felul lui.

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc pt. raspunsuri.

Acum sa nu credeti ca fac o tragedie din faptul ca bb nu vorbeste la 6 luni, dar vroiam sa aflu mai multe pareri, pt. ca medicul nici nu ma baga in seama cand vin cu "probleme" din astea.

De vorbit, vorbesc intr-una cu ea de cand s-a nascut. In general nu sunt f. vorbareata, dar m-am straduit. De mica ii povestesc tot ce fac, ce-i dau sa manance, ce desen e pe scutecel, ii spun povesti si chiar ii cant (sper sa nu ramana cu sechele din cauza talentului meu muzical). Pare f. interesata de ce ii spun si imi raspunde cu ... tipete.

Astept sa aud si eu o silaba clara, dar mai am rabdare.

Va pupam,
Cornelia si bb Mariuta

http://community.webshots.com/user/cornelianis

Mergi la inceput